Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Sådan kan du dræbe din iPhone

Don’t try this at home!

Skrevet af / 12/02/2016 - 17:38
Sådan kan du dræbe din iPhone

Vi har ikke et stort lager af iPhones, vi ikke har brug for, så vi har IKKE selv prøvet dette, men i følge Reddit-bruger “vista980622” kan man så nemt som ingenting gøre en ellers velfungerende iPhone til ubrugeligt elektronisk skrot!

Sådan gør du! (Men lad være!!!)
Gå ind i indstillingerne, vælg Generelt og derefter Dato & tid. Slå Indstil automatisk fra og sæt datoen til 1. januar og året til 1970.

Så har du ødelagt din iPhone i en sådan grad, at den kun kan reddes af et autoriseret Apple-værksted. Den kan simpelthen ikke starte, men vil blot vise dig en hvid skærm med sort Apple-symbol, uanset hvad du gør. Det hjælper heller ikke at forbinde den til iTunes.

Dette gælder dog kun nyere iPhones med 64-bit processor. Altså iPhone 5s og opefter. Til gengæld er det ligemeget, hvilken iOS-version som er installeret på mobilen.

I følge vista980622 er denne fejl et stort problem, fordi den kan misbruges af hackere til at slå din iPhone ihjel. Hvis du sætter din iPhone til at indstille dato og tid automatisk og er koblet på Wi-Fi, vil mobilen synkronisere tidspunktet med en såkaldt NTP-server. Og det kan udnyttes af en hacker, som kan sende datoen 1. januar 1970 til din telefon med ovenstående konsekvenser til følge.

Hvordan det ser ud, hvis du indstiller datoen til 1. januar 1970, kan du se i videoen herunder:

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top