Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Sony på skrump vil 25-doble sin indtjening

Sony har allerede solgt sin computerdivision. Og tv og mobiltelefoner kunne blive de næste ofre. Fremtiden er film, spil og musikstreaming.

Skrevet af / 20/02/2015 - 11:00
Sony på skrump vil 25-doble sin indtjening

Sony er kendt som en af de største og mest alsidige producenter af forbrugerelektronik. Firmaet laver alt fra mobiltelefoner til kæmpefjernsyn – begge i øvrigt med billedkvalitet i den absolutte top. Men sådan bliver det næppe ved med at være. Sony vil i fremtiden lave færre produkter – men langt flere penge.

Tv og mobil står for skud
Sony er i gang med en slankekur, der foreløbig har kostet 5.0000 jobs, og har ført til et frasalg af firmaets computerafdeling. Og det er kun begyndelsen. De næste ofre kunne nemt blive tv-divisionen og mobilafdelingen. I stedet vil Sony satse stærkere på sine abonnementsbaserede tjenester som PlayStation Network og musikstreaming, samt firmaets base af hollywoodfilm.

Vil ikke kæmpe mod Apple og Samsung
Sonys topchef Kazuo Hirai siger til Reuters, at firmaet ikke fremover vil kæmpe om at vokse på områder, hvor de allerede har tabt kampen. Det gælder for eksempel smartphones, hvor Sony, møder stærk modstand fra såvel billigere producenter og markedsledere som Apple og Samsung. Selv om Sonys Xperia-smartphones får glimrende anmeldelser, er Sony blandt de mindst sælgende mobilproducenter.

Sony_Xperia_Z3
Sonys Xperia-modeller har måske de bedste kameraer på smartphonemarkedet, men kunderne går enten til Apple og Samsung eller billigere konkurrenter.

Direkte adspurgt vil Kazuo Hirai ikke afvise, at firmaet overvejer helt at forlade tv- og mobilmarkedet. Sony frasolgte sidste år sin pc-division til investeringsselskabet Japan Industrial Partners. Trods ejerskiftet lever Vaio-mærket videre, og vi har netop set den første Vaio-computer uden Sonys logo.

Vil 25-doble overskudet
Ved at sælge tabsgivende afdelinger og satse mere koncentreret håber Sony på at kunne vende skuden økonomisk. Firmat har haft underskud på regnskabet seks ud de seneste syv år. Den tendens er skulle nu være vendt, og Sony forventer et mindre overskud på 20 mia Yen (ca. 1,1 mia kr), når næste regnskab aflægges i marts. Når slankekuren er tilendebragt, venter Hirai, at der i 2018, at der står 500 milliarder Yen (27,5 mia kr) på årets bundlinie. Altså henved en 25-dobling i forhold til i år.

Kilde og fotocredit: Reuters

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nu kan du linke til alle musiktjenester på én gang

Endelig en prisvenlig Roon-streamer!

En DAC i samuraiernes fodspor?

Denne lille boks kan gøre dine gamle B&O-højttalere "trådløse"

Den ultimate forstærker

High-end forforstærker med moderne streaming

McIntosh opdaterer forforstærkeren

Kompakt hi-fi i stilrent design

Lenco bejler til vinylelskere

Pladespiller til sheiker og baroner

Astell&Kern: Musikafspiller i guld!

1500 gæster så hi-fi i København

0
Scroll to Top