Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

High-End parade på Kalvebod Brygge

Lyt til fuldblodsanlæg i millionklassen og kom til intimkoncert med Panamah på dette års Hi-FI & Surround-messe, som løber af stabelen i den kommende weekend.

Skrevet af / 31/10/2013 - 14:55
High-End parade på Kalvebod Brygge

Hvis du har brug for at få afklaret, hvilket anlæg, du skal bruge din lottogevinst på, eller hvis du blot trænger til at drømme om det ultimative hi-fi i nogle timer, så er det værd at lægge vejen forbi Hotel Marriott i København på lørdag og søndag d. 2. og 3. november. Her finder nemlig 2013-udgaven af den årlige Hi-Fi & Surround-messe sted.

Lyd & Billede vil selvfølgelig også besøge messen og rapportere om nyhederne og oplevelserne for de hi-fi-interesserede læsere, som ikke har mulighed for at være i Købehavn selv.

Det er ægte fuldblodsanlæg i millionklassen, der bliver vist frem på weekendens messe. Danske producenter og forhandlere af high-end hi-fi giver de besøgende mulighed for at se og navnlig høre nogle af verdens bedste anlæg – både stereoanlæg og hjemmebiografer.

Interceptor Audio har som et særligt trækplaster en lille intimkoncert med det pladeaktuelle band Panamah. De spiller to numre, blandt andet “DJ Blues” fra deres seneste album. Musikken flyder gennem et par Martin Logan-højttalere og et Ayre-anlæg og ikke et PA-anlæg som normalt ved koncerter. Koncerten er lørdag kl. 13.00.

Danske sværvægtsanlæg
Danmarkskortet er godt dækket med stærke hi-fi-mærker, som Dynaudio, Dali, Vitus, Gato, Densen og Gryphon, som viser, hvorfor de bliver hyldet som de bedste af de bedste ved udstillinger rundt om i verden. De har gennem en årrække vist, at dansk hi-fi er i verdensklasse.

Specielt Gryphon hører til i den dyre klasse med et sæt højttalere til 1,2 mio. kr. Det er dog ikke den absolutte pristop. Ud over det stærke danske islæt fremviser japanske TAD et ultra high-end anlæg som nærmer sig 2,5 millioner kroner. De er dog ikke ene om at få enhver konfirmationsopsparing til at blegne. Tyske MBL og en række andre producenter leverer udstyr i samme prisklasse.

Så det er lydens absolutte Ferrarier, og arrangøren lover, at anlæggene lyder mindst ligeså godt. Alle udstillere har egne lukkede rum, så gæsterne ikke bliver forstyrret af andres musik. Messen udmærker sig ved, at der her er mulighed for at høre de bedste produkter på markedet i Danmark i omgivelser der minder om dagligstuen. Der bliver rig mulighed for fordybelse i musikkens mikrodetaljer og dynamik.

Også til almindelige forbrugere
Der er også kræset for dem der ikke har pladsen eller lysten til store anlæg med et bredt udvalg af det bedste inden for hovedtelefoner, blandt andet japanske Stax som viser hovedtelefoner i 30.000 kroners-klassen. Herudover vil der være verdenspremiere på surroundhøjttalere fra nu danske M&K sound, samt premiere på et helt nyt dansk højttalerfirma.

Side om side med de dyre anlæg vil det være muligt at finde fremragende udstyr til priser for den almindelige forbruger. For eksempel fra japanske ADL eller amerikanske NuForce, som leverer en lang række digitalløsninger og rørforstærkere og pladespillere til dem, der er på retrobølgen.

Estelon_X_Diamond_Hvid1

HiFi & Surround afholdes hvert år i november. Messen finder sted på Hotel Marriott på Kalvebod Brygge i København. Der er åbent lørdag d. 2. november kl. 10-18 og søndag den 3. november kl. 11-17.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nu kan du linke til alle musiktjenester på én gang

Endelig en prisvenlig Roon-streamer!

En DAC i samuraiernes fodspor?

Denne lille boks kan gøre dine gamle B&O-højttalere "trådløse"

Den ultimate forstærker

High-end forforstærker med moderne streaming

McIntosh opdaterer forforstærkeren

Kompakt hi-fi i stilrent design

Lenco bejler til vinylelskere

Pladespiller til sheiker og baroner

Astell&Kern: Musikafspiller i guld!

1500 gæster så hi-fi i København

0
Scroll to Top