annonse
annonse

Kavalkade 2013

Årets produkter

Her er årets bedste produkter.

SonyKD65X9005_990

 Årets billedprodukt

Sony KDL-65X9005

Sonys 4K-tv er afgjort et af årets fedeste fjernsyn!

Sony KD-65X9005

Sony har været en ivrig fortaler for 4K-formatet både i biografsammenhæng og nu til hjemmebrug. Topmodellen har en opløsning på hele 3840 x 2160 pixel og er baseret på konventionel LCD-teknologi med LED-kantbelysning. Designmæssigt er det en fryd at se på, og selv om de sidemonterede højttalere gør det lidt bredere end andre 65-tommere, er det dét værd for lydens skyld.

Billedkvalitet
Det første indtryk er som med en hvilken som helst storskærm: Billedet fylder en stor del af synsfeltet, stort nok til, at man må flytte blikket lidt for at få det hele med. Forskellen i forhold til andre store tv’er er, at Sony 65X9005 gengiver billederne uden synlige savtakker, billedkorn eller rudemønster af nogen slags.

Opskaleringen fra HD til 4K sker meget effektivt, takket være Sonys kraftige 4K X-Reality Pro billedchip. Selv Netflix-indhold ser godt ud, hvis filmmaterialet vel at mærke er af tilstrækkelig kvalitet.

For at vi kunne teste tv’et med vaskeægte 4K-video, havde Sony sendt os en harddisk fuld af 4K-demomateriale, bl.a. klip fra film som Total Recall og The Amazing Spiderman. Og vi kan ikke sige andet end … wow! Det knivskarpe billede giver næsten en slags 3D-effekt i sig selv, uden at man behøver 3D-briller!

Billedet byder på et væld af detaljer, men det er sømløsheden og følelsen af, at glasset forsvinder, der giver en ekstra dimension i forhold til opskaleret Blu-ray-materiale. Øjnene slapper mere af, og det er næsten som at kigge gennem et vindue til virkeligheden …

Desværre er demoklippene alt for hurtigt slut, og der er ikke meget andet 4K-materiale at opdrive i øjeblikket. Men én ting er sikkert: Det her vil vi se mere af! (09/13) AH

Læs testen her

 

Canon-EOS-70D

Årets kamera

Canon EOS 70D

Med dette kamera har Canon formået at være innovative og samtidig tage vare på de bedste egenskaber i EOS-serien.

Canon EOS 70D

Hvis man kigger på de tidligere kameraer i Canons EOS-serie, ser de forbavsende ens ud. Bortset fra nogle mindre ændringer her og der har Canon klogt holdt sig til den samme brugervenlige opskrift år efter år.

Indvendig har kameraerne ofte gennemgået store ændringer, såsom bedre billedkvalitet, større buffer, hurtigere skudtakt og mere præcis lysmåling. Funktionsniveauet er steget støt, og i dag er Canons spejlreflekser små computere i en konservativ indpakning.

Det er et EOS-kamera til ethvert behov og budget, og EOS 70D er langtfra det dyreste. Men det er det mest innovative i lang tid. Kameraet ser lige så konservativt ud som en Burberry-frakke – og er lige så brugervenligt og slidstærkt – men indeni sidder en helt ny billedsensor med en unik egenskab.

Ud over touch-skærm og Wi-Fi har kameraet nemlig en 20 megapixel billedsensor med to fotosensorer på hver pixel. Den ene bruges til fokuskontrol, mens den anden opfanger lyset. Dual Pixel sensorerne giver lynhurtig og ekstremt præcis autofokus ved live view. Lige så vigtigt er blødere og hurtigere fokus, når man filmer, og ved serieoptagelse med op til syv billeder i sekundet.

Sammen med Canon-optik, som har den stillegående STM-fokusmotor (f.eks. EF-S 18-135 mm) er Dual Pixel et fund! Man kan panorere under optagelse, uden at autofokussen jager, støjer eller mister fokus. Prøv lige at gøre dét med et hvilket som helst andet spejlreflekskamera!

Læs testen her

 

WiMP_HiFi_Sofa

Årets lydprodukt

WiMP HiFi

Endelig! Med WiMP HiFi får vi musik-streaming i cd-kvalitet.

WiMP HiFi

Streaming er den nye måde at nyde musik på. I stedet for at rode rundt i cd-samlingen eller fylde harddisken med musik streames tonerne direkte fra en abonnementstjeneste via internetforbindelsen. Dermed har man adgang til noget nær ubegrænsede mængder af musik bare ved at koble sig til internettet.

Mens der er mange højkvalitets hi-fi-produkter, der gør et godt stykke arbejde med selve streamingen, har lyden fra udbyderne været begrænset til under cd-kvalitet. Indtil nu. WiMP’s nye abonnement HiFi lader os nemlig streame musikken i tabsfri cd-kvalitet!

Tabsfrit pakket
Mens et standard WiMP-abonnement har 320 kbit/s AAC som højeste opløsning, får du FLAC-opløsning, hvis du vælger HiFi-abonnementet (Apple Lossless, hvis det er til iDimser). AAC fjerner i lighed med MP3 lyddata for at reducere kravet til lagerplads og båndbredde, hvor FLAC og Apple Lossless i stedet er lydverdenens svar på zip-filer. Det vil sige, at data pakkes ned i en fil for at optage mindst mulig plads, for så at pakkes op igen efter transporten fra afsender til modtager. Alle data bliver perfekt rekonstrueret, og dermed reduceres lydkvaliteten ikke.

Vi har længe ventet på reel cd-kvalitet fra vores digitale musiktjenester. At WiMP lancerer det, viser at de tager lyd-entusiasterne alvorligt. Vi har hidtil kun kunnet få cd-kvalitet med den franske streaming-tjeneste Qobuz, men hvem orker at navigere i franske menuer med meget dårlig adgang til dansk musik? WiMP giver ikke alene den bedste adgang til dansk musik, men har også dansk brugerflade!

WiMP HiFi er lige så let at bruge som den almindelige WiMP Premium. Du får bare endnu bedre lyd! Indtil videre er tjenesten tilgængelig til smartphones og tablets med Android- og Apple-styresystemer samt stationære hi-fi-produkter fra Sonos og Bluesound. En desktop-version er på vej, og vi går ud fra, at flere hi-fi producenter kommer krybende i fremtiden!

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-