Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

84-tommers 4K TV fra Sony

Sony åbner IFA-messen med en imponerende stor 84-tommer med 4K opløsning!

Skrevet af / 30/08/2012 - 09:39
84-tommers 4K TV fra Sony

Sony er blandt de producenter, som er kommet længst med 4K-formatet og har lang erfaring med 4K-projektorer til biografbranchen (og nu også til hjemmebrug).

Nu lancerer de så deres første 4K-tv til forbrugermarkedet.

Den nye KD-84X9005 kommer på markedet i slutningen af 2012 og markerer, ifølge Sony, starten på en ny æra af 4K-baserede tv-apparater.

Det nye Bravia tv er udstyret med et 4K LCD-panel med 3840 x 2160 pixels opløsning (tilsvarer 8.29 megapixels), hvilket er 4 gange højere end dagens HD-standard.

For at vise 4K såvel som ”almindeligt” HD-indhold fra sin bedste side, bruger Sony sin nye 4K X-Reality PRO højopløselige billedmotor, som nu er optimaliseret til 4K LCD-tv. Denne skal angivelig kunne lave alt, fra digitale HD-udsendelser til Blu-ray discs, om til ”fantastiske skarpe billeder i højkvalitets 4K-opløsning”.

TV´et opskalerer også Blu-ray 3D-film til 4K-opløsning. For at gøre det, bruger Sony en polariserende skærmteknik, som fordeler halvparten af de horisontale linjer (1080 af totalt 2160) til venstre og højre øje. Dette gør det muligt at se 3D-indhold med passive, batteriløse briller.

Prisen så, hvad med den? Det vil Sony ikke sige noget om endnu, men billig bliver den ikke, det kan vi garantere. LG har allerede annonceret, at deres 4K skærrm vil koste op til 150.000 kroner.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips' 2024 TV-modeller

Her er de bedste (og vildeste) TV'er, vi fik at se i Las Vegas

Blændende og knivskarpt!

Sådan er Panasonics nye "Fire TV"

0
Scroll to Top