Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Ørnene angriber!

Hollandske politi-ørne(!) sætter ind mod ulovlige droner.

Skrevet af / 10/02/2016 - 11:30
Ørnene angriber!

Vi mennesker anser os selv for at være i toppen af ​​fødekæden, men det samme gælder ikke nødvendigvis for de værktøjer, vi bruger. Flyvende droner har deres naturlige fjender i form af andre flyvende skabninger. Nemlig ørne.

Trænede ørne
Politiet i Holland opdrætter og træner nu ørne til at angribe droner, der befinder sig på uønskede steder i luftrummet. For uanset, hvor mange regler, der udfærdiges omkring brugen af droner, er de små fartøjer så lette at få fat på, at misbrug er uundgåeligt. Derfor er der brug for en måde at få dronerne sikkert ned fra luften. Man kan godt blokere radioforbindelsen til dronen eller kaste et net over den fra en endnu større drone, men begge disse metoder risikerer at bringe dronen helt ud af kontrol – med fare for omgivelserne.

Undgår rotorer
Ørnene i Holland griber derimod fat i dronen og tvinger den til jorden. Risikoen for skade minimeres ved, at ørnen griber fat i selve kroppen på dronen, mellem de skarpe rotorblade.

Så vær på vagt. Næste gang du ser en drone i luften, bliver det måske i kløerne på en ørn!

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top