Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

13 TB-SSD’en er her!

For første gang har en SSD overgået maksimumskapaciteten på de traditionelle harddiske. Men den er svimlende dyr!

Skrevet af / 15/01/2016 - 15:02
13 TB-SSD’en er her!

Det er selskabet Fixstars, som står bag den rekordknusende SSD, som i modsætning til traditionelle harddiske ikke har nogen bevægelige dele, og dermed er meget hurtigere.

Men det er ikke absolut hastighed, der har været det afgørende her, da disken er af SATA-typen med en maksimal læse/skrivehastighed på lidt over 500 MB/s. De nye flash-drev kan firedoble dette! Men fordelen ved SATA-drev er, at de kan indsættes i stedet for en normal harddisk, hvilket er en forudsætning på store dele af det industrielle marked, som harddisken er beregnet til. Og mere end 500 MB/s er stadig omkring fem gange hurtigere end de roterende diske. Og dertil kommer søgetiden, som er stort set nul på en SSD, hvilket har stor betydning, når mange små filer skal indlæses, eller der skal søges i en database.

Fixstars har faktisk lanceret to modeller, SSD 10000M på 10 terabyte og SSD-13000M, som altså rummer 13 terabyte. Til sammenligning lancerede Seagate nylig to regulære harddiske henholdsvis 8 TB og 10 TB.

Men den kolossale kapacitet har en pris. Den største SSD koster 176.000 kroner! Det giver en pris på omkring 10 kroner pr megabyte, mens masseproducerede SSD’er koster ca. 2,5 kr/MB.

Fixstars diske vil heller ikke passe i en normal bærbar computer. Den er godt nok 2,5″ i bredden, men højden på 1,5 cm vil støde mod loftet i de fleste bærbare computere.

Så havde du tænkt at bruge lottogevinsten på 136.000 kroner på en SSD, kan du i stedet overveje en fantastisk forstærker eller et sindsygt godt fjernsyn!

For folk, der rent faktisk er villige til at brænde ekstreme penge af på ekstreme SSD’er, er den gode nyhed, at de rent faktisk kan købes nu via Fixstars netbutik.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

Nu bliver Googles AI meget klogere - på dansk!

Hyperloop i Italien

0
Scroll to Top