Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

nyhed

Bravia AF8 – nyt Sony-OLED

Sonys nye OLED-skærme kan prale med blandt andet Dolby Vision og Google Assistant, og selve billedpanelet bruges som højttaler.

Skrevet af / 09/01/2018 - 13:56
Bravia AF8 – nyt Sony-OLED

Efter at have haft succes i 2017 med sin første OLED-serie, Bravia A1, kommer det ikke som nogen overraskelse, at Sony vil udvide sit OLED-sortiment i år.

Først og fremmest handler det om den nye OLED-serie Bravia AF8. Det bygger på innovationerne fra A1, og er udstyret med Sonys egen X1 Extreme Image Processor til at tage sig af billedmagien. Understøttelse af Dolby Vision HDR-formatet er også inkluderet. Og ikke nok med det. AF8 kommer også med den særlige Acoustic Surface-teknologi, som får hele skærmfladen til at fungere som en højttaler ved hjælp af små aktuatorer på bagsiden. En løsning, vi har god erfaring med fra testen af ​​Bravia A1 OLED.

Foto: Sony

De største forskelle mellem den eksisterende A1-serie (som Sony siger vil fortsætte i 2018) og den nye AF8-serie ligger i designet. Mens A1 har et let tilbagelænet design med en kraftig staffeli-fod på bagsiden, står AF8 ret op med en smal sokkel i bunden. Dette kan gøre AF8 mere velegnet til nogle steder og ikke mindst til vægmontering.

På smart-siden er Sony-skærmene stadig Android-baserede (ingen overraskelser der) og får desuden Google Assistant-talestyring indbygget, i det mindste på det nordamerikanske marked. Sony ser for sig, ligesom flere andre tv-producenter, at tv’et vil være krumtappen, hvorfra man også kontrollerer andre ting rundt om i hjemmet.

Sony har ikke røbet nogen priser eller lanceringsdato på Bravia AF8-serien endnu, men vi forventer, ​​at den vil være lidt billigere end dagens A1-serie. Man har i hvert fald lov til at håbe!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lyd & Billede
Scroll to Top