annonse
annonse

Systemkamera

Ingen kameraer i denne prisklasse tåler så barsk behandling som Pentax K-3 spejlreflekskameraet med en helt ny funktion.

annonse

Du har muligvis ikke tidligere hørt om en lavpasfiltersimulator? Det havde vi heller ikke – før nu. Men en sådan findes i Pentax K-3.

De fleste kameraer har et filter foran billedsensoren, som hindrer, at der dannes moirémønstre i billederne. Noget, som ellers let kan ske, da sensorerne på overfladen af chip’en er grupperet i et mønster, som let kan give moiré, når man tager billeder af for eksempel tekstiler. Af samme grund er kameraer uden lavpasfiltre ikke populære hos modefotografer.

Lavpasfiltret koster imidlertid detaljeskarphed. Derfor har man i Pentax K-3 droppet filtret, men har i stedet udstyret kameraet med en såkaldt lavpas-simulator.

Læs testen af Pentax K-5 IIs uden lavpasfilter her.

K3_18135_wh

 

Simulatoren, som fungerer ved hjælp af den den bevægelige billedsensor, kan slås til og fra, og er den slået til, reducerer den risikoen for moiré-mønstre. Den rummer også et par andre tricks, så som at ryste støv af billedsensoren og lave automatisk niveaukontrol.

SR

 

Ikke nok med det, ved astrofotografering kan den flytte sig for at kompensere for jordrotationen ved lange lukketider. I så fald skal man dog investere i O-GPS-modulet som ekstraudstyr.

Den bevægelige billedsensor kompenserer desuden for bevægelsesuskarphed på lange lukketider, hvilket betyder, at man kan skyde håndholdt på 1/15s og stadig have håb om at få skarpe billeder.

K-3-quart-haut-DA-HD

Men kameraet har flere unikke egenskaber for prisklassen. Som en omfattende vejrforsegling. I K-3 er det hele 92 forseglinger som betyder, at kameraet skulle kunne fungere optimalt, selv når det øser ned, sner tæt, eller sandet pisker dig i ansigtet.

Det har også en nyudviklet CMOS-sensor i APS-C størrelse med 24 MP, som sammen med den nye bildeprocessor Prime III, skal give minimal billedestøj ved høje ISO-værdier.

K3_af_sensor_1_copie

K-3 har også et nyt autofokusmodul med 27 autofokuspunkter, hvoraf hele 25 er følsomme krydsensorer, som er placeret i centrum af søgeren, som fungerer i et område fra -3EV til +18EV.

K3_top

Det har også noget, som Pentax kalder “Real-Time Analysis System” som er en RGB lysmålingssensor med 86 000 pixels og en ny algoritme. Resultatet skulle være mere optimal lysmåling, og mere præcis autofokus, samt bedre hvidbalance.

K-3 kan skyde sekvensbilleder med op til 8,3 billeder pr. sekund. Op til 22 billeder i serie i RAW-råformat, eller op til 60 billeder i serie i JPEG-format.

Den optiske søgeren er endda større end i K-5 og med bedre forstørrelse, og kameraet kan skyde video i full-HD 1080/60i/30p med H.264-komprimering og det kan filme intervaller med 4K-opløsning (3840 x 2160).

En mikrofonindgang i stereo findes også, samt en hovedetelefonudgang for monitoring hvor indspillingsniveauet fra den eksterne mikrofonen kan justeres direkte på kameraet.

K3_bg5_back

K-3 er ikke trådløst, men det kan brug en hukommelsekorttype kaldet Pentax Flu Card på 16GB lagringskapacitet, som giver adgang til at fjernstyre kameraet fra en smartphone, tage billeder, se live-billedet på telefonen, og lagre og overføre billeder.

Pentax K-3 leveres i slutningen af november, og vil koste omkring 10.000 kr for kamerahuset, 10.500 kr med en 18-55mm zoom, eller ca. 13.000 kr med en vejrforseglet 18-135 mm zoom.

En ny vejrforseglet zoom kan købes samtidig: HD Pentax-DA 55-300mm f4.0 vil koste ca. 3.500 kr.

Læs også:

Alt om Samsungs 2018 tv-modeller

Samsung lancerer et bredt spektrum af spændende tv’er i 2018, og den avancerede QLED-serie udvides med flere nye modeller.

Hi-Fi

"Det tør vi godt gøre en gang til!" siger en træt, men tilfreds arrangør.

MWC 2018

Asus lancerer to Zenfone 5'ere, hvor skærmen fylder næsten det hele.

Sony viser redesignet Xperia XZ2

På Mobile World Congress i Barcelona viste Sony Mobile mandag sine nye modeller Xperia XZ2 og XZ2 Compact.

Rundere og blødere

Vi fik på MWC mulighed for at få fingre i Sonys nye telefoner, som umiddelbart ser ganske lovende ud.

Nokia lancerer fem nye telefoner

Nokia vil tilbage som en markant spiller på mobilscenen og satser derfor stort på MWC med hele fem nye telefoner på én gang.

Huawei annoncerer Matebook X Pro

Huawei startede dette års mobilmesse af med at lancere en laptop.

MWC 2018

De nye lynhurtige topmodeller har henholdsvis superkamera og dobbeltkamera.

Hi-fi

Danmark har fået en ny hi-fi-messe. Den løber af stablen d. 24-25 februar, og tilslutningen har været overvældende.

Made in Norway

Nogle klistrer deres logo på et kinesisk produkt og kalder det lokalt. Det er ikke godt for Electrocompaniet, som både udvikler og fremstiller deres produkter i hjemlandet Norge.

Et førstehåndsindtryk af Samsung Family Hub 3.0

Hi-Fi

Hi-Fi Klubben erklærer 8. februar som International Hi-Fi-dag – en hyldest til livskvaliteten og den gode lyd.

Friday Lock

Det smarte hjem er andet og mere end kameraer og lys i tusindvis af farver. I USA har de længe...

4 Gaming-tastaturer

Gaming er hot, og tilbehør til spil sælger som varmt brød. Vi har på det seneste testet gaming-mus, gaming-headsets og...

Philips 65OLED873

Mens de andre tv-producenter har travlt med at finpudse, har Philips formået at få deres første 2018-modeller klar i butikkerne....

Geostorm 3D

Lad det være sagt med det samme: Vi har ikke noget imod “hjernedøde” actionfilm uden andet formål end ren popcorn-underholdning....

Sony DSC-RX0

Sony har længe været specialister i miniaturisering. De har lavet de mindste videokameraer, de mindste stillbilledkameraer og de mindste Walkmen....

Hasselblad X1D

Engang for længe siden var alle kameraer store, tunge og uhåndterlige. De glasplader, de anvendte, fyldte meget, de var skrøbelige...

9 rejseradioer

Du behøver kun en radiomodtager, så er du klar til sportsudsendelser, debatprogrammer og musik. Og hvis du har en rejseradio,...

annonse
annonse
annonse
annonse
-

Lyd & Billede

KONKURRENCE

Nu lanceres en af de mest succesrige filmserier gennem tiderne på 4K UHD Blu-ray: Harry Potter 1-7b.

DELTAGE

I samarbejde med Fox/Paramount giver Lyd & Billede nu DIG chancen for at vinde alle otte film på Blu-ray/4K UHD.