Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Teknologi og high-end-lyd på Kulturnatten

Oplev Peter Lund Madsen og Preben Mejer i De Gamles By, og kom til premiere på open source-højttaler fra System Audio i Ingeniørhuset.

Skrevet af / 09/10/2014 - 12:48
Teknologi og high-end-lyd på Kulturnatten

I morgen, fredag d. 10. oktober sætter Kulturnatten København på den anden ende. Tusinder af mennesker besøger hovedstandens officielle og uofficielle kulturinstitutioner, bevæbnet med adgangsbadges og videbegær.

Hvis din interesse hælder mod det tekniske (og det er er nok stor chance for, når du lige nu sidder og læser Lyd & Billede), kan du også få nysgerrigheden stillet.

I Ingeniørhuset på Kalvebod Brygge 31-33 har System Audio premiere på gulvudgaven af Pandion-højttaleren. Højttaleren er resultatet af et crowdsourcing-projekt, kaldet Q113, i samarbejde med magasinet Ingeniøren. I alt 110 ingeniører deltog frivilligt i udviklingsarbejdet.

Højttaleren er en stor sag på 120 cm i højden. Direktør Ole Witthøft fra System Audio indrømmer, at den med en sætpris på 60.000 kroner næppe bliver folkeje, men man kan gratis læse om hele dens tilblivelse på den tilhørende blog.

Alle overvejelser, udfordringer og resultater er blevet offentliggjort. Q113 adskiller sig dermed fra produkter, der er udviklet bag lukkede døre, og den stiller spørgsmål ved, hvordan virksomheder skaber miljøer, der kan fostre nye idéer,” siger Ole Witthøft.

Hvis budgettet ikke rækker til femcifrede stykpriser, har System Audio en anden nyhed, kaldet Mantra 5 med på demonstrationen, hvor man prøver at bruge erfaringerne fra Q113 i en højttaler til omkring en syvendedel af prisen.

Ingeniørhuset byder i det hele taget på en lang række af tekniske og videnskabelige indslag, fra Minecraft og LEGO-robotter, til et foredrag med fysikeren Holder Bech Nielsen, som forklarer hele universets tilblivelse, naturlovene og hvor vi kommer fra. Se hele programmet her.

minecraft_lego
Der er både Minecraft og LEGO i Ingeniørhuset. Og snart kan man få begge dele i én pakke (foto: Gizmodo).

Krøllede hjerner i De Gamles By
Telia og Københavns Kommunes nye Idéklinik er sammen om at invitere til et arrangement med to populære foredragsholdere inden for videnskab, hjerneforskeren Peter Lund Madsen og innovatøren Preben Mejer.

Arrangementet foregår kl. 20 i kirken i De Gamles By på Edith Rodes Vej 6 på Nørrebro.

peter_lund_madsen
Hjerneforsker Peter Lund Madsen.
preben_mejer
Preben Mejer, stifter af Innovation Lab.

Udover debatten mellem Peter Lund Madsen og innovatøren Preben Mejer byder aftenen også på muligheden for at få målt sin sundhedstilstand og demonstreret forskellige former for personlig sundhedsteknologi på mobiltelefoni i Københavns Kommunes Idéklinik på Nørre Allé 41, 2200 København N.

Som teleselskab leverer vi teleinfrastruktur til forskning og innovation af produkter og services. Det er en rolle og et ansvar, som vi gerne vil dyrke yderligere, f.eks. ved at undersøge innovationens natur: Hvordan skabes idéer, og hvilke processer skal kreativiteten igennem for at danne ny, anvendelig viden?”, siger Mette Honoré, kommunikationsdirektør hos Telia Danmark.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nu kan du linke til alle musiktjenester på én gang

Endelig en prisvenlig Roon-streamer!

En DAC i samuraiernes fodspor?

Denne lille boks kan gøre dine gamle B&O-højttalere "trådløse"

Den ultimate forstærker

High-end forforstærker med moderne streaming

McIntosh opdaterer forforstærkeren

Kompakt hi-fi i stilrent design

Lenco bejler til vinylelskere

Pladespiller til sheiker og baroner

Astell&Kern: Musikafspiller i guld!

1500 gæster så hi-fi i København

0
Scroll to Top