annonse
annonse
Stålsat stædighed bag dansk smartphone

Android

Første danske 4G-smartphone i stål, med 128 GB hukommelse og selfie-blitz.

annonse

Nævn tre smartphoneproducerende nationer – og de fleste vil umiddelbart sige USA, Korea og Kina. Men Danmark laver faktisk også smartphones. Og torsdag aften kunne danske Lumigon løfte sløret for deres T2 HD, som er en 4G-smartphone med HD-skærm og et minimalistisk skandinavisk design. Telefonen er vandafvisende og solid nok til at kunne bruges uden beskyttelsesetui. Glasset er generation 3 af Gorilla Glass, og går glasset itu inden for et år, er første skift gratis. Skærmstørrelsen er 4,3 tommer, og opløsningen 1.280 x 720 punkter. Altså HD, men ikke Full HD.

Det er ikke let for en ny producent at komme ind på et marked, hvor kæmpevirksomheder flår legemesdele af hinanden i kampen om at få deres produkter ned i forbrugernes lommer. Og for danske Lumigon har vejen været lang. Firmaet sendte sin første telefon, T1,  på markedet i 2010, og fulgte i 2012 op med T2. Den blev dog aldrig officielt lanceret i Danmark, da fimaet skønnede, at en telefon uden 4G ikke var nyskabende nok til at slå igennem. Det mener man nu at kunne med T2 HD.

128 GB hukommelse
Til at sikre sig opmærksomheden har T2 HD nogle “firsts”. Det er således den første telefon med 128 GB hukommelse og også den første med blitz på forsiden til velbelyste selvportrætter. At konstruere chassiset til telefonen i rustfrit stål er heller ikke set før. Lyddelen kommer fra danske ICEpower, som er et datterselskab af B&O.

Denne telefon er et kvalitetshåndværk, som vi har bygget med omhu og passion. De anvendte materialer er nøje udvalgt for at gøre telefonen robust og samtidig eksklusiv og lækker at se og røre ved. Man kan tydeligt mærke, at dette er et kvalitetsprodukt, når man holder telefonen i hånden“, siger Lars Gravesen, CEO i Lumigon.

SONY DSC

T2 HD ligger godt i hånden, og den bringer minder om fjernbetjeninger fra B&O. Lumigon har derfor udstyret den med en fjernbetjeningsfunktion, der passer til blandt andet B&O. Og den kan lære nye modeller og mærker at kende.

T2-HD-remote_01

FrontFlash til selfies
Hvis du ligget i koma det sidste halve års tid, er du i det mindste blevet forskånet for at høre om selfies. Men i modsat fald ved du helt givet, at selvportrætter er det hotteste, man kan bruge et 5.000-kroners stykke kommunikationselektronik til.

Lumigon T2 HD tager de selvcentrerede fotos et skridt videre ved at være den første telefon med blitz på forsiden. Den sikrer, at du kan tage et velbelyst billede, hvis du ved et tilfælde pludselig befinder dig ved siden præsident Obama.

Læs også:

Vi har haft OnePlus 6 i hænderne

OnePlus udsender ny flagskibsmobil plus deres første trådløse hørepropper.

Øl, high-end og hornmusik

Hvad der var gammelt, er nu nyt.

Besøg hos Samsung Sound Lab

Når man står over for at skulle købe en soundbar eller højttaler i den billige ende, er forventningerne til lydkvaliteten sjældent ret høje. Men hvorfor nøjes, hvis man kan presse citronen og alligevel få fuld valuta for pengene?

Borg'en er landet

Soloprojekt fra en af Eropas største højttalerbagmand - og med støtte fra legendariske Ken Ishiwata.

Dansk hi-fi indtager München

En tur gennem messehallerne på den tyske high-end-messe er som en spadsertur i velkendte omgivelser.

Dykkerkamera fra Panasonic

Hele 31 meter skal det kunne dykke, det lille robustkamera Lumix FT7.

Lad din iPhone blive hjemme

Vi har prøvet Apple Watch, som nu fås med egen mobilforbindelse.

Underfundig grammofon

Selv om Pro-Jects nye pladespiller går under navnet Yellow Submarine, kan den dog ikke spille under vand.

Se lige den Focal-højttaler!

De massive Utopia Evo koster over en million og bruger elektromagnetisme til at booste bassen.

Opgradér højttalerne med indbygget forstærker

System Audio har lavet en ganske smart løsning med en forstærker, som monteres inde i højttalerne.

Ortofon fejrer 100 år

Century er et passende navn til den nye high-end-pickup, som markerer 100-året for Ortofon.

Marantz fejrer Ken Ishiwata

I 40 har Ken Ishiwata været Marantz’ mest vitale konstruktør, og det skal selvfølgelig fejres med jubilæumsprodukter.

annonse
annonse
annonse
annonse
-

Lyd & Billede

Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt.