Samsungs UHD-tv kan opgraderes

Samsungs nye Ultra HD tv gøres mere fremtidssikre med Evolution Kit. Og den første OLED-model er på vej ud i butikkerne.

Samsung har som sædvanlig en af de største haller på IFA-messen. Her fremviser firmaet blandt andet en række UHD-fjernsyn i forskellige størrelser og faconer.

Først og fremmest drejer det sig om F9000-serien bestĂĄende af 65″ og 55″ F9005-modellerne. Disse er allerede tilgængelige i butikkerne i Danmark til priser pĂĄ henholdsvis 44.999 og 29.999 kroner. F9005-serien kommer med sĂĄkaldt Quadmatic billedbehandling, som ogsĂĄ tager sig af den vigtige opskalering fra SD/HD til UHD. Der er tale om den samme teknologi, som anvendes i Samsungs high-end S9-serie, og ud fra, hvad vi kunne konstatere ved selvsyn her pĂĄ IFA-messen, fungerer det effektivt.

98″ S9 UHD
Topserien S9000 har ogsĂĄ fĂĄet et nyt familiemedlem. De eksisterende 85″ og 110″ modeller med Gallery Design fĂĄr nu selskab af en 98″ model. Alle tre fjernsyn er baseret pĂĄ et avanceret billedpanel med LED-bagbelysning, ophængt i en ramme med indbyggede højttalere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kurvet UHD-tv
Kurvede tv-skærme er ogsĂĄ en trend pĂĄ IFA-messen. Samsung fremviste en ny 65″ UHD-prototype med kurvet skærm pĂĄ messen i gĂĄr. Det er endnu uvist, om denne sættes i produktion, men tv’et ser i hvert fald lækkert ud. Den kurvede skærm fĂĄr billedet til at virke mere omsluttende, særlig nĂĄr man stĂĄr tæt pĂĄ skærmen – og det gør man jo gerne, nĂĄr billedet er sĂĄ skarpt! Vi tror, dette kan være en ekstra god skærm til gamere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLED med UHD-opløsning
Mest imponerende er nok Samsungs UHD OLED-skærm. Med kombinationen af OLED-panel og UHD-opløsning på 3840 x 2160 pixels er dette nok det mest blærede tv, du (ikke) kan købe. De to avancerede billedteknologier giver et syleskarpt billede med fantastiske farver og suveræn konstrast. Men der går nok et par år, før disse modeller kan blive masseproduceret.

Kurvet OLED 55″ – snart i Danmark
Klar til salg er derimod Samsungs kurvede OLED-tv. Det mĂĄler 55″ og har et kurvet OLED-panel med traditionel Full HD-opløsning (1920 x 1080p). Selve panelet er monteret i en tynd, udvendig ramme, som ogsĂĄ indeholder højttalerne – tydeligt inspireret af de større S9 UHD-modeller. Tv’et kommer til Europa før jul og kommer til at koste EUR 8.000. Nøjagtig dansk pris og tilgængelighed kunne den danske Samsung-repræsentant endnu ikke bekræfte, men Samsung føler sig “meget sikre” pĂĄ, at tv’et vil være at finde i de danske butikker meget snart!

Kan opgraderes med Evolution Kit
Der snakkes meget om fremtidssikre tv på IFA-messen i år. 4K/UHD-teknologien er som bekendt på et ret tidligt stadie, og selvom den nye HDMI 2.0-standard er et skridt i den rigtige retning, mangler man fortsat en fælles standard for produktion og distribution af 4K-signaler. Mange stiller derfor sig selv det spørgsmål, om man er for tidligt ude, hvis man allerede nu anskaffer sig et UHD-tv. Er de nye tv rustet for fremtiden?

For at reducere denne usikkerhed har Samsung udstyret samtlige sine UHD-modeller med en separat boks, der indeholder alle tv’ets tilslutninger. Derfra trækker man et kabel op til selve tv’et. Det smarte er, at denne medieboks ogsĂĄ indeholder tv’ets billedprocessor, som dermed kan udskiftes. Hvis fremtiden skulle stille nye krav til tilslutninger, formater eller komprimeringsstandarder, kan man simpelthen skifte boksen ud med en ny.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne løsning kalder Samsung for Evolution Kit, og den sikrer, at man kan føle sig lidt mere tryg, hvis man skulle overveje at købe en af nye modeller allerede i dag.

 

Læs også
Første kig på Samsungs 2018-tv

CES 2018

Her er, hvad vi indtil videre ved om Samsungs kommende 2018-modeller!
Panasonics FZ950 og FZ800 understøtter HDR10+

CES 2018

Panasonics nye OLED-skærme sigter mod de rigtig kræsne TV-entusiaster.
Bravia AF8 – nyt Sony-OLED

CES 2018

Sonys nye OLED-skærme kan prale med blandt andet Dolby Vision og Google Assistant, og selve billedpanelet bruges som højttaler.
Væg-til-væg-fjernsyn

CES 2018

Samsungs "The Wall" har ikke fĂĄet navnet for sjovs skyld. Det er 146 tommer i diagonal, og hver pixel er sin egen lyskilde.
Endnu højere kontrast med HDR10+

CES 2018

Samsung og Panasonic samarbejder med filmbranchen om den nye videostandard HDR10+.
SHOP AMOK pĂĄ Black Friday!

Gør et elektronikkup

Black Friday er blevet en af årets store indkøbsfester. Her er de butikker, der dumper prisen på hjemmeelektronik. OPDATERET!
Disse tv’er skal du holde øje med pĂĄ Black Friday

Gør et tv-kup

Nedtællingen er i gang. Det er de her fjernsyn, du skal proppe i indkøbskurven. OPDATERET!
Stuens vigtigste møbel?

Ă…rets bedste tv'er

Tv’et er familiens samlingspunkt, hvor I kan se sport, film og anden underholdning i den bedst mulige kvalitet. Det skal have billed og lyd i top – og helst være rigtig stort!
77EZ1000 er Panasonics nye OLED-flagskib

IFA 2017

Vidunderlig billedkvalitet - frygtindgydende pris!
Ny 65″ OLED fra Philips

IFA 2017

Endelig kommer Philips med en større 65" OLED-model!
Nye gadgets bliver dagligdag

IFA 2017

Samsung vil gøre de seneste påhit til en uundværlig del af dit liv.
BeoVision Eclipse: Første OLED-TV fra B&O

BeoVision Eclipse

Rygterne viste sig at være sande: På IFA-messen i Berlin har B&O netop fremvist sit helt nye luksus-tv, BeoVision Eclipse. 
Support Abonnement

Vores kundecenter hjælper dig, hvis du har spørgsmål vedrørende dit abonnement. Du kan ringe til os eller sende en mail.

Support Tlf: 89 88 28 33 

 

Support email: abo@lydogbilde.no 
×