Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Intel hjælper Stephen Hawking med at kommunikere med verden

Intel har nu erstattet Stephen Hawkings forældede kommunikationssystem med et nyt system, så han bedre kan kommunikere.

Skrevet af / 02/12/2014 - 18:18
Intel hjælper Stephen Hawking med at kommunikere med verden

I dag demonstrerede Intel og Stephen Hawking for første gang en ny kommunikationsplatform udviklet af Intel, som skal erstatte Hawkings forældede system. Erstatningen vil markant forbedre Hawkings evne til at kommunikere med verden. Platformen, som kan tilpasses den enkelte bruger, vil være tilgængelig for forsknings- og teknologigrupper fra januar næste år. Det skriver Intel i en pressemeddelelse.

Ved at undersøge Hawkings umiddelbare behov og hans nødvendige forbindelse til sin maskine, kan Intel nu tilbyde en skræddersyet løsning – kaldet ACAT (Assistive Context Aware Toolkit) – som forbedrer Hawkings kommunikationsevner. Systemet bliver muligvis hjørnestenen i et moderne kommunikationssystem, der kan tilpasses den enkelte, og som forskere og teknikere kan bruge i hjælpen til folk, der er ramt af sygdomme i det motoriske neuron (MND) og quadriplegia.

rofessor Stephen Hawking sammen med Intel Principal Engineer Lama Nachman.
Professor Stephen Hawking sammen med Intel Principal Engineer Lama Nachman.

Hawking har en MND-sygdom, som knytter sig til amyotrofisk lateral sklerose (ALS), en lidelse som har udviklet sig gennem årene. Han er næsten fuldstændigt lam, og han kan kun kommunikere via teknologi.

”Medicin har ikke kunne helbrede mig, så jeg er afhængig af teknologi for at kunne kommunikere og leve,” siger Hawking og fortsætter: ”Intel har hjulpet mig i næsten 20 år og gjort det muligt for mig at gøre det, jeg elsker, hver dag. Udviklingen af det her system har potentialet til at forbedre livet for invalide mennesker verden over, og det baner vejen for menneskeligt samspil og evnen til at bryde grænserne for kommunikation.”

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top