annonse
annonse

CES 2018

Lydteknologi fra Meridian, soundbars med Dolby Atmos – og én højttaler, som styrer alt.

annonse

På CES i år vil LG ændre måden, folk opfatter hjemmehøjttalere på. For det første bruges lydteknologi fra Meridian Audio, high-end-producenten bag lydformater som MQA og tidligere DVD-Audio. Med avanceret psykoakustisk DSP-teknologi tilpasses de nye højttalere til det rum, de er i.

LG SK10Y har Dolby Atmos og lydteknologi fra Meridian. Foto: LG

 

Soundbar der løfter lyden
Blandt soundbars får vi topmodellen SK10Y, som har indbygget Dolby Atmos med opadrettede højttalere og ægte 5.1.2 surroundbehandling. Dette sikrer, at objekter i lydbilledet placeres i et tredimensionelt rum: både rundt om og over lytteren. Og det sker fra en enkelt soundbar, anbragt under tv’et. Det sker ved hjælp af mange højttalere og avanceret signalbehandling. Desuden kan lydstyrken på de opadrettede højttalere justeres, så du kan indstille mængden af effekt fra Dolby Atmos og DTS:X. På den måde er det muligt at tilpasse effekten til loftshøjden og loftmaterialet. Et betonloft reflekterer mere af lyden ned mod lytteren end et listeloft. Smart.

Soundbaren bruger Meridians DSP-teknologi, herunder en såkaldt Bass and Space-teknik, der giver en varmere og mere nærværende lyd uanset lytterens position. Meridians Height Elevation-teknologi bruges til at løfte den opfattede lyd fra soundbaren og op til billedet. På den måde slipper man for, at dialogen kommer fra under tv’et.

Højtopløst lyd
Endelig er soundbaren kompatibel med musikfiler med høj opløsning, så du kan afspille musikken direkte, som den er optaget i studiet, uden først at skalere ned til “cd-lyd”. Soundbaren skalerer også lavere lydopløsninger til 24-bit/192 kHz i et forsøg på at genoprette tabte detaljer fra optagelsen.

Både musik og video kan streames trådløst fra mobilen til soundbaren via Chromecast. Det kan indstilles fra mobilen. I det øjeblik du siger “OK Google” lytter den efter dine ønsker om sange, podcasts eller lydklip fra din favorit-streamingtjeneste. Lad os håbe, at Google Assistant snart lærer dansk!

Designmæssigt er SK10Y er designet til at matche LG’s OLED og Super UHD-tv.

LG lover bedre lyd med sine nye PK-serie bærbare højttalere. Foto: LG

 

Bærbare højttalere
LG lover god lyd med den nye bærbare højttalerserie PK . “Stemningsskabende funktioner i en sjov, bekvem pakke, der kan tages overalt” lover pressemeddelelsen. Også disse højttalere har lydteknologi fra Meridian Audio, som skulle give stærk og ren bas uden at gå på kompromis med stemmegengivelsen.

Højttalerne understøtter også Bluetooth med aptX HD, som giver 24-bit-musik over Bluetooth. Bemærk venligst, at vi som almindelig aptX ikke taler om ukomprimeret lyd, men en 4:1-kompression af lydsignalet. Men med et dynamisk område, der svarer til 24-bit i stedet for 16-bit, hvilket er bedre kompatibelt med lydformater med høj opløsning.

 

LG’s nye smarte højttaler hedder thinQ og kan indstilles via Google Assistant. Det bliver hjemmets diktator. Foto: LG

 

One speaker to rule them all…
Endelig har LG, som man skulle forvente, en smart-højttaler oppe i ærmet. LG thinQ Speaker er deres svar på Amazon Echo, Sonos One og de mange andre smarte højttalere, der kommer på markedet i 2018. Dybest set er den en netværksforbundet højttaler med indbygget Google Assistant. Det betyder, at den ikke behøver at være forbundet til en mobiltelefon for at kunne stemmestyres. Den kan direkte bede den om at afspille din yndlingsmusik fra den ønskede streamingtjeneste eller internetradio. Du kan spørge om vejret, bede den om at styre lyset (hvis belysningen er smart, såsom Philips Hue Lighting). Du kan bede den tænde for aircondition eller få den til at fortælle robotstøvsugeren, at den godt kan komme og fjerne den macaroni, du lige har spildt på gulvet.

Google Assistant er ret uintelligent i øjeblikket og taler ikke dansk, men i fremtiden vil den gøre det, og den vil blive stadig være klogere. Med tiden vil man kunne bestille biografbilletter, madlevering ved døren og shoppe på eBay (med billede på tv-skærmen, da thinQ også kommunikerer med tv’et).

Vi har endnu kun set begyndelsen af kunstig intelligens i hjemmet, og det starter med hjernen. Som mange producenter mener bør være en højttaler. I tilfældet LG hedder den altså thinQ Speaker.

Ud over at være smart skulle den ifølge LG også lyde godt. Også her bruges lydteknologi fra Meridian Audio, og den understøtter højtopløst lyd.

Partyhøjttalere
LG har også flere modeller til festaberne derude. Vi loves høj lyd, og LG hævder 1800 watt udgangseffekt. Karaoke-mode og indbygget lysshow er med i prisen. Og højttalerne skulle være robuste og med en venlig brugerflade.

lge.com

Læs også:

Hi-Fi

"Det tør vi godt gøre en gang til!" siger en træt, men tilfreds arrangør.

MWC 2018

Asus lancerer to Zenfone 5'ere, hvor skærmen fylder næsten det hele.

Sony viser redesignet Xperia XZ2

På Mobile World Congress i Barcelona viste Sony Mobile mandag sine nye modeller Xperia XZ2 og XZ2 Compact.

Rundere og blødere

Vi fik på MWC mulighed for at få fingre i Sonys nye telefoner, som umiddelbart ser ganske lovende ud.

Nokia lancerer fem nye telefoner

Nokia vil tilbage som en markant spiller på mobilscenen og satser derfor stort på MWC med hele fem nye telefoner på én gang.

CES 2018

Denne højttaler kan styre resten af dit hjem takket være Google Assistant.

CES 2018

Højttalerne i den populære Reference Premiere-serie er opdateret både udvendig og indvendig.

CES 2018

Hvad enten du ønsker tredimensionel Atmos-lyd eller et superkompakt format, har Sony noget at byde på.

CES 2018

Nye måder at integrere den intelligente belysning på, nye typer lamper samt en ny app.

CES 2018

D-Links smarte strømudtag og stikdåse tilkobles hjemmenetværket og fjernstyres med mobilen.

CES 2018

Her er, hvad vi indtil videre ved om Samsungs kommende 2018-modeller!

CES 2018

Første spilmus med to optiske sensorer.

På forsiden nå

6 trådløse fitnesspropper

Ikke alle ser det som en fest at trække deres korpus hen til det lokale fitnesscenter for at forbrænde kalorier....

Focal Kanta No.2

Når jeg hører ordet high-end, tænker jeg tre ting: Bedre lyd, end de fleste kan drømme om; dyrere, end næsten...

Annihilation

Annihilation er ikke nogen letfordøjelig film, og den er heller ikke velegnet til tanketom popcornunderholdning en fredag aften. Men både...

Olympus PEN E-PL9

For mange er størrelsen på kameraet afgørende. Hvis det er for stort og tungt, betyder det ofte, at det ikke...

5 streaming-forstærkere

For mange har mobiltelefonen taget over som hovedkilde, når musik skal lægge stemningen derhjemme. Folk, der går op i lydkvalitet,...

The Man With the Iron Heart

Tyskeren Reinhard Heydrich (Clarke) kom ind i nazistpartiet gennem sin meget overtalende kone (Pike). Himmler udpegede ham hurtigt til leder...

Klipsch Heritage HP-3

Hovedtelefoner til 13.000 kroner er ikke hverdagskost. Endnu mere specielt er det, at de kommer fra en producent, der ikke...
annonse
annonse
annonse
annonse