Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Internet på rejsen

Sådan kommer du og familien på internettet i ferien eller på rejsen.

Skrevet af / 21/05/2012 - 12:23
Internet på rejsen

I dag forventer vi at kunne komme på nettet næsten hele tiden. Mor ser vejrudsigten, far følger med i nyhederne, sønnen tjekker sportsresultater, og datteren går på Facebook. Hvis du sidder i toget eller bilen, er det nemmest på din egen mobiltelefon. Men når du ankommer til sommerhuset eller hotellet, og de bærbare computere og tablets kommer frem, hvordan gør man så?

Her gennemgår vi fem forskellige måder at få mobilt bredbånd på, der passer til forskellige situationer. Nogle er gode til midlertidige forbindelser, andre fungerer for flere personer samtidig, og nogle giver ekstra høj hastighed. Hvilken metode der passer dig eller familien bedst, afhænger af din situation og omstændighederne. Husk, at det hurtigt bliver dyrt, hvis de forbindelser, der skal anvendes af mange, bruges i lange perioder. Et abonnement med ubegrænset trafik til en fast pris kan stærkt anbefales.

Hvis du ønsker at få lidt mere fart på forbindelsen, kan du overveje at anskaffe en 4G-forbindelse, som anvender LTE-teknologi. I dag er der kun et par telefoner, der understøtter dette. Derimod findes der USB-dongles til computere og trådløse routere, der understøtter det. Man må dog være forberedt på, at det først og fremmest fungerer i storbyområder. Når du kommer ud til sommerhuset, er det meget sandsynligt, at det er faldet tilbage til almindelig 3G-forbindelse – eller sågar det langsommere EDGE.

Nemt internet til laptop’en
Hvis man er mange, der skal dele en bærbar computer, er det måske lettest, at computeren har sin egen internetforbindelse. Så er den nemmeste løsning at anskaffe sig en USB-dongle, som kan sidde i computeren, så alle kan bruge den. Børnene kan også låne den til deres computer, hvis de ikke har billig internetadgang på deres mobiltelefoner, eller hvis de synes, det er for kompliceret at tilslutte deres egen computer til mobilen. Det kan desuden være en nem måde at få farten op i 4G-hastighed på, uden at behøve at købe en ny mobil.

Anvend mobilens internet
En god gammeldags løsning er simpelthen at bruge et kabel fra pc til mobiltelefon og installere sidstnævnte som “modem”. Det har fungeret i årevis – længe før vi fik smartphones, og endda før mobilerne selv havde browser. Har man en Android-mobil, går man ind under internetdeling og tænder for USB-internetdeling. På iPhone gøres det under Internetdeling/Delt Internet i indstillinger.

Trådløs mobilopkobling
En mere moderne måde at bruge mobilens internetopkobling på er ved ikke at bruge ledninger overhovedet. Du tænder for internetdeling på din smartphone, hvorefter du opretter forbindelse til den via Bluetooth fra din computer. Og vupti, så er du på nettet fra din computer. Meget nemt. På Apple-enheder kan du gøre det via Internetdeling/Delt internet i indstillingerne. På Android-mobiler er det oftest nok at kunne tilslutte sig via Bluetooth for at komme på nettet.

Trådløst til mange
Mange moderne smartphones tillader til og med internetdeling via Wi-Fi. Man tænder for Internetdeling/Delt internet, som det hedder i iOS, eller Portable Wi-Fi hotspot, som det hedder i Android. Så giver man sit personlige netværk et navn og en adgangskode. Fra computeren eller tablet’en er det så bare at opkoble sig til det trådløse netværk, som var det et hvilket som helst andet netværk. Fordelen er, at mange kan anvende opkoblingen samtidig, selv om det selvfølgelig går langsommere, jo flere man er på.

Den universelle professionelle løsning
Er man ofte mange, der ønsker at komme på nettet, kan det være skønt helt at slippe for at rode med mobiltelefoner. Så anskaffer man i stedet en bærbar trådløs router. Den får sin opkobling ved, at man sætter et SIM-kort i, helst med ubegrænset datatrafik. De fleste kan køre på batteri og deler forbindelsen via Wi-Fi til alles computere. Nogle fungerer mere stationært med Ethernet-porte, hvis man vil bruge ledning og kan kobles til bredbåndet, hvis det er tilgængeligt. En universalløsning, så man altid vil være i stand til at gå på nettet på den bedst mulige måde, ganske nemt.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top