Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Parrot gør din bil og dine potteplanter smarte

Underholdningscenter til bilen og intelligente urtepotter er blandt CES-nyhederne fra Parrot, som også byder på trådløse sports-hovedtelefoner.

Skrevet af / 05/01/2015 - 22:44
Parrot gør din bil og dine potteplanter smarte

Parrot er en af de mest spændende gadgetproducenter. Ikke mindst, fordi man aldrig helt ved, hvad de næste gang vil kaste sig over! Vi har set både teknisk avancerede hovedtelefoner og populære droner fra dem. Men det er tydeligvis ikke nok for Parrots ingeniører. Det ser man med al tydelighed på CES-messen i Las Vegas, hvor den franske virksomhed løfter sløret for årets projekter.

Parrot RNB6 er et underholdningssystem til biler, eller rettere til deres passagerer og fører. Systemet er baseret på Android 5.0 Lollipop. Det nye system har blandt andet Apple CarPlay og Android Auto, integreret navigationssystem, kørselsvejledning, håndfri telefoni og stemmestyring (apps, musik, radio og navigation), kamera på instrumentbrættet, 7’” multi-touchskærm og opkobling til bilens diagnostik.

Det er ikke kun os, der finder det imponerende. Det samme synes arrangørerne af CES, som netop har belønnet RNB6 med en Innovation Award. Systemet lanceres i løbet af 2015. Prisen er endnu ukendt.

Parrot_RNB6_Lifestyle_2

Internetforbundne urtepotter
I en helt anden kategori finder man Parrot Pot og Parrot H2O, som er smarte og internetforbundne selvstyrende vandingssystemer.

Parrot Pot og Parrot H2O er begge udstyret med sensorer, der overvåger jordfugtighed, gødning, omgivende temperatur og lys. Hvert 15. minut foretager Parrot Pot og Parrot H2O en måling og sender al data via Bluetooth til den mobile enhed i nærheden (smartphone eller tablet), som ligeledes har Parrots gratis app Flower Power1 installeret.

Data bliver tilgængelige som grafer i realtid, og sendes til “Parrot Cloud”, hvor de analyseres. Ved hjælp af denne analyse kender brugeren nu sine planters tilstand, og man får samtidig at vide, hvad planterne har brug for på kort sigt.

Parrot Pot er udstyret med en to-liters vandtank med fire forskellige udløb. Potten fastlægger den mest effektive tidsplan for vandingen og leverer hele tiden den rette mængde vand. Når vandniveauet i beholderen er lavt, skifter Parrot Pot automatisk til en vandbesparende protokol, der holder planten i live og kun bruger et minimum af vand, indtil brugeren igen kan fylde tanken op.

Parrot H2O er en sensor, der placeres tæt på en plante og omdanner en hvilken som helst skruelågsflaske (0,5-2 liter, colakompatibel) til et genopfyldeligt vandreservoir, der kan vande ens planter af sig selv i op til tre uger. Vandmængden tilpasses plantens behov.

Parrot Pot og H2O lanceres begge i 2015. Prisen er ikke fastsat endnu.

Parrot_H2O_Lifestyle
Parrot H2O er en internetforbundet plantesensor og vandingsautomat.

Trådløse, støjdæmpende trænings-hovedtelefoner
En lidt mindre overraskende nyhed er Parrot Zik Sport, som er en trådløs trænings-hovedtelefon.

Zik Sport er, ligesom den eksisterende Zik-hovedtelefon, designet af Philippe Starck, og har sensorer, som analyserer den fysiske præstation, og som via en app guider til, hvordan man kan optimere sin præstation.

Parrot Zik Sports in-ear biometriske sensorer måler løberens hjerterytme og analyserer løberens løbestil via den tilhørende app: jordkontakt, løbekadence og vertikal oscillation, dvs. hvor meget kroppen bevæger sig op og ned under løb. Parrot Zik Sport kommunikerer via Bluetooth, og er kompatibel med nyere smartphones og tablets. Parrot Music Sport vil være kompatibel med størstedelen af de nuværende sports-applikationer.

Parrot Brand Studio

Som vanligt for Parrot er hovedtelefonerne udstyret med en mængde opfindsomme funktioner. For eksempel en selvjusterende noise cancellation, der giver en gradvis isolation mod de omkringliggende lyde. Når man eksempelvis løber en tur udenfor, kan man lytte til musik – og aktivere “street mode”-funktionen for at kunne høre de omkringliggende lyde fra gadebilledet. Heller ikke her foreligger der nogen pris eller tilgængelighedsdato.

Herunder ses Parrots præsentationsvideo til Zik Sport:

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lyd & Billede
Scroll to Top