Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Soundbars har for længst overtaget pladsen fra integrerede surroundsystemer. Et mindre fodaftryk og en mere diskret installation næsten uden synlig kabelføring gør dem populære. På det seneste har man ud over at simulere ægte surroundlyd også udvidet værktøjskassen med “lyd fra loftet” med Dolby Atmos. Sony kommer med to nyheder på det område.

Sony HT-ZF9 vil levere Atmos-lyd fra kun tre højttalere. Foto: Sony

 

ZF9: 3.1 med Atmos
HT-ZF9 er en 3.1-soundbar. Det vil sige, at den indeholder tre højttalere, der adskiller lyden i venstre, midterste og højre kanal. Og dertil en trådløs subwoofer på gulvet. Men med snedig signalbehandling skulle den kunne simulere 7.1 surroundlyd med virtuelle bagkanaler. Derudover skulle den også kunne levere lyd i højden fra lydformaterne ​​Dolby Atmos og DTS:X. Dette på trods af manglen på opadrettede højttalere. I stedet har Sony løst det udelukkende med digital behandling ved hjælp af noget, de kalder Vertical Surround Engine.

HT-ZF9. Foto: Sony

Selv om du ikke skulle have adgang til Dolby Atmos- eller DTS:X-matriale, kan du stadig nyde teknologien i HT-ZF9, da den opmikser tokanals stereo op til 7.1.2-kanalers kvalitet. Ifølge Sony. Derudover har soundbaren Wi-Fi-forbindelse og indbygget Chromecast til streaming af musik og video.

 

Sony HT-XF9000 simulerer Atmos-lyd fra kun to højttalere. Foto: Sony

 

XF9000: 2.1 med Atmos
Ved siden af ​​ZF9 kommer den nedskalerede HT-XF9000 soundbar, som har to fronthøjttalere i stedet for tre. Også den skulle være i stand til at håndtere Dolby Atmos. Den har ikke netværksforbindelse, men streamer musik med Bluetooth.

Vi kan ikke finde nogen oplysninger om, hvorvidt soundbarerne har eARC, som understøtter Dolby Atmos og DTX:X fra tv’et via returkanalen.

Hvis du vil have en kompakt soundbar, du kan flytte rundt og bruge som Bluetooth-højtaler, er HT-S200 en mulighed. Foto: Sony

 

SF200: Kompakt alternativ
Hvis du mener, at det er vigtigere, at soundbaren er så kompakt som muligt, frem for at lydbilledet skal være superstort, så kan HT-SF200 være noget for dig. Det er en lille soundbar med indbygget subwoofer. Den simulerer surroundlyd ved hjælp af et processeringsssystem, som Sony har kaldt S-Force PRO Front Surround. Soundbaren understøtter Dolby Digital, men ikke et ord om DTS.

SF200 passer lige så godt på en hylde som på et bord og kan placeres enten foran eller ved siden af ​​fjernsynet. Den tilsluttes til tv’et via HDMI ARC eller optisk digital. Du kan også streame musik til den med Bluetooth.

HT-SF200 er sort, men fås også i en hvid version kaldet HT-SF201. Prisen er ca. 1.900 kroner, Vi kender endnu ikke priserne på ZF9 og XF9000.

Scroll to Top