Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Sparkle Roll køber sig ind på B&O

Den kinesiske rigmand Qi Jianhong ejer nu en femtedel af selskabet.

Skrevet af / 09/08/2016 - 14:56
Sparkle Roll køber sig ind på B&O

Sagaen om det mulige salg af B&O fik i dag tilføjet i nyt kapitel. Det 90-årige Struer-firma bliver 1,5 procent mere kinesisk.

Som vi har skrevet om ved flere lejligheder, har B&O i årevis haft en skrantende økonomi. Trods succes med B&O Play-mærket og frasalg af bilstereodivisionen og teknologidivisionen Icepower har det knebet gevaldigt med at få overskud i koncernen, der derfor har været til salg siden januar 2015.

Undervejs har B&O længe forhandlet med “en mulig køber,” der først senere fik hæftet et navn på sig, nemlig kinesiske Sparkle Roll Group, som ejes af rigmanden Qi Jianhong. Og i april købte Sparkle Roll 13,1 procent af B&O.

Senere i samme måneds så det imidlertid ud til, at forhandlingerne var faldet endeligt på gulvet, og B&O meddelte, at man ikke længere forhandlede med Sparkle Roll og Qi Jianhong.

Helt droppet har forbindelsen dog ikke været, for i en fondsbørsmeddelelse udsendt sent i aftes meddeler B&O nemlig, at Sparkle Roll nu har købt endnu en portion aktier.

Nu bliver det lidt mere kompliceret. Der er nemlig to firmaer ved navn Sparkle Roll, der har aktier i B&O. Sparkle Roll Group Limited, der stod bag det seneste køb, ejer nu 14,6 procent af firmaets aktier. Dertil kommer 5,6 procent, der ejers af Sparkle Roll Holdings Ltd. BVI. Men da det hele ejes fuldt ud af selv samme mr. Qi Jianhong, er han dermed ejer af i alt 20,2 procent af aktierne i Bang & Olufsen. Inden gårsdagens køb var ejerandelen 18,7 procent, så mandagens opkøb udgør 1,5 procent af B&O.

B&O indgik i marts en aftale med LG om partnerskab på fjernsynsteknologi. En aftale, der skulle give B&O en besparelse på 150-200 millioner kroner.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

Nu kan du linke til alle musiktjenester på én gang

Endelig en prisvenlig Roon-streamer!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top