Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Det mobile vejarbejde

Dynapac Red Carpet er endnu kun en ide på et tegnebræt, men hvem af os ville ikke ønske os lange bilkører på grund af vejarbejde derhen hvor pebret gror?

Skrevet af / 10/08/2012 - 10:37
Det mobile vejarbejde

Har du været på bilferie i sommerferien? Sad du fast i timevis i bilkøer, som sneglede sig gennem det tyske industrilandskab på grund af vejarbejde? Hvad ville du så sige til en opfindelse, som kunne sætte en stopper for spærrede vejbaner og kringlede omkørsler?

Dynapac Red Carpet kan blive den opfindelse, alle bandende og svovlende bilister i bilkøer har drømt om i årevis! Der er tale om en blanding mellem en vejbygningsmaskine og en bro, som lader trafikken passere relativt uhindret, så man kan undgå spærringer af kørebanen.Ideen kan vi takke en israelsk industridesigner ved navn Gosha Galitsky for. Helt konkret er Dynapac Red Carpet et langt kædefartøj, som fungerer efter et simpelt princip: Under maskinen bliver vejbelægningen fornyet, mens bilerne kan køre over maskinen, mens den arbejder!

Og det er ikke helt så vanvittigt, som det måske lyder. I den forreste ende af maskinens underside bliver den beskadigede asfalt opvarmet til smeltepunktet ved hjælp af mikrobølger. Dernæst bliver den samlet op, hvorefter den havner i en stor tank under maskinen. Til sidst bliver asfalten genbrugt og lagt på ny, således at der bag maskinen opstår en helt ny kørebane. Dynapac Red Carpet bevæger sig tilstrækkeligt langsomt til, at asfalten kan nå at køle af og blive stabil nok til, at bilerne kan køre på den.Princippet om genanvendelse af gammel asfalt anvendes allerede i dag, og selvom Gosha Galitskys ide altså endnu kun eksisterer på tegnebrættet, arbejder han sammen med det tyske firma, Dynapac, som – hvem ved – måske en dag vil gøre Dynapac Red Carpet til virkelighed.

Kilde: Spiegel

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top