Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Chromecast for både lyd og billede

Opdateret Chromecast og ny audio-model til multiroom.

Skrevet af / 30/09/2015 - 08:00
Chromecast for både lyd og billede

Efter omfattende lækager på nettet, var det ingen overraskelse, at vi ville få en ny Chromecast at se ved gårsdagens Google-pressearrangement. Man har solgt 20 millioner eksemplarer af den første billige videostreamer, så en bedre model kan helt sikkert også blive en storsællert.

chromecast-sladd

Den nye model ser radikalt anderledes ud, med en stor “puck”, og et fleksibelt kabel.

chromecast-antenn

På indersiden har Google forbedret ydeevne på det trådløse netværk. Den har tre antenner for bedre modtagelse, og understøtter nu WiFi 802.11ac. Med support for 5 GHz-båndet vil man opleve færre problemer med interferens. Resultatet er forhåbentlig bedre videokvalitet og mindre ventetid.

content-discovery

Men den største forskel er dog den opdaterede software. Den nye app på mobiltelefonen bliver pludselig en indholdscentral, hvor du kan lettere at finde noget at se. Den kan dels vise hvilke apps på din telefon, der understøtter Chromecast, men den kan også vise dig, hvad der spiller lige nu i de apps, der understøtter live-udsendelser.

Søgefunktionen søger også indhold i alle apps, så du kan søge efter en film eller tv-serie, og hurtigt se, hvilke tjenester, der kan spille dem for dig. Opdaterede apps kan gætte, hvad du vil spille næste gang, og begynde at downloade indhold, så du undgår den indledende ventetid, når videoen bufferes.

Pucken er 52 mm i diameter, 13,5 mm tyk, og vejer 39 gram.

Prisen er 320 kroner.

chromecast-audio-speaker

Takket være lækager på nettet var overraskelsen i den nye Chromecast Audio også spoleret. Men det er stadig interessant, at Google nu er på vej ind på audiomarkedet.

Den lille puck er forbundet til dit lydudstyr ved hjælp af en 3,5 mm jack, RCA eller optisk udgang. Det kobles til mobilen via Wi-fi, og skulle derfor være i stand til at give god lyd, hvis ellers lydkredsløbene er gode nok.

audio-cast

Styringen siges at være enkel. Så længe en app understøtter “casting”, er det bare at vælge hvilken højttaler, du ønsker at afspille musik på. Hvis en anden person starter samme app, får du at vide, hvad der spilles, og man kan også skifte nummer. Der er lagt op til krig om kontrollen over musikken! Man kan også til en fest give gæsterne mulighed for at beslutte, hvad der skal spilles.

I en senere opdatering af softwaren skal man blive i stand til at vælge flere højttalere, hvilket betyder, at man med nogle billige Chromecast Audio kan bygge sig et multiroom-system.

spotify-chromecast

Et andet rygte, der har floreret på nettet, viste sig heldigvis ligeledes at være sandt: Spotify understøtter nu Chromecast, hvilket definitivt gør enhederne betydelig mere interessante som audioprodukter. Også her er det simpelt at vælge, hvilke højttaler, man ønsker at afspille musik på.

Også Chromecast Audio koster 320 kroner.

Begge modeller ser ud til at være umiddelbart tilgængelige på Google Store, imens de vil være at finde i butikkerne senere.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Billigere streaming fra Auralic

Ny og bedre forstærker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

0
Lyd & Billede
Scroll to Top