Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Kommende Apple fjernsyn får kamera og stemmestyring

Amerikansk netmedie hævder at have set en prototype af Apples kommende HD fjernsyn.

Skrevet af / 10/05/2012 - 13:21
Kommende Apple fjernsyn får kamera og stemmestyring

Den amerikanske blog, Cult of Mac, bærer nyt ved til det brændende bål af rygter om et kommende fladskærms-tv fra Apple. En unavngiven kilde tæt på Apple hævder at have set en fungerende prototype af det kommende tv, og der bliver vist noget at glæde sig til. Angiveligt får det kommende tv både kamera til videochat (Apples Facetime) og samme stemmestyring, Siri, som vi allerede kender fra Apples iPhone 4S.

Ifølge Cult of Mac vil det kommende Apple fjernsyn til forveksling ligne firmaets eksisterende LED-bagbelyste Cinema Displays, men vil være ”meget større”.

Tv’ets kamera skulle være ret sofistikeret og blandt andet have ansigtsgenkendelse og være i stand til at zoome ind på brugerens ansigt og følge ham eller hende rundt i et rum, mens vedkommende bevæger sig. Det muliggør, at man kan sidde bekvemt i sin sofa og lave videoopkald i stedet for at stå helt tæt på tv’et.

Rygterne om at Apple arbejder på udviklingen af et fjernsyn har floreret længe, og det har blandt andet også tidligere været fremme, at det nye fjernsyn kommer til at tilbyde brugerne en helt ny ”frit-valg” model, så man kan købe adgang til tv-serier og film enkeltvis. Andre har gættet på, at Apple vil gå Netflix i bedene og tilbyde ubegrænset streaming af indhold via en abonnementsmodel.

Under alle omstændigheder ser analytikere Apples kommende fjernsyn som en stor, potentiel trussel mod de dominerende udbydere af kabel- og satellit-tv og deres pakkeløsninger, som tvinger seerne til at betale for en masse indhold, de i realiteten ikke ønsker.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips' 2024 TV-modeller

Her er de bedste (og vildeste) TV'er, vi fik at se i Las Vegas

Blændende og knivskarpt!

Sådan er Panasonics nye "Fire TV"

0
Scroll to Top