Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Årets bedste højttalere

Hvis du skal ud og købe højttaler(e), har du valgmuligheder ud over alle grænser. Ingen anden kategori indeholder nær så mange kandidater. Ikke engang hovedtelefonerne – og dem er der ellers mange af!

Skrevet af / 04/12/2015 - 06:00
Årets bedste højttalere

Højttalere er ikke blot den største produktgruppe, men også den, hvor der er størst forskel. Både når det gælder pris og funktioner. Fra bærbare lommemodeller til et par hundrede kroner og til kolossale high-end monstre, der koster tusind gange så meget.

At de allerdyreste højttalere gengiver musikken mere korrekt end de billigste, turde være indlysende. Men hver type højttalere har sin berettigelse, og det er ikke altid sådan, at mere uden videre er bedre.

I år har vi flere højttalere med i kavalkaden end nogensinde før, og vi har kåret intet mindre end syv kategorivindere, der hver på sin måde og i hver sin klasse repræsenterer det bedste, du kan købe for penge.

 

Bærbare højttalere

Hvis du vil nyde musikken på samme måde som din kaffe to-go, er en bærbar højttaler sagen. Højttalerne i denne kategori er billige og lomme- eller taskevenlige. Forstærkeren er indbygget, strømmen leveres af genopladelige batterier, og lyden overføres trådløst via Bluetooth.

Kvaliteten er ikke hi-fi i gængs forstand, men uendelig meget bedre end mobilens indbyggede mikrohøjttaler.

 

Trådløse højttalere

I kategorien for trådløse højttalere finder vi modeller, der er lige så praktiske i brug som de bærbare, men større og med langt bedre lydkvalitet. Til gengæld er det normalt nødvendigt med strøm fra stikkontakten. Forbindelsen sker enten via Bluetooth eller husets trådløse netværk. Flere understøtter begge dele og kan evt. samarbejde med andre trådløse højttalere i stereo eller multirum.

 

Soundbars og lydsokler

Fladeskærms-tv’er har revolutioneret billedkvaliteten på fjernsynskiggeri, men lydmæssigt er de en tynd kop te. Soundbars og lydsokler er en nem og indretningsvenlig måde at forbedre lydkvaliteten fra tv på. Soundbars er beregnet til at hænge på væggen under et vægmonteret tv, mens lydsokler fungerer som piedestal for stuealteret.

 

Kompakthøjttalere

Med kompakthøjttalerne befinder vi os i den mindste klasse blandt de traditionelle stuehøjttalere. I bilernes verden svarer de til en trafik- og parkeringsvenlig kompaktmodel. Men lad dig ikke narre af det beskedne ydre. De bedste kompakthøjttalere – og vi har kun medtaget de bedste i denne kavalkade! – kan levere et fuldvoksent lydbillede i en mindre stue, hvor større modeller ville dominere.

 

Gulvhøjttalere

Bliver vi ved bilsammenligningen, så har vi bevæget os op i klassen for rummelige familiebiler. Gulvhøjttalere kræver plads i stuen og kan være svære at liste ubemærket forbi partnerens skarpe øjne. Men de belønner dig med stor lyd og evnen til at spille både højt og dybt. Bemærk i øvrigt, at gulvhøjttalere ikke nødvendigvis kræver mere plads end kompakthøjttalere, som oftest skal placeres på et stativ.

 

Topklasse-højttalere

Nu er vi i Mercedes-klassen, hvor man kan tillade sig at stille store krav og kræve både luksus og høj, høj kvalitet. Et sæt topklasse-højttalere kan afsløre detaljer i musikken og indspilningen, som de færreste nogensinde aner eksistensen af. Til gengæld stiller de store krav til resten af anlægget. Og så kan du sagtens få en bedre brugt bil for det, som et sæt koster!

 

High-end højttalere

Det supereksklusive high-end segment er forbeholdt de allermest fanatiske musiklyttere. Og endda kun de af dem, der er meget vellønnede. Seks- eller syvcifrede priser er ikke noget særsyn i denne klasse, men til gengæld er materialevalg og forarbejdning i fantasiklassen. Hvis en high-end højttaler var en bil, ville den være en Brabus Maybach superlimousine eller – mere folkeligt – en Rolls-Royce.

 

Vurderede produkter

Følgende produkter var med i konkurrencen om priserne i kategorien Årets Bedste Højttalere:

De er alle blandt de bedste i deres klasse og kan varmt anbefales.

 

KONKURRENCE: Vind “Årets Bedste”-produkter

 

Årets bedste bærbare højttaler

Sony SRS X33 blue slant

Sony SRS-X33

Med sin store, klare lyd er X33 et bevis på, at større ikke altid er bedre.

X33 lever fint op til vores krav om at være praktisk at tage med sig. Den virker bygget som en tank, men med sit metalgitter foran højttaler-elementerne og sin gummiagtige overflade er den noget mere elegant. Kanterne er afrundet for at give en blødere form.

Forrige generations blanke overflade, der sugede fingeraftryk til sig, er væk, så man behøver ikke længere at tørre knapperne af. De er i øvrigt godt placeret, og der er ingen tvivl om, hvad de gør, plus at lysdioder viser status. Takket være understøttelse af NFC er det nemt at parre højttaleren med telefonen, men der er også manuel parring.

Hvis nogen ringer, som alle vil tale med, er der højttalertelefon, så man kan holde telefonmøde. Bagsiden har en AUX-indgang og et ladestik af typen Micro USB.

Da elementerne af indlysende grunde ikke er særlig store, var vi lidt skeptiske over for, hvordan X33 ville lyde. Vi blev derfor virkelig begejstret, da vi satte musikken i gang. Den leverer overraskende stor og klar lyd, og man kan skrue rigtig højt op, uden at det lyder dårligt.

Den er selvfølgelig også underlagt fysikkens love, så man får ikke den samme dybe bas som med større højttalere. Men bassen er der og er tilstrækkelig hurtig. I det hele taget havde vi svært ved at finde en musikgenre, der lød dårligt.

Sidste år udnævnte vi SRS-X5 til årets bedste bærbare, trådløse højttaler. Og også i år, hvor vi går en størrelse ned til 3-serien, er vi imponeret over Sonys lydteknikere. På en eller anden måde er det lykkedes dem at få denne lille højttaler til at spille både kraftigt og kontrolleret. Man skal dog ikke forvente pumpende bas; i så fald må man købe en større model.

Men hvis man vil have en lille, fleksibel højttaler, der er nem at bruge, og som spiller de fleste musikgenrer med bravur, så er Sony SRS-X33 lige i øret.

Samlet vurdering (1-6): 5
Pris: 1.300 kroner
Web: sony.dk
Læs testen her

 

 

Årets soundbar/lydsokkel

Canton_DM75_skrå

Canton DM75

Canton DM 75 er den mest vellydende lydsokkel i denne klasse.

Selv om man kan vænne sig til en lydsokkel uden display, er det befriende at bruge en, der har det. Så kan man se, hvilken indgang og lydindstilling der er valgt, selv i dæmpet belysning.

Bluetooth-parring skal ske, efter at indgangsvælgeren er sat til Bluetooth, selv om der er en dedikeret Bluetooth-parringsknap på fjernbetjeningen. HDMI-indgang mangler også; tv’et skal tilsluttes med optisk og sættes til PCM ud. Der er dog ikke noget problem, medmindre dit tv har forsinket lyd på den optiske udgang i forhold til billedet. Så vil dialogerne ikke være helt “læbesynkrone”.

Med fjernbetjeningen – som er lige lovlig retningsbestemt – vælger man imellem stereo og “surround” samt justering af bas og diskant.

Glimrende lyd
Til denne pris har vi ikke hørt nogen lydsokkel eller soundbar, der lyder bedre med musik i stereo end Canton DM 75. Den har godt med punch, og saftige basrytmer skildres med et overraskende kraftoverskud.

Den kan spille højere og kraftigere – også end lillebror DM 50, der vandt sidste års test – takket være flere bas-elementer. Hvis det ikke er nok, kan du bruge subwoofer-udgangen, der helt genialt deler bassen ved 80 Hz. Så slipper lydsoklen for at gengive den dybeste bas, med det resultat at den spiller endnu højere og renere.

Film lyder bedst med surround-funktionen aktiveret, for så bliver lydbilledet meget større med overraskende god kontrol. Dialoger er fyldige og åbne på én gang. Sammenhængen er bedre end med de allerfleste lydplanker og lydsokler, vi har hørt i året, der gik.

Musik i stereo bør til gengæld nydes i ren stereotilstand, for så bliver rytmikken væsentlig bedre, især i bassen. Vokaler, ikke mindst kvindelige, lyder blødere og bedre opløst end med konkurrenterne.

Canton DM 75 er kort sagt førstevalget i denne prisklasse, medmindre du absolut skal have HDMI-indgang.

Samlet vurdering (1-6): 6
Pris: 4.490 kroner
Web: lcdgarder.dk
Læs testen her

 

 

Årets trådløse højttalere

System_Audio_saxo_5_Active_1

System Audio saxo 5 active

Fyld stuen med musik med mobilen som signalkilde – uden at give afkald på et rigtigt stereoanlæg.

saxo-serien er System Audios økonomiserie, og til prisen må der uundgåeligt indgås nogle kompromiser. Især når beløbet – som i dette tilfælde – også skal dække en stereoforstærker med DAC og Bluetooth-modtager. Men det er ærlig talt svært at få øre på, hvor der er hugget hæle og klippet tæer i konstruktionen.

Mellemtonen er åben og hurtig, og stemmer lyder naturligt og uden kunstige betoninger. De to elementer arbejder fuldkommen glat sammen. Diskanten er tilpas luftig og fri af højttalerne. Selv om vi befinder os i et prisleje, hvor den slags ikke er hverdagskost, kommer instrumenter og stemmer godt fri af højttalerne.

Ingen manipulation i bassen
Vi har efterhånden testet en del trådløse aktive højttalere, som takket være DSP-processering går overraskende langt ned i bassen. Den slags numre er der ikke lavet på saxo 5 active. Basgengivelsen er da også til den slanke side. Lyden er ikke tynd, men de dybeste toner udebliver. Til gengæld prøver den lille 5 tommers bas ikke at gøre noget, som den ikke er i stand til. For uanset mængden af digital equalizing er der fysiske grænser for, hvor meget luft et så lille bas-element kan flytte.

saxo 5 active er neutrale lydgivere, der gengiver klangen i musikken loyalt – og ikke mindst engagerende. Det gør dem lette og fornøjelige at lytte til. Hvis du vil afsløre de allersidste detaljer i optagelsen, skal du dog op i en anden prisklasse.

System Audio har gentaget kunststykket fra deres første aktive højttalere. Til prisen er det svært at finde noget at sætte en finger på ved saxo 5 active. Hvis du er ude efter højttalere, der uden bøvl, kabler eller anden elektronik leverer lyd af høj kvalitet – også i mellemstore rum – er de et indlysende valg.

Samlet vurdering (1-6): 6
Pris: 5.999 kroner
Web: system-audio.com
Læs testen her

 

 

Årets kompakthøjttalere

Bowers & Wilkins 685 S2

Bowers & Wilkins 685 S2

600-serien fra Bowers & Wilkins har i årevis været målestokken for lydkvalitet i kompaktklassen. De opgraderede 685 S2 viser igen, hvor skabet skal stå!

600-serien fra Bowers & Wilkins er højttalernes svar på Volkswagen Golf: Alsidige “folkehøjttalere”, der skal fungere godt overalt og til alle typer musik. Derfor er der lagt et stort arbejde i at få lyden rigtig.

B&W 684 S2 har fået finpudset hele konstruktionen med en ny aluminiumdiskant, der nu sidder i et flydende gummiophæng for at reducere interferens fra mellemtone og bas. Diskanten har også fået et beskyttende gitter for at undgå buler. Bas/mellemtone er den velkendte kevlarmembran med ny fase-plug.

Basporten er frontmonteret, hvilket gør højttalerne lette at placere i en bogreol, på en hylde eller (helst) på standere.

Lydkvalitet
B&W 685 S2 viser sig at være højttalere med et bredt repertoire. Mens de andre højttalere imponerer på hver deres område, er det Bowers & Wilkins, der har de bedste samlede egenskaber. Emilie Nicolas’ “Pstereo” fylder vores lytterum med stor og fyldig lyd, flot stemmegengivelse og fremragende detaljer. Daft Punks “Lose Yourself to Dance” lyder også meget åbent og detaljeret. Og Dan Wilsons klaver fylder rummet med ægte klaverlyd.

Placeret på standere, et godt stykke fra sidevæggene og med en halv meters afstand til bagvæggen, gav 685 S2 os et holografisk stereoperspektiv, som ingen af konkurrenterne kunne matche.

Musik gengives i flere lag, hvor detaljer, som man ellers ikke lægger mærke til, kommer tydeligt frem. Og det uden at lyden bliver for skarp i toppen eller trættende at høre på. Vi antager, at det i høj grad skyldes det forbedrede diskant-element.

Testpanelet er ikke i tvivl: Bowers & Wilkins 685 S2 er soleklart de bedste allround-højttalerne i deres klasse!

Samlet vurdering (1-6): 6
Pris: 4.798 kroner
Web: hifiklubben.dk
Læs testen her

 

 

Årets gulvhøjttalere

Klipsch_RP-280F_skrå

Klipsch RP-280F

Her er det lydtryk, som vi elsker Klipsch for, i rigt mål, men det er også de mest vellydende højttalere, vi har hørt fra den kant i lang tid.

Klipsch er ikke nogen årsunge. Hverken på markedet for højttalere, eller hvad deres produkters fysiske fremtoning angår. Det er den højttalerproducent, man går til, når man vil have højttalere, der kan præstere et højt lydniveau, uden at det bryder op i den grimme, skarpe lyd, der karakteriserer mange “party-højttalere” på markedet.

En fordel ved højtspillende og driftseffektive højttalere er, at forstærkeren ikke skal arbejde så hårdt for at få lydniveauet op. Resultatet er et lydbillede med mindre forvrængning, da forstærkeren ikke skal køre på smertegrænsen. Det kan også betyde, at man ikke nødvendigvis har brug for en meget kraftig forstærker, hvilket igen giver flere muligheder, når det gælder forstærkervalg.

Raffinerede udyr
Klipsch har taget, hvad de har lært fra deres tidligere højttalere, og tilføjet endnu mere opløsning og stramhed, så RP-280F bør afgjort appellere bredt.

Højttalerne lyder strammere end de offentlige kulturbudgetter, de går dybt i bassen og kan slå hårdt og brutalt, når de skal. Fyr op med ordentlig rock’n’roll, og du får lyst til at erstatte din kuglegrill med en flammekaster! Samtidig lyder de meget rent og pænt, når det er det, de skal. Tonalt set er de mere neutrale end nogen Klipsch-højttalere, vi tidligere har hørt.

Der er få konkurrenter, som kan hamle op med Klipsch, når det gælder dynamik, råhed og underholdningsfaktor. Derimod findes der – som regel dyrere – konkurrenter, der kan diske op med endnu mere præcis holografi, dybde og andre fintfølende hi-fi-kvaliteter (f.eks. Dynaudio, Sonus faber, Audiovector og Dali). Men afstanden til dem er faktisk blevet betydelig mindre med den nye RP-serie.

Det her er allround-højttalere i ordets egentlige forstand, da de virkelig kan spille alle slags musik, og til prisen findes der næppe noget mere alsidigt. Hvis man har plads. Højttalerne kan godt spille højt med en svag forstærker, men gør sig bedst med 150 watt eller mere.

Samlet vurdering (1-6): 6
Pris: 9.998 kroner
Web: lcdgarder.dk
Læs testen her

 

 

Årets topklasse-højttalere

Vienna Acoustics Beethoven CG SE White kopi

Vienna Acoustics Beethoven Concert Grand SE

Sikke en mellemtone! Vienna Acoustics’ Beethoven Concert Grand er tilbage i en ny, forbedret udgave.

Når østrigerne en sjælden gang imellem udsender noget nyt, plejer det at dreje sig om en opfriskning af gamle kreationer snarere end et komplet redesign fra bunden. Af udseende ligner de nye Beethoven-højttalere næsten forgængerne på en prik, men Symphony Edition er ændret på en række punkter, hvor det virkelig gælder.

Diskanten er en bekostelig sag fra Scan Speak med højeffektiv neodymmagnet. Bassystemet består af tre gennemsigtige 7 tommers Spidercone-basser. Kabinettet har en ekstremt tyk frontbaffel, er klædt i udsøgt træfinér eller pianolak og står på en aluminiumsokkel med kraftige justérbare spikes.

Lydkvalitet
De nye Beethoven har en evne til at gengive en overflod af musikalske detaljer, uden at det føles, som om de prøver særlig hårdt. Diskanten er silkeblød og afslappet, og har en sømløs overgang ned til mellemtonen.

Nogle vil måske savne endnu mere luft og “zing” i overtonerne, som man kan opleve fra højttalere med båndelementer. Men når det er sagt, så er klanggengivelsen og rumfølelsen glimrende. Det er faktisk en af højttalernes store styrker: De har en særlig evne til at forsvinde, så man snarere lytter til, hvordan musikken folder sig ud i rummet, end hvordan den kommer ud af selve højttalerne.

Basgengivelsen er superstram og distinkt, og uden kunstige pukler. Meget kontrolleret og behersket, og aldrig mere bas, end der skal være. Men når det virkelig gælder, slår de til, så man knap nok kan tro det. Bassen går imponerende langt ned, og dybe orgel- og synthesizer-toner får væggene i vores testrum til at dirre.

Selv efter ti år er Beethoven Concert Grand stadig en målestok for musikalitet, og i den finpudsede Symphony Edition er de bedre end nogensinde. Absolut højttalere, som bør stå på listen over kandidater til langvarige fremtidige højttalerforhold.

Karakter: 6
Pris: 51.998 kroner
vassagohifi.dk
Læs testen her

 

 

Årets high-end højttalere

KEF Reference 5

KEF Reference 5

Disse højttalere fra KEF koster en del, men de er hver en krone værd. Det er der mange gode grunde til.

Reference 5 fås i flere forskellige finishes – sortlakeret, amerikansk valnød, lakeret palisander, hvidlakeret med blå Uni-Q membraner eller sort højglans med kobberfarvede Uni-Q. De to sidste er specialbestillinger, som koster lidt mere. Uanset finish er kvalitet og detaljearbejde upåklagelig lækkert. Selv sokkel, pigge, terminaler og skruer er af højeste kvalitet.

Lydkvalitet
Jeg skruede op og forberedte mig på et øredøvende lydbillede, der ville få mine ører til at bløde. I stedet fik jeg en oplevelse, jeg sent vil glemme. Den 14 minutter lange “Big City Music” åbner pænt med triller fra en synthesizer, men så bryder helvede løs. Trommer, endeløse synther og instrumenter til højre, til venstre og bagfra i et massivt, musikalsk vildt arrangement med så mange lag, at man har svært ved at følge med. Men KEF-højttalerne tager udfordringen i strakt arm og lyder krystalklart og samtidig svinehøjt.

Så kommer dybbassen rullende. Det er så råt, at man bliver helt bange.

Fokus er knivskarpt, men ikke ubehageligt. Sonus faber Lilium og Olympica III har en varmere vokalgengivelse, men af de to er det kun Lilium, der kan levere bedre dybde og 3D-følelse. Vokalharmonierne på Philips’ indspilning af Mozarts Cosi fan tutte – med bl.a. Karita Mattila og Anne Sofie von Otter – fremkalder gåsehud over hele kroppen. Det er så smukt, at det er umuligt ikke at blive rørt.

Referencelyd
KEF Reference 5 er ikke de bedste eller dyreste højttalere, vi har testet. Men det er de allerbedste, vi har testet til under 200.000 kroner. Det er godt gået, da de koster 140.000 kroner parret, og det gør dem til et særdeles godt køb i high-end klassen.

Få højttalere i denne klasse kombinerer raffinement og vildskab som Reference 5. Giv dem en god forstærker, og der vil gå mange år, før du tænker på at skifte højttalere igen. Vi spår kommende klassikerstatus for disse højttalere, der har potentiale til at blive noget så sjældent som storsælgere i high-end klassen. Det vil være velfortjent.

Samlet vurdering (1-6): 6
Pris: 140.000 kroner
Web: bulowtrading.dk
Læs testen her

 

 

Årets lydprodukt

Devialet_SilverPhantom_990

Devialet Silver Phantom

Glem alt, hvad du troede, du vidste om små højttalere. Multirumshøjttaleren Devialet Silver Phantom har et lydtryk, som andre kun kan drømme om.

Silver Phantom fra franske Devialet er lidt af et teknologisk vidunderbarn. At den kan streame musik trådløst fra nettet og i flere rum samtidig, er ikke det, der gør den hypermoderne. Det er, hvad den ellers huser af indmad.

3000 watt
Når man læser, hvad producenten skriver om Silver Phantom, kan man undre sig over, om der mon er kommet noget i konstruktørernes drikkevand: Indbygget forstærkerkraft på 3000 watt, et lydtryk i nærheden af natklubniveau og en dybbas, der kan få visse subwoofere til at ryste i bukserne – og det fra en dværg af en kompakthøjttaler med en kabinetvolumen på kun seks liter!

Tordnende elementer
Tage lige et kig på højttaleren igen. Bare se på den lille krabat! Den skal altså kunne gengive lineær bas helt ned til 16 Hz – dybere, end noget menneske kan høre! Det sker via to 7 tommers bas-elementer, som slår ud til hver sin side. At de vender hver sin vej, udligner eventuelle forvrængninger, der måtte forplante sig i kabinettet.

Når de skal spille dybt med højt lydtryk, siger det næsten sig selv, at slaglængden må være ekstrem. Nærmere bestemt 2,6 cm for hvert element. Og det næsten uden at kabinettet overhovedet vibrerer.

Lyden af fremtiden
Musik er ingenting uden rytme. Og rytme, det har Silver Phantom – højttaleren holder takten klippefast. Den kan også spille højt, men det skal dog siges, at bassen flader noget ud, når man presser den. Selv ikke hi-fi-branchens svar på Tesla-biler kan bryde fysikkens love. Den fremragende lyd, man får, når man spiller moderat til pænt højt, bliver lidt fladere og mere spids, når man virkelig skruer op.

Men bare det at det er muligt at spille så højt, er en præstation i sig selv. Også festmusik gengives med både tyngde og luft, og det er næsten ikke til at tro, at højttaleren er ikke dyrere.

Vi taler med andre ord om en kompakthøjttaler, der spiller så højt og med så dyb bas, at man skulle tro, den var gigantisk. Men som kan stå i en reol. Det er næsten skræmmende! Når den så ovenikøbet kan spille trådløst i en multirumsopsætning, er sagen klar: Det her er lyden af fremtiden.

Samlet vurdering (1-6): 6
Pris: 16.590 kroner pr. styk
Web: audionord.se
Læs testen her

 

Aktiv eller passiv?

Ud over kategoriopdelingen er der forskellige konstruktionsprincipper, du skal være opmærksom på. For det første er stadig flere højttalere aktive, dvs. de har indbyggede forstærkere og skal blot tilsluttes en signalkilde med volumenregulering for at fylde rummet med musik. Det er ikke alene praktisk, men giver også mulighed for at tilpasse forstærker og højttaler-elementer til hinanden samt for at indbygge elektronisk kompensation af frekvensgangen.

Derfor ser vi bittesmå aktive højttalere med en rækkevidde i dybbassen, der er utænkelig i tilsvarende passive systemer. I hvert fald indtil en vis grænse, eftersom størrelsen af såvel elementer som kabinet sætter en fysisk begrænsning for, hvor meget luft der kan flyttes, og dermed hvor højt der kan spilles.

Ægte aktive højttalere er forsynet med elektronisk delefilter og en forstærker for hver kanal. Det giver maksimal frihed i valget af elementer og tilpasning til dem. De fleste aktive højttalere er dog ikke “ægte”, men blot forstærkede, da de kun indeholder en stereoforstærker med passiv deling mellem elementerne. Men det er stadig muligt at tilpasse frekvensgangen elektronisk, hvilket udnyttes på flere af modellerne.

Ud over bekvemmeligheden er der ofte penge at spare ved at købe højttalere med forstærkeren indbygget. Prisforskellen mellem traditionelle passive højttalere og aktive (eller forstærkede) ditto er langt mindre end prisen på en god stereoforstærker. Til gengæld er man nødt til at tage til takke med producentens valg af forstærker, der oftest består af en integreret klasse D forstærker.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Omvendt højttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Optimer lyden i dit rum med et par enkle tricks

Rummanden Carlsson

Sonos-jordskred til sommer?

Denon-soundbar med bas uden sub

Bærbare højttalere til rejsen

Måske den vildeste højttaler, vi har set

Tjek denne in-wall-højttaler

Gulvhøjttaler er kronen på værket

Et kig ind i Harmans helligste

Rauna er tilbage

0
Lyd & Billede
Scroll to Top