annonse
annonse

MWC 2018

Asus lancerer to Zenfone 5'ere, hvor skærmen fylder næsten det hele.

annonse

Eftersom Asus i efteråret sprang ud som mobilproducent med en håndfuld udgaver af Zenfone 4, deltager de selvfølgelig også i lanceringskapløbet på Mobile World Congress i Barcelona.

Her præsenterede de to udgaver af en helt ny telefon, der ikke overraskende hedder Zenfone 5.

Zenfone 5 har to kameaer – selvfølgelig. Foto: Asus

Zenfone 5 og Zenfone 5Z er begge 6,2″ smartphones med dobbeltkamera og ekstra smalle kanter – og omfattende AI (kunstig intelligens).

Asus fortæller i pressemeddelsen, at Ai’en bruges til løbende at tilpasser kameraerne til at genkende scener og vælge den rette indstilling efter motivet, samt portrætindstillinger.

Zenfone 5Z er den kraftigste model i serien, og den er, som hos konkurrenterne, drevet af nye Qualcomm Snapdragon 845, op til 8 GB RAM og 256 GB ROM. Lillebror Zenfone 5 drives af den ligeledes nye Snapdragon 636.

Kanten om skærmen er smal, og frontkameraet og højttaleren sidder i et “indhak”. Foto: Asus.

Væg-til-væg-skærm

Zenfone 5 og 5Z har 6,2″ skærm, men skulle takket være smalle kanter være på størrelse med standard 5,5-tommers telefoner. I hvert fald de af dem, der ikke ligeledes har presset en stor skærm ind i et lille chassis. Opløsningen er Full HD+ (2.160×1.440 pixels).

Intelligent kamera

Dobbeltkameraet i Zenfone 5 & 5Z anvender Sony’s IMX363-flagskibssensor med et seks-element objektiv med en stor f/1.8 blænde. Det sekundære 120° vidvinkelobjektiv er specielt brugbart til skud af store landskabsscenerier eller til trange rum.

Kamerasystemet indbyggede AI betyder angiveligt, at telefonerne hele tiden udvikler sig og konstant forbedrer billederne.

Den kunstige intelligens skulle også give ekstra kraft til krævende opgaver i form af funktionen AI Boost, der øjeblikkeligt kan optimere ydeevnen til f.eks spil.

Begge modeller har et 3.300mAh batteri, og også her giver AI’en et nap med ved at justerer opladningen dynamisk gennem at overvåge brugerens opladningsvaner og sænke batteriets aldringsproces.

Zenfone 5 kommer i “Light purple” (herover) og “Stone blue” (herunder). Foto: Asus

Zenfone 5
I hjertet af Zenfone 5 sidder den nye Snapdragon 636 mobilplatform (64-bit octa-core) med op til 6 GB RAM. Hovedkameraet er 12 Mp, 24 mm f/1.8, sammen med 12 mm vidvinkel. Selfie-kameraet er 8 Mp 24 mm f/2.0.

Zenfone 5Z
Topmodellen Zenfone 5Z er drevet af Snapdragon 845, kombineret med op til 8 GB RAM og 256 GB ROM. Hovedkameraet er 12 Mp, 24 mm f/1.8, sammen med 12 mm vidvinkel. Selfie-kameraet er 8 Mp 24 mm f/2.0.

Tilgængelighed og pris
Vi har ikke fået nogen nordisk salgsdato på de to nye Zenfones og heller ikke en dansk pris. Men Zenfone 5Z lanceres til EUR 479 (ca. 3.500 kroner) for den mindste model.

Læs også:

Alt om Samsungs 2018 tv-modeller

Samsung lancerer et bredt spektrum af spændende tv’er i 2018, og den avancerede QLED-serie udvides med flere nye modeller.

Hi-Fi

"Det tør vi godt gøre en gang til!" siger en træt, men tilfreds arrangør.

Sony viser redesignet Xperia XZ2

På Mobile World Congress i Barcelona viste Sony Mobile mandag sine nye modeller Xperia XZ2 og XZ2 Compact.

Rundere og blødere

Vi fik på MWC mulighed for at få fingre i Sonys nye telefoner, som umiddelbart ser ganske lovende ud.

Nokia lancerer fem nye telefoner

Nokia vil tilbage som en markant spiller på mobilscenen og satser derfor stort på MWC med hele fem nye telefoner på én gang.

Huawei annoncerer Matebook X Pro

Huawei startede dette års mobilmesse af med at lancere en laptop.

MWC 2018

De nye lynhurtige topmodeller har henholdsvis superkamera og dobbeltkamera.

Hi-fi

Danmark har fået en ny hi-fi-messe. Den løber af stablen d. 24-25 februar, og tilslutningen har været overvældende.

Made in Norway

Nogle klistrer deres logo på et kinesisk produkt og kalder det lokalt. Det er ikke godt for Electrocompaniet, som både udvikler og fremstiller deres produkter i hjemlandet Norge.

Et førstehåndsindtryk af Samsung Family Hub 3.0

Hi-Fi

Hi-Fi Klubben erklærer 8. februar som International Hi-Fi-dag – en hyldest til livskvaliteten og den gode lyd.

Springsteen on Broadway

Bruce Springsteen gennemfører i disse dage sin mest unikke koncertrække.

Reloop HiFi Turn5

Medmindre du har været DJ de seneste år, er chancen for, at du har hørt om Reloop, ret lille. De...

Friday Lock

Det smarte hjem er andet og mere end kameraer og lys i tusindvis af farver. I USA har de længe...

4 Gaming-tastaturer

Gaming er hot, og tilbehør til spil sælger som varmt brød. Vi har på det seneste testet gaming-mus, gaming-headsets og...

Philips 65OLED873

Mens de andre tv-producenter har travlt med at finpudse, har Philips formået at få deres første 2018-modeller klar i butikkerne....

Geostorm 3D

Lad det være sagt med det samme: Vi har ikke noget imod “hjernedøde” actionfilm uden andet formål end ren popcorn-underholdning....

Sony DSC-RX0

Sony har længe været specialister i miniaturisering. De har lavet de mindste videokameraer, de mindste stillbilledkameraer og de mindste Walkmen....

Hasselblad X1D

Engang for længe siden var alle kameraer store, tunge og uhåndterlige. De glasplader, de anvendte, fyldte meget, de var skrøbelige...

annonse
annonse
annonse
annonse
-

Lyd & Billede

KONKURRENCE

Nu lanceres en af de mest succesrige filmserier gennem tiderne på 4K UHD Blu-ray: Harry Potter 1-7b.

DELTAGE

I samarbejde med Fox/Paramount giver Lyd & Billede nu DIG chancen for at vinde alle otte film på Blu-ray/4K UHD.