annonse
annonse

Bedre lyd fordi du fortjener det

Onkyo lancerer 5.1 musiktjeneste

I kampen om kunderne lancerer Onkyo sin egen downloadtjeneste for højopløst musik i Dolby TrueHD 5.1 surround.

Musiktjenesten går online i Japan den 30. maj via e-Onkyo Music og er kun tilgængelig for ejere af Onkyo-receivere af kommende generationer. I resten af verden skal tjenesten lanceres i løbet af efteråret.

De downloadede filer kan lagres på en USB-memorystick eller -harddisk eller en netværksharddisk. Herefter kan de streames fra en Onkyo –receiver af kommende generation. Billigste aktuelle model bliver TX-NR717.

Onkyo har lidt over 60.000 titler i kataloget, 1.500 af dem er i 24-bit/96kHz-bit eller højere kvalitet. Tjenesten lanceres med 100 album til at begynde med. De vil være tilgængelige i 5.1-kanals Dolby TrueHD, WAV og Flac og ved 24-bit/96kHz og 24-bit/192kHz bliver prisen 200 kroner pr. album og omkring 40 kroner for et enkelt nummer.

Så er spørgsmålet, om folk er villige til at betale den pris. For eksempel er HDtracks.com væsentligt billigere, men der får du kun højopløst stereo.

Det koster selvfølgelig penge for Onkyo at starte en musiktjeneste som denne op, men på sigt bør prisen nok noget ned. Det vil tiden vise. Det er i hvert fald udelukkende positivt, at nogen tager det første skridt mod download af højopløst musik i surround!

eu.onkyo.com