annonse
annonse

CES 2018

Lydteknologi fra Meridian, soundbars med Dolby Atmos – og én højttaler, som styrer alt.

annonse

På CES i år vil LG ændre måden, folk opfatter hjemmehøjttalere på. For det første bruges lydteknologi fra Meridian Audio, high-end-producenten bag lydformater som MQA og tidligere DVD-Audio. Med avanceret psykoakustisk DSP-teknologi tilpasses de nye højttalere til det rum, de er i.

LG SK10Y har Dolby Atmos og lydteknologi fra Meridian. Foto: LG

 

Soundbar der løfter lyden
Blandt soundbars får vi topmodellen SK10Y, som har indbygget Dolby Atmos med opadrettede højttalere og ægte 5.1.2 surroundbehandling. Dette sikrer, at objekter i lydbilledet placeres i et tredimensionelt rum: både rundt om og over lytteren. Og det sker fra en enkelt soundbar, anbragt under tv’et. Det sker ved hjælp af mange højttalere og avanceret signalbehandling. Desuden kan lydstyrken på de opadrettede højttalere justeres, så du kan indstille mængden af effekt fra Dolby Atmos og DTS:X. På den måde er det muligt at tilpasse effekten til loftshøjden og loftmaterialet. Et betonloft reflekterer mere af lyden ned mod lytteren end et listeloft. Smart.

Soundbaren bruger Meridians DSP-teknologi, herunder en såkaldt Bass and Space-teknik, der giver en varmere og mere nærværende lyd uanset lytterens position. Meridians Height Elevation-teknologi bruges til at løfte den opfattede lyd fra soundbaren og op til billedet. På den måde slipper man for, at dialogen kommer fra under tv’et.

Højtopløst lyd
Endelig er soundbaren kompatibel med musikfiler med høj opløsning, så du kan afspille musikken direkte, som den er optaget i studiet, uden først at skalere ned til “cd-lyd”. Soundbaren skalerer også lavere lydopløsninger til 24-bit/192 kHz i et forsøg på at genoprette tabte detaljer fra optagelsen.

Både musik og video kan streames trådløst fra mobilen til soundbaren via Chromecast. Det kan indstilles fra mobilen. I det øjeblik du siger “OK Google” lytter den efter dine ønsker om sange, podcasts eller lydklip fra din favorit-streamingtjeneste. Lad os håbe, at Google Assistant snart lærer dansk!

Designmæssigt er SK10Y er designet til at matche LG’s OLED og Super UHD-tv.

LG lover bedre lyd med sine nye PK-serie bærbare højttalere. Foto: LG

 

Bærbare højttalere
LG lover god lyd med den nye bærbare højttalerserie PK . “Stemningsskabende funktioner i en sjov, bekvem pakke, der kan tages overalt” lover pressemeddelelsen. Også disse højttalere har lydteknologi fra Meridian Audio, som skulle give stærk og ren bas uden at gå på kompromis med stemmegengivelsen.

Læs også:

Sumiko fornyer pickup-sortimentet

En pladespiller uden pickup er som en fisk uden finner. Kontakten med underlaget er afgørende for ydelsen.

Ny serie fra Q Acoustics

Q Acoustics' 3000-serie har arvet teknologi fra den vindende topmodel - og fået et "i" på bagsmækken.

Hjemmebio på 12 kvadratmeter

Hvor der er hjerterum, er der husrum, siger man. Og hvor der er husrum, er der også plads til en hjemmebiograf!

Trådløse sportshørepropper fra Supra

De kevlarforstærkede Nero-X kan tåle hårde træningspas.

Ruark satser på multirum

Med Spotify og Tidal integreret er den lækre MRx fra engelsk Ruark et attraktivt alternativ til de mange trådløse højttalere derude.

LittleZoe dæmper støjen

Her er en forstærker, vi ikke har set før, med en unik løsning på et problem.

Samsung

Samsung lancerer et bredt spektrum af spændende tv’er i 2018, og den avancerede QLED-serie udvides med flere nye modeller.

LG

LG er blevet synonym med kontrastrige OLED-skærme, og sydkoreanerne lancerer et væld af nye modeller i 2018.

Sony

Sony byder på et spændende tv-sortiment lige fra billige LCD-skærme til fuldt spækkede OLED-skærme.

Philips

Philips’ modelsortiment for 2018 domineres af OLED og Ambilight, og de første skærme er allerede ude på butikshylderne!

Panasonic

Japansk Panasonic tilbyder både OLED og LCD i en række prisklasser, og fokus ligger som sædvanlig på at opnå den bedst mulige billedkvalitet.

TCL

Hold øje med kineserne! TCL vil udfordre de etablerede producenter med fuldt spækkede LCD-skærme til gunstige priser.

annonse
annonse
annonse
annonse
-

Lyd & Billede

Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt.