Metal kommer til Atmos

Verdens første metaludgivelse med Dolby Atmos.

Bandet hedder Luca Turilli’s Rhapsody, og det nye albumet med lyd fra alle retninger, loftet medregnet, har fĂĄet titlen “Prometheus, Symphonia Ignis Divinus”. Pressemeddelelsen kom fra Yamaha, som er hovedsponsor for producenten Chris Heil, som har produceret og mikset udgivelsen. Pladeselskabet er Nuclear Blast.

Cover: Luca Turilli’s Rhapsody,
Cover: Luca Turilli’s Rhapsody/Nuclear Blast

I pressemeddelelsen står der, at udgivelsen er verdens første studiealbum med Dolby Atmos. Det er kun korrekt, hvis man ser bort fra Trondheimsolistenes Reflections , Maja S.K. Ratkjes And Sing…Uranienborg Vokalensembles Himmelrand og Terje Winges Organism, alle udgivet på selskabet 2L i tidsrummet maj til august 2016. Forskellen er, at alle disse er klassiske udgivelser (bortsett fra Maja Ratkjes And Sing…, der er et kunstprosjekt, som undertegnede ikke besidder kompetencen til at kategorisere), i mens Luca Turilli’s Rhapsody er et italiensk symfonisk metal-band, der dermed i langt højere grad indebærer manipulering og miksing af musikken. 2L-udgivelsene kan regnes for live-indspilninger og dermed ikke studiealbums, men undertegnede mener dog, at de med lige så god ret kan regnes som studiealbums, da den slags optagelser ofte manipuleres og klippes grundigt i studiet.

Læs: Test af 4 surroundreceivere med Dolby Atmos

Ny dimensjon
Detaljerne uantastet, er det rigtig rart at se, at flere musikkprodusenter hægter sig på Atmos-toget. Musik i surround gir så afgjort en ny dimensjon til oplevelsen, og når man også får lyden fra loftet, er rumdimensionen et skridt nærmere fuldkommenhed.

Albumet “Prometheus, Symphonia Ignis Divinus” er altsĂĄ mikset og produceret af Chris Heil, der ogsĂĄ har kunstnere som David Bowie og Bryan Adams pĂĄ sit CV. Han har lavet flere liveproduktioner med Dolby Atmos, men dette er hans første studieversion med lydformatet.

Jeg hørte uddrag fra “Prometheus, Symphonia Ignis Divinus” i studiet inde ved siden af mit, og forstod, at dette var materialet, jeg ville bruge til at demonstrere potentialet i Dolby Atmos for verden,” forklarer Chris Heil i pressemeddelelsen. “Denne type musik som skabt til Atmos-formatet med kombinationen af band, orkester og korarrangementer.

Atmos-udgaven af albumet lanceres 9. december. Stereoversionen er allerede tilgæengelig, også hos streamingtjenester som Spotify og Tidal.

ltrhapsody.com

Læs også
En følelsesmæssig tour de force

Springsteen on Broadway

Bruce Springsteen gennemfører i disse dage sin mest unikke koncertrække.
Sony-soundbars med 3D-surround

CES 2018

Hvad enten du ønsker tredimensionel Atmos-lyd eller et superkompakt format, har Sony noget at byde på.
Arven fra Klipsch Heritage

CES 2018

Heritage Theater Bar er en skræddersyet soundbar, som henter inspiration fra gamle Klipsch-kreationer.
Creative satser pĂĄ let lyd

CES 2018

Lysende højttalere, hovedtelefoner og nem hjemmebio fra Creative.
Væg-til-væg-fjernsyn

CES 2018

Samsungs "The Wall" har ikke fĂĄet navnet for sjovs skyld. Det er 146 tommer i diagonal, og hver pixel er sin egen lyskilde.
Vellydende jul

Musik

Bliver julesangene i radioen for kedelige for dig? Kom i hi-fi-julestemning med vores 2 ½ timers velklingende spilleliste.
SHOP AMOK pĂĄ Black Friday!

Gør et elektronikkup

Black Friday er blevet en af årets store indkøbsfester. Her er de butikker, der dumper prisen på hjemmeelektronik. OPDATERET!
Billedreportage fra Hi-Fi & Surround 2017

Hi-Fi

Den 20. Hi-Fi & Surround cementerede analogrenæssancen. Vinyl er mainstream. Men sideløbende med streaming.
Messetid for hi-fi-elskere

Hi-Fi & Surround 2017

I weekenden løber den 20. Hi-Fi & Surround af stablen i København.
Hjemmebio-slagskib fra Marantz

Hjemmebiograf

Her kommer Marantz' første 11.2-kanals hjemmebioforstærker.
Springsteen indtager Broadway

Koncert

I nat, dansk tid, indtog Bruce "The Boss" Springsteen legendariske Walter Kerr Theatre midt pĂĄ Broadway i New Yorks teaterdistrikt.
Lovende takter hos SA

Plademesse

Livemusik og snigpermiere på System Audios første digitale, trådløse højttaler.
Support Abonnement

Vores kundecenter hjælper dig, hvis du har spørgsmål vedrørende dit abonnement. Du kan ringe til os eller sende en mail.

Support Tlf: 89 88 28 33 

 

Support email: abo@lydogbilde.no 
×