annonse
annonse

Kavalkade 2013

Her er årets bedste produkter.

annonse

SonyKD65X9005_990

 Årets billedprodukt

Sony KDL-65X9005

Sonys 4K-tv er afgjort et af årets fedeste fjernsyn!

Sony KD-65X9005

Sony har været en ivrig fortaler for 4K-formatet både i biografsammenhæng og nu til hjemmebrug. Topmodellen har en opløsning på hele 3840 x 2160 pixel og er baseret på konventionel LCD-teknologi med LED-kantbelysning. Designmæssigt er det en fryd at se på, og selv om de sidemonterede højttalere gør det lidt bredere end andre 65-tommere, er det dét værd for lydens skyld.

Billedkvalitet
Det første indtryk er som med en hvilken som helst storskærm: Billedet fylder en stor del af synsfeltet, stort nok til, at man må flytte blikket lidt for at få det hele med. Forskellen i forhold til andre store tv’er er, at Sony 65X9005 gengiver billederne uden synlige savtakker, billedkorn eller rudemønster af nogen slags.

Opskaleringen fra HD til 4K sker meget effektivt, takket være Sonys kraftige 4K X-Reality Pro billedchip. Selv Netflix-indhold ser godt ud, hvis filmmaterialet vel at mærke er af tilstrækkelig kvalitet.

For at vi kunne teste tv’et med vaskeægte 4K-video, havde Sony sendt os en harddisk fuld af 4K-demomateriale, bl.a. klip fra film som Total Recall og The Amazing Spiderman. Og vi kan ikke sige andet end … wow! Det knivskarpe billede giver næsten en slags 3D-effekt i sig selv, uden at man behøver 3D-briller!

Billedet byder på et væld af detaljer, men det er sømløsheden og følelsen af, at glasset forsvinder, der giver en ekstra dimension i forhold til opskaleret Blu-ray-materiale. Øjnene slapper mere af, og det er næsten som at kigge gennem et vindue til virkeligheden …

Desværre er demoklippene alt for hurtigt slut, og der er ikke meget andet 4K-materiale at opdrive i øjeblikket. Men én ting er sikkert: Det her vil vi se mere af! (09/13) AH

Læs testen her

 

Canon-EOS-70D

Årets kamera

Canon EOS 70D

Med dette kamera har Canon formået at være innovative og samtidig tage vare på de bedste egenskaber i EOS-serien.

Canon EOS 70D

Hvis man kigger på de tidligere kameraer i Canons EOS-serie, ser de forbavsende ens ud. Bortset fra nogle mindre ændringer her og der har Canon klogt holdt sig til den samme brugervenlige opskrift år efter år.

Indvendig har kameraerne ofte gennemgået store ændringer, såsom bedre billedkvalitet, større buffer, hurtigere skudtakt og mere præcis lysmåling. Funktionsniveauet er steget støt, og i dag er Canons spejlreflekser små computere i en konservativ indpakning.

Det er et EOS-kamera til ethvert behov og budget, og EOS 70D er langtfra det dyreste. Men det er det mest innovative i lang tid. Kameraet ser lige så konservativt ud som en Burberry-frakke – og er lige så brugervenligt og slidstærkt – men indeni sidder en helt ny billedsensor med en unik egenskab.

Ud over touch-skærm og Wi-Fi har kameraet nemlig en 20 megapixel billedsensor med to fotosensorer på hver pixel. Den ene bruges til fokuskontrol, mens den anden opfanger lyset. Dual Pixel sensorerne giver lynhurtig og ekstremt præcis autofokus ved live view. Lige så vigtigt er blødere og hurtigere fokus, når man filmer, og ved serieoptagelse med op til syv billeder i sekundet.

Sammen med Canon-optik, som har den stillegående STM-fokusmotor (f.eks. EF-S 18-135 mm) er Dual Pixel et fund! Man kan panorere under optagelse, uden at autofokussen jager, støjer eller mister fokus. Prøv lige at gøre dét med et hvilket som helst andet spejlreflekskamera!

Læs testen her

 

WiMP_HiFi_Sofa

Årets lydprodukt

WiMP HiFi

Endelig! Med WiMP HiFi får vi musik-streaming i cd-kvalitet.

WiMP HiFi

Streaming er den nye måde at nyde musik på. I stedet for at rode rundt i cd-samlingen eller fylde harddisken med musik streames tonerne direkte fra en abonnementstjeneste via internetforbindelsen. Dermed har man adgang til noget nær ubegrænsede mængder af musik bare ved at koble sig til internettet.

Mens der er mange højkvalitets hi-fi-produkter, der gør et godt stykke arbejde med selve streamingen, har lyden fra udbyderne været begrænset til under cd-kvalitet. Indtil nu. WiMP’s nye abonnement HiFi lader os nemlig streame musikken i tabsfri cd-kvalitet!

Tabsfrit pakket
Mens et standard WiMP-abonnement har 320 kbit/s AAC som højeste opløsning, får du FLAC-opløsning, hvis du vælger HiFi-abonnementet (Apple Lossless, hvis det er til iDimser). AAC fjerner i lighed med MP3 lyddata for at reducere kravet til lagerplads og båndbredde, hvor FLAC og Apple Lossless i stedet er lydverdenens svar på zip-filer. Det vil sige, at data pakkes ned i en fil for at optage mindst mulig plads, for så at pakkes op igen efter transporten fra afsender til modtager. Alle data bliver perfekt rekonstrueret, og dermed reduceres lydkvaliteten ikke.

Vi har længe ventet på reel cd-kvalitet fra vores digitale musiktjenester. At WiMP lancerer det, viser at de tager lyd-entusiasterne alvorligt. Vi har hidtil kun kunnet få cd-kvalitet med den franske streaming-tjeneste Qobuz, men hvem orker at navigere i franske menuer med meget dårlig adgang til dansk musik? WiMP giver ikke alene den bedste adgang til dansk musik, men har også dansk brugerflade!

WiMP HiFi er lige så let at bruge som den almindelige WiMP Premium. Du får bare endnu bedre lyd! Indtil videre er tjenesten tilgængelig til smartphones og tablets med Android- og Apple-styresystemer samt stationære hi-fi-produkter fra Sonos og Bluesound. En desktop-version er på vej, og vi går ud fra, at flere hi-fi producenter kommer krybende i fremtiden!

Læs også:

Alt om Samsungs 2018 tv-modeller

Samsung lancerer et bredt spektrum af spændende tv’er i 2018, og den avancerede QLED-serie udvides med flere nye modeller.

Hi-Fi

"Det tør vi godt gøre en gang til!" siger en træt, men tilfreds arrangør.

MWC 2018

Asus lancerer to Zenfone 5'ere, hvor skærmen fylder næsten det hele.

Sony viser redesignet Xperia XZ2

På Mobile World Congress i Barcelona viste Sony Mobile mandag sine nye modeller Xperia XZ2 og XZ2 Compact.

Rundere og blødere

Vi fik på MWC mulighed for at få fingre i Sonys nye telefoner, som umiddelbart ser ganske lovende ud.

Nokia lancerer fem nye telefoner

Nokia vil tilbage som en markant spiller på mobilscenen og satser derfor stort på MWC med hele fem nye telefoner på én gang.

Huawei annoncerer Matebook X Pro

Huawei startede dette års mobilmesse af med at lancere en laptop.

MWC 2018

De nye lynhurtige topmodeller har henholdsvis superkamera og dobbeltkamera.

Hi-fi

Danmark har fået en ny hi-fi-messe. Den løber af stablen d. 24-25 februar, og tilslutningen har været overvældende.

Made in Norway

Nogle klistrer deres logo på et kinesisk produkt og kalder det lokalt. Det er ikke godt for Electrocompaniet, som både udvikler og fremstiller deres produkter i hjemlandet Norge.

Et førstehåndsindtryk af Samsung Family Hub 3.0

Hi-Fi

Hi-Fi Klubben erklærer 8. februar som International Hi-Fi-dag – en hyldest til livskvaliteten og den gode lyd.

Reloop HiFi Turn5

Medmindre du har været DJ de seneste år, er chancen for, at du har hørt om Reloop, ret lille. De...

Friday Lock

Det smarte hjem er andet og mere end kameraer og lys i tusindvis af farver. I USA har de længe...

4 Gaming-tastaturer

Gaming er hot, og tilbehør til spil sælger som varmt brød. Vi har på det seneste testet gaming-mus, gaming-headsets og...

Philips 65OLED873

Mens de andre tv-producenter har travlt med at finpudse, har Philips formået at få deres første 2018-modeller klar i butikkerne....

Geostorm 3D

Lad det være sagt med det samme: Vi har ikke noget imod “hjernedøde” actionfilm uden andet formål end ren popcorn-underholdning....

Sony DSC-RX0

Sony har længe været specialister i miniaturisering. De har lavet de mindste videokameraer, de mindste stillbilledkameraer og de mindste Walkmen....

Hasselblad X1D

Engang for længe siden var alle kameraer store, tunge og uhåndterlige. De glasplader, de anvendte, fyldte meget, de var skrøbelige...

annonse
annonse
annonse
annonse
-

Lyd & Billede

KONKURRENCE

Nu lanceres en af de mest succesrige filmserier gennem tiderne på 4K UHD Blu-ray: Harry Potter 1-7b.

DELTAGE

I samarbejde med Fox/Paramount giver Lyd & Billede nu DIG chancen for at vinde alle otte film på Blu-ray/4K UHD.