Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Kompaktkamera med systemiske ambitioner

Olympus Stylus 1 ligner et seriøst systemkamera, men er "bare" et seriøst kompaktkamera med 10,7 x zoom og lysstærk f2.8 optik.

Skrevet af / 29/10/2013 - 15:39
Kompaktkamera med systemiske ambitioner

Man må se rigtig grundigt efter for at se, at det lille Olympus Stylus 1 ikke er et halvprofessionelt systemkamera. I virkeligheden er der nemlig tale om et meget lille kompaktkamera med zoom på 28-300 mm – hele 10,7 x zoom, og med særdeles god lysstyrke på f2,8, over hele brændviddeområdet. Altså et kamera som bør kunne bruges lige godt til udendørsfotos, rejsebrug, action og til indendørsbilleder.

Med andre ord: Et anvendeligt allround-kamera.

ID: 8017

Kamerahuset er formet som et kompakt systemkamera, hvilket er en god ting. Det bør betyde god brugervenlighed, og et kamera, som ligger godt i hånden.

Det har som nævnt en lysstærk zoom, som dækker det meste, og bag den sidder en 1/1,7-tommers billedsensor i samme størrelse som Olympus XZ-2, med 12 megapixels. Kameraet har også en elektronisk søger med 1,44 Mp opløsning, og en vipbar touchskærm til display.

ID: 8227

Fakta:

  • OM-D-inspireret design for D-SLR-følelse, bedre ergonomi og mere stabilt greb.
  • ZUIKO DIGITAL 10,7x zoomobjektiv med fast blændeåbning på 1:2,8 over hele brændviddeområdet (28-300 mm) og høj optisk kvalitet.
  • Stor, højtopløst elektronisk søger (EVF) med automatisk aktivering, når øjet sættes mod søgeren, 1,44 Mp og bagbelysning.
  • Ultraslankt, let kamera med tilbagetrukket objektiv for maksimal bærbarhet.
  • Udførlig manuelt og automatisk kontrolsystem med analog/digital kontrolring, programmerbart kontrolhjul og Fn2-knap, plus berøringsstyret autofokus og udløser.
  • Indbygget Wi-Fi for parring og fjernstyring med smartphones.
  • Ekstra stor 12 Mp bagbelyst 1/17-tommers CMOS-billedsensor.

ID: 8029

Når strømmen er slukket, er kameraet kompakt nok til at ligge i en jakkelomme, men når strømmen tændes, rykker objektivet ud.

Flere af knapperne er programmerbare, så man kan tilpasse kameraets funktioner til foretrukken brug, og tilkoblingen af Wi-Fi for trådløs overføring til mobilen, gøres enkelt med en skanning af QR-koden på kameraets skærm.

Olympus Stylus 1 måler 116,2 x 87 x 56,5 mm, og er dermed mindre end det nylig annoncerede Sony RX10, som også er et superzoomkamera. Men Stylus 1 har større zoom, og koster det halve, nemlig 4995 kr. Kameraet kan købes fra slutningen af november.

ID: 8108

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nikon Z9 får nye funktioner

Seriøs billedmaskine fra Leica

Gammelt filmformat får en renæssance

Afslører nyt zoomobjektiv

Ekstrem på alle måder

Kan blive umulig at få fat i

Lille, let og lysstærk

Kompakt superzoom til fuldformat

Får længe ventede opdateringer

Lille kamerataske med masser af plads

Hurtigere og mere brugbart flagskib

Kompakt 100 MP kamera fra Hasselblad

0
Scroll to Top