Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Få en dansk computer i øregangen

Trådløse in-ear-hovedtelefoner med indbygget computer og kropssensorer har tiltrukket 9.500 investorer på Kickstarter.

Skrevet af / 19/02/2014 - 12:52
Få en dansk computer i øregangen

The Dash er navnet på et par undseligt udseende propper til øregangen. De ligner umiddelbart et sæt trådløse in-ear-hovedtelefoner. Hvad de da også er i den forstand, at de kan modtage lyd via Bluetooth fra en mobiltelefon. Men propperne indeholder også en lille computer med 4GB lager, samt en række sensorer, beregnet på self-tracking for sportsudøvere. Sensorerne kan holde styr på puls, løbehastighed, antallet af skridt og tilbagelagt afstand. Der er også en indbygget mikrofon, som opfanger talen via vibrationer i øreknoglen.

Bragi_Dash_plus_App

Bag projektet, der betegnes som verdens første “smart”-hovedtelefoner, står danske Nikolaj Hviid, som har startet firmaet Bragi til at udvikle The Dash. For at skaffe kapital til den videre udvikling og samtidig få et indtryk af interessen for det fremtidige produkt har Bragi udbudt The Dash på crowdfunding-portalen Kickstarter. Projektet blev lagt på Kickstarter d. 9. januar, og havde et mål på 260.000 dollars (ca. 1.400.000 kroner). Selv om der i skrivende stund er mere end en måned tilbage af tilbudsfasen, er der allerede indkommet lovning om over to millioner dollars – næsten otte gange det ansøgte beløb. Så det tyder på, at ørecomputeren nok skal komme til at sælge.

The Dash kan enten arbejde sammen med en smartphone eller fungere alene. Bruger man sættet solo, kan man lytte til musik fra den indbyggede hukommelse på 4 GB. Vælger man at overføre lyden via Bluetooth, understøttes aptX-kodning for tabsfri overførsel. Hovedtelefonerne dæmper lyden fra omgivelserne, men man kan alligevel høre alt omkring sig, hvis det ønskes – takket være den indbyggede mikrofon. Man kan styre The Dash fra smartphone og tablet (iOS/Android – og måske senere Windows Phone)

Som på mange andre Kickstarter-projekter er der en lang række prismuligheder. De hurtigste 1000 investorer kunne således sikre sig de trådsløse computer-hovedtelefoner til 213 dollars (ca. 1.150 kroner) inklusive moms. Lige nu er der stadig mulighed for at få et sæt for 237$ (1.280 kr). For de meget engagerede tilbydes fem super-elite-specialpakker til udviklere. Ud over en førsteplads i supportkøen og fyrstelig behandling får man her et besøg for to personer i hovedkvarteret i München, tre overnatninger på firestjernet hotel, limousineservice til og fra lufthavnen, samt en dag på oktober-ølfesten sammen med staben fra Bragi. For at falde naturligt ind i omgivelsen er også folkedragt med lederhosen, skjorte og sko (eller traditionel dirndl-tyroler-kjole til kvindelige investorer) med i prisen.

Ud over at fungere som et par særdeles tjekkede hovedtelefoner forestiller udviklerne sig, at The Dash kan bruges som fitness-instruktør og til overvågning af helbredsoplysninger, øresnegl til præsentationer, sightseeing-guide og oversætter. Til sidstnævnte kan vi kun nikke gejstret og konstatere, at også de gode nøreder hos Bragi også må have læst om babelfisken i romanen “The Hitch Hikers Guide To The Galaxy”.

Bragi.com

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Forbedret hørelse med AirPods Pro

Held og lykke med at købe disse

De bedste hørepropper får en afløser

Skullcandy: GROM-lyd til børneører

Endnu bedre Accentum fra Sennheiser

Forstærkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic fejrer 100 år med specialudgave

Bruger solen som kraftværk

Støjreducerende hørepropper fra OnePlus

Prisbillige hørepropper fra Redmi

Hørepropper: Audio-Technica lover creme til øregangene

Hovedtelefoner afkoder din hjerne

0
Scroll to Top