annonse
annonse

Ok, det er lidt vildt...

En 4-årig amerikansk pige har ved hjælp af en 3D-printer fået sin førlighed tilbage i begge sine arme, så hun nu kan tegne og løfte ting som andre børn i den alder.

annonse

Det kan lyde som noget fra en fremtidsfilm, men er den sande virkelighed. Den 4-årige Emma Lavelle er blevet født med en stærkt begrænset førlighed i sine arme, men en 3D-printer har givet hende nye “magiske arme”.

Der er tale om et såkaldt exo-skelet – et kunstigt skelet – kaldet WREX, der er blevet printet af en almindelig 3D-printer. Men problemet har været at WREX normalt ikke kan bruges af børn under 6 år.

– Det eksisterende WREX-skelet er udelukkende af metal og ganske stort. Emma var alt for lille til at det, så hun havde brug for noget lettere og mindre, som kunne påhæftes hendes krop, siger chef-ingeniør Tariq Rahman fra Nemours.

– Uden 3D-printeren kunne vi ikke hjælpe disse yngre børn og skabe et WREX-skelet, som de kan tage med sig rundt. 3D-printning gør, at vi kan lave proteser til dem på få dage til forskel for metal-proteserne, der tager længere tid, uddyber han til CNET.

Samme printer til at lave våben
Emma har i dag haft de nye arm-proteser i fire år, og betyder, at hun i dag kan samle legetøj op, lege og tegne, noget hun med lidelsen Arthrogryposis Multiplex Congenita (AMC) ikke har kunne gøre før. AMC er en række medfødte lidelser karakteriseret af stiv eller stærk begrænset brug og førlighed af både arme og ben.

Emma kan dog godt gå, men hendes arme har hun ikke kunne bruge – før nu.
Ifølge Rahman fra Nemours, så er 3D-printeren et nyt og meget behjælpeligt værktøj til patienter med behov for proteser. Printeren kan nemlig lynhurtig fabrikere nogle nye og er derved også oplagt til børn, der konstant vokser, og derfor har brug for nye proteser oftere.

Paradoksalt nok, så har 3D-printeren, der har givet Emma hendes nye sæt arme, også lige netop printet en fuld funktionel 3D-kopi af en AK47-riffel til en våben-entusiast.

Kilde: Phys.org

Denne nyhed bringer vi i samarbejde med TV 2 Beep.

Læs også:

Alt om Samsungs 2018 tv-modeller

Samsung lancerer et bredt spektrum af spændende tv’er i 2018, og den avancerede QLED-serie udvides med flere nye modeller.

Hi-Fi

"Det tør vi godt gøre en gang til!" siger en træt, men tilfreds arrangør.

MWC 2018

Asus lancerer to Zenfone 5'ere, hvor skærmen fylder næsten det hele.

Sony viser redesignet Xperia XZ2

På Mobile World Congress i Barcelona viste Sony Mobile mandag sine nye modeller Xperia XZ2 og XZ2 Compact.

Rundere og blødere

Vi fik på MWC mulighed for at få fingre i Sonys nye telefoner, som umiddelbart ser ganske lovende ud.

Nokia lancerer fem nye telefoner

Nokia vil tilbage som en markant spiller på mobilscenen og satser derfor stort på MWC med hele fem nye telefoner på én gang.

Huawei annoncerer Matebook X Pro

Huawei startede dette års mobilmesse af med at lancere en laptop.

MWC 2018

De nye lynhurtige topmodeller har henholdsvis superkamera og dobbeltkamera.

Hi-fi

Danmark har fået en ny hi-fi-messe. Den løber af stablen d. 24-25 februar, og tilslutningen har været overvældende.

Made in Norway

Nogle klistrer deres logo på et kinesisk produkt og kalder det lokalt. Det er ikke godt for Electrocompaniet, som både udvikler og fremstiller deres produkter i hjemlandet Norge.

Et førstehåndsindtryk af Samsung Family Hub 3.0

Hi-Fi

Hi-Fi Klubben erklærer 8. februar som International Hi-Fi-dag – en hyldest til livskvaliteten og den gode lyd.

Reloop HiFi Turn5

Medmindre du har været DJ de seneste år, er chancen for, at du har hørt om Reloop, ret lille. De...

Friday Lock

Det smarte hjem er andet og mere end kameraer og lys i tusindvis af farver. I USA har de længe...

4 Gaming-tastaturer

Gaming er hot, og tilbehør til spil sælger som varmt brød. Vi har på det seneste testet gaming-mus, gaming-headsets og...

Philips 65OLED873

Mens de andre tv-producenter har travlt med at finpudse, har Philips formået at få deres første 2018-modeller klar i butikkerne....

Geostorm 3D

Lad det være sagt med det samme: Vi har ikke noget imod “hjernedøde” actionfilm uden andet formål end ren popcorn-underholdning....

Sony DSC-RX0

Sony har længe været specialister i miniaturisering. De har lavet de mindste videokameraer, de mindste stillbilledkameraer og de mindste Walkmen....

Hasselblad X1D

Engang for længe siden var alle kameraer store, tunge og uhåndterlige. De glasplader, de anvendte, fyldte meget, de var skrøbelige...

annonse
annonse
annonse
annonse
-

Lyd & Billede

KONKURRENCE

Nu lanceres en af de mest succesrige filmserier gennem tiderne på 4K UHD Blu-ray: Harry Potter 1-7b.

DELTAGE

I samarbejde med Fox/Paramount giver Lyd & Billede nu DIG chancen for at vinde alle otte film på Blu-ray/4K UHD.