annonce
annonce

Tungt og klassisk fra Harman

Spændende Revel konceptmodel og klassiske gensyn fra JBL.

Når det gælder klassisk hi-fi er der ikke mange, der kan måle sig med Harman-koncernen i omfang og teknologisk musikelkraft. På årets CES-messe viser de et svimlende antal produkter i alle pris- og kvalitetsklasser.

Den mest overraskende nyhed fra Harman var, at high-end-mærket Mark Levnson er hoppet med på vinylbølgen med sin første pladespiller i firmaets 45-årige levetid. Prisen på USD 10.000 (ca. 70.000 kroner) er, målt med Mark Levonson-alen, forholdsvis billigt.

Harman-ejede MArk Levinson har fået vinyl på programmet. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede.
Harman-ejede Mark Levinson har fået vinyl på programmet. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede.

 

Mindre banebrydende, men nok så interessant, var en opdateret udgave af Performa 3-højttalerne fra Revel. De blev fremvist som en konceptmodel under navnet Performa 3 Be. Som navnet antyder, har diskanten membran af Beryllium. Ud over at være kostbart og samtidig giftigt har Beryllium den egenskab, at højttalere i metallet har en højere opbrydningsfrekvens. Diskanten i Performa 3 Be arbejder op til 35 kHz uden opbrydnig – og dermed med meget lav forvrængning. Bas- og mellemtonenehederne har membraner af et materiale kalet Deep Ceramic Composite, der består af udglødet aluminium. Vi fik desværre ikke mulighed for at høre dem på standen.

Revel Performa 3 Be. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede.
Revel Performa 3 Be. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede.

 

Klassisk monitor i ny udgave
JBL fylder 70 år i år. Jubilæet markeres med et gensyn med en klassiker, monitorhøjttaleren 4312 (artikelbilledet). Den har fået et “SE” hæftet på navnet og opdaterede enheder, men slægtskabet fornæger sig ikke. Den er betregnet til professionel studiebrug, men da den “civile” udgave, L100 Century stadig er elsket og efterspurgt, vil der nok også blive solgt en del til privat brug.

 

JBL-mærket finder man dog også på mere ydmygt – og mindre kostbart – udstyr. Blandt andet på rejsehøjttalerne JBL Pulse 3, der ud over 360-gaders lyd også kan prale af et indbygget, musikstyret lysshow.

JBL Pulse har fået indbygget lysshow. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede.
JBL Pulse 3 med indbygget lysshow. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede.

 

Hovedtelefonmærket AKG, der også er en del af Harman, havde masser af nye modeller at vise frem. En af de mest interessante var en trådløs udgave af N60 NC med aktiv støjkorrektion, som vi tidligere har testet den kablede version af.

AKG N60 NC kommer nu i en trådløs udgave. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede.
AKG N60 NC kommer nu i en trådløs udgave. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede.

 

Nyt ejerskab
Efter at Harman i november blev købt af Samsung, har mange være spændte på, hvad det kommer til at betyde mærkernes fremtid. Hvad der skal ske, vidste heller ikke medarbejderne på Harman-standen på CES. Ejerskiftet er stadig så nyt, at intet er sluppet ud. Men de var både fortrøstnings- og foventningsfulde til fremtiden.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-