Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Verdens fladeste tv-nyhed fra Sony

Sonys nye topmodel er skarp som en ragekniv og tynd som et barberblad.

Skrevet af / 06/01/2015 - 11:16
Verdens fladeste tv-nyhed fra Sony

Sony lancerer 12 nye 4K Ultra HD fjernsyn over fire serier i år. Øverst blandt disse troner topmodellerne X900C, X930C og X940C.

SONY_bopc64u32dhgzwozdtna

X900C-serien byder på et nyt “Floating Style”-design, og er faktisk verdens tyndeste LCD-tv (ca. 4,9 mm på det tyndeste sted). Tv’et leveres med et særligt vægbeslag, som gør det muligt at hænge det meget tæt på væggen.

SONY_a8cfxruaqxxva7sjga3z

Sony fremviser også X930C-serien, som udseendemæssigt ligner sidste års Bravia X900B-serie. Blandt nyhederne er support for højtopløst lyd “Hi-Res”-kompatible højttalere med Sonys DSEE HX-teknologi som opskalerer komprimeret lyd fra tv-transmissioner og andre kilder til noget, der skulle ligge tæt på Hi-Res-niveau.

Fælles for alle Sonys 4K-modeller for 2015 er, at de bruger en ny og forbedret 4K X1-billedeprocessor, som både opskalerer alt indhold til 4K, og samtidig justerer billedbehandlingen i forhold til kvaliteten, afhængigt af, om det er tv, YouTube eller Netflix, og optimerer billedkvaliteten. Sonys 2015-modeller er også baseret på Googles Android L-operativsystem for tv, og understøtter Google Cast, som lader dig streame musik, billeder og video mellem mobil/tablet/pc og tv-skærmen lettere end hidtil.

Sonys kostbare topmodel fra sidste sæson, X950B, videreføres i år. I stedet for en afløser kommer en ny og mindre 75-tommer som nok bliver mere interessant og navnlig mere tilgængelig. Den har meget til fælles med X950B, deriblandt et billedpanel med ægte LED-bagbelysning for bedre kontrast og sortniveau. Kombineret med Sonys forbedrede billedeprocessering kan det vise sig at blive en rigtig lækkerbisken, som vi ser frem til at kigge nærmere på.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lyd & Billede
Scroll to Top