Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Verdens største lego-model til Danmark

"Red Five - Return to base!" De fem millioner legoklodser, som tilsammen danner Luke Skywalkers X-Wing, vender hjem til basen i Billund året ud.

Skrevet af / 03/03/2015 - 10:46
Verdens største lego-model til Danmark

Californien kan godt beholde sin Dødsstjerne. En ussel halv million legoklodser er for en pakkekaldendergave at regne sammenlignet med denne gigantiske X-Wing fighter, som er fremstillet af fem millioner sammenlimede klodser.

Times Square i New York var det første sted, hvor 1: 1 modellen(!) af kampflyet fra filmen først kunne ses i 2013. Opbygget af klodser fra Legofabrikken i Billund, og nu på vej til at vende tilbage til sin hjembase.

Vi er stolte over at kunne præsentere verdens største Lego-model i parken. Kombinationen af ​​detaljerigdom og overvældende størrelse betyder, at denne model er noget alle, som der kan lide Lego, er nødt til at se. Den er enormt heftig,” siger Christian Woller, administrerende direktør i Legoland.

Modellen af ​​X-wing vil få liv ved hjælp af dramatiske lyd- og lyseffekter, som skal give den besøgende en fornemmelse af at stå på hangardækket af et intergalaktisk rumskib.

LEGO_Star_Wars_X-wing_Starfighter1
1:1-modelen af Luke Skywalker X-Wing består af 5,3 millioner legoklodser.

Star Wars 2015
Det er ikke tilfældigt, at vi i 2015 både ser X-wing’en i Legoland i Danmark og Dødsstjernen i Legoland i Californien. Dette nemlig også året for premieren på den nye Star Wars film “The Force Awakens”. Som vi i øvrigt også har set en Legotrailer til.

Vi åbnede vores Star Wars-område i Miniland år 2012, og det har været uhørt populært. Star Wars har en usædvanlig lang holdbarhed, hvilket også bevises ved premieren på den nye film. For os, bliver det en sæson, som vil være præget af Star Wars-universet,” siger Christian Woller.

X-wing fighteren er bygget i skala 1:1 med 5,3 millioner legoklodser. Det er således den største LEGO model i verden. 32 modelbyggere arbejdede i 17.000 timer (svarende til 10 år for én modelbygger) på at konstruere rumfartøjet, som vejer 20 tons, er 13 meter langt og 3 meter højt.

Modellen kan ses i Legoland fra sæsonstart den 28. marts og i hele resten af ​​sæsonen i 2015.

legoland.dk

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

Nu bliver Googles AI meget klogere - på dansk!

Hyperloop i Italien

0
Scroll to Top