Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

iPhone 6 kan afspille 4K video

A8-processoren i iPhone 6 og iPhone 6 Plus kan håndtere afspilning af video i UHD-opløsning.

Skrevet af / 24/11/2014 - 19:09
iPhone 6 kan afspille 4K video

Det er ikke nogen officiel funktion hverken i iPhone 6 eller iPhone 6 Plus, og de to telefoners skærme understøtter da heller ikke visning af 4K-opløsning, men ikke desto mindre er den nye A8-processor i de aktuelle iPhone-modeller i stand til at håndtere og afspille video i 4K-format – altså i UHD-opløsningen på 4.096 x 2.160 pixel. Det skriver webstedet The Unofficial Apple Weblog.

Bloggen har afsløret muligheden for 4K-afspilning i samarbejde med softwarefirmaet Softorino, der står bag Mac-app’en WALTR. Denne app, som altså skal installeres på brugerens Mac-computer, ikke på mobilen, lader dig overføre video- og musikfiler, der ellers ikke understøttes af iPhone – såsom FLAC og MKV – til mobiltelefonen udenom iTunes.

Det er bare at trække mediefilen ind i WALTR-app’en, så bliver den overført til din iPhone ved næste synkronisering og kan afspilles på mobilen via telefonens egen Musik- eller Video-app. (Her kan du anskaffe dig app’en WALTR og læse i detaljer, hvordan den virker).

Og det har folkene fra Softorino altså også forsøgt med videofiler i 4K-format, og det fungerer helt gnidningsløst uden fejl og afbrydelser. Derfor spørger både app-udvikler og blog sig selv, hvorfor Apple mon har bygget 4K-understøttelse ind i en af hjørnestenene i deres teknologiske arkitektur, hvis ikke firmaet har tænkt sig at lancere produkter, der officielt understøtter 4K-afspilning, engang i fremtiden.

151ca225955b620bde7d9aa56cb3d0440ed6bfe3

Det nuværende Apple TV, som kan afspille Full HD-video i 1080p opløsning, er baseret på Apples A5-processor, så måske vi kan vente os en opdateret Apple TV-model med 4K-afspilning baseret på den nyeste A8-processor? Lanceringen af iMac Retina 5K har i hvert fald demonstreret, at Apple fokuserer på på høj billedkvalitet.

Hvad tror du? Vil vi snart se et eller flere 4K-produkter fra Apple?

Herunder kan du se Softorinos egen demonstration af 4K-afspilning på iPhone 6.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

Samsung klar med nye prisbillige mobiler

Professionel lagring til mobilvideo

Polestar-mobil er på vej

Apple tillader alligevel webapps

Budgetmobil fra Nothing

Nye funktioner til Pixel-enheder

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 præsenteret i Barcelona

0
Scroll to Top