Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Vindhjul giver strøm til tusind hjem

Snart kan hollændere flytte ind i en gigantisk vindmølle. Hjulet skal rumme 72 lejligheder og forsyne yderligere 1000 boliger med el.

Skrevet af / 27/08/2015 - 10:49
Vindhjul giver strøm til tusind hjem

I kampen for en bæredygtig fremtid ønsker hollandske arkitekter at bygge et lejlighedskompleks i form af et kæmpe vindhjul i Rotterdam.

Med plads til 72 lejligheder og med strøm nok – 1 megawatt – til at levere elektricitet til 1.000 boliger vil det såkaldte Dutch Wind Wheel få ethvert pariserhjul til at minde om et hamsterhjul.

Det ydre hjul skal indeholde 40 glaskabiner og fungere som et pariserhjul. Det indre hjul huser kontorer, lejligheder, et syvetagers hotel og en restaurant med udsigt over byen.

Konceptet er inspireret af de hollandske vindmøller, men bliver langt mere lydløst for at kunne fungere i tætte boligområder. Vindhjulet får også indbyggede solceller, som skal udnytte solenergien maksimalt.

Med en højde på 174 meter kommer vindhjulet til at stikke betragteligt op i det flade, hollandske landskab. Som Rådhustårnet i København – med to Rundetårne oven på!

Hvis arkitekterne får, hvad de ønsker, vil Dutch Wind Wheel være klar allerede i 2025.

Kilde: Science Alert

(Artikelfoto: Dutch Windwheel)

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

Nu bliver Googles AI meget klogere - på dansk!

Hyperloop i Italien

0
Scroll to Top