annonse
annonse

Systemkamera

Barsk Pentax med unik teknologi

Ingen kameraer i denne prisklasse tåler så barsk behandling som Pentax K-3 spejlreflekskameraet med en helt ny funktion.

Du har muligvis ikke tidligere hørt om en lavpasfiltersimulator? Det havde vi heller ikke – før nu. Men en sådan findes i Pentax K-3.

De fleste kameraer har et filter foran billedsensoren, som hindrer, at der dannes moirémønstre i billederne. Noget, som ellers let kan ske, da sensorerne på overfladen af chip’en er grupperet i et mønster, som let kan give moiré, når man tager billeder af for eksempel tekstiler. Af samme grund er kameraer uden lavpasfiltre ikke populære hos modefotografer.

Lavpasfiltret koster imidlertid detaljeskarphed. Derfor har man i Pentax K-3 droppet filtret, men har i stedet udstyret kameraet med en såkaldt lavpas-simulator.

Læs testen af Pentax K-5 IIs uden lavpasfilter her.

K3_18135_wh

 

Simulatoren, som fungerer ved hjælp af den den bevægelige billedsensor, kan slås til og fra, og er den slået til, reducerer den risikoen for moiré-mønstre. Den rummer også et par andre tricks, så som at ryste støv af billedsensoren og lave automatisk niveaukontrol.

SR

 

Ikke nok med det, ved astrofotografering kan den flytte sig for at kompensere for jordrotationen ved lange lukketider. I så fald skal man dog investere i O-GPS-modulet som ekstraudstyr.

Den bevægelige billedsensor kompenserer desuden for bevægelsesuskarphed på lange lukketider, hvilket betyder, at man kan skyde håndholdt på 1/15s og stadig have håb om at få skarpe billeder.

K-3-quart-haut-DA-HD

Men kameraet har flere unikke egenskaber for prisklassen. Som en omfattende vejrforsegling. I K-3 er det hele 92 forseglinger som betyder, at kameraet skulle kunne fungere optimalt, selv når det øser ned, sner tæt, eller sandet pisker dig i ansigtet.

Det har også en nyudviklet CMOS-sensor i APS-C størrelse med 24 MP, som sammen med den nye bildeprocessor Prime III, skal give minimal billedestøj ved høje ISO-værdier.

K3_af_sensor_1_copie

K-3 har også et nyt autofokusmodul med 27 autofokuspunkter, hvoraf hele 25 er følsomme krydsensorer, som er placeret i centrum af søgeren, som fungerer i et område fra -3EV til +18EV.

K3_top

Det har også noget, som Pentax kalder “Real-Time Analysis System” som er en RGB lysmålingssensor med 86 000 pixels og en ny algoritme. Resultatet skulle være mere optimal lysmåling, og mere præcis autofokus, samt bedre hvidbalance.

K-3 kan skyde sekvensbilleder med op til 8,3 billeder pr. sekund. Op til 22 billeder i serie i RAW-råformat, eller op til 60 billeder i serie i JPEG-format.

Den optiske søgeren er endda større end i K-5 og med bedre forstørrelse, og kameraet kan skyde video i full-HD 1080/60i/30p med H.264-komprimering og det kan filme intervaller med 4K-opløsning (3840 x 2160).

En mikrofonindgang i stereo findes også, samt en hovedetelefonudgang for monitoring hvor indspillingsniveauet fra den eksterne mikrofonen kan justeres direkte på kameraet.

K3_bg5_back

K-3 er ikke trådløst, men det kan brug en hukommelsekorttype kaldet Pentax Flu Card på 16GB lagringskapacitet, som giver adgang til at fjernstyre kameraet fra en smartphone, tage billeder, se live-billedet på telefonen, og lagre og overføre billeder.

Pentax K-3 leveres i slutningen af november, og vil koste omkring 10.000 kr for kamerahuset, 10.500 kr med en 18-55mm zoom, eller ca. 13.000 kr med en vejrforseglet 18-135 mm zoom.

En ny vejrforseglet zoom kan købes samtidig: HD Pentax-DA 55-300mm f4.0 vil koste ca. 3.500 kr.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-