Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Engang var Technics var synonymt med det bedste inden for japansk hi-fi. Ikke mindst deres pladespillere var meget værdsatte hos alle fra DJs til entusiaster. Men en dag var det forbi, og Panasonic trak stikket på hele Technics-divisionen.

Så meget mere overraskende var det, da Technics for et par år siden vendte tilbage med en hi-fi-udgave af SL-1200. Den direkte drevne pladespiller, der i årtier har været enhver DJs favoritvåben.

Læs testen af ​​SL-1200G.

Sidste år fremviste de på CES-messen en prototype af en efterfølger til den allerbedste Technics-afspiller, SP-10, og nu kommer både den og SL 1000 tilbage i ny aftapning.

SL-1000R. Foto: Technics

Technics SP-10R (artikelfoto) og SL-1000R har mange ligheder. De har begge direkte drevne pladetallerkener med to rotorer, drevet af kerneløse motorer for at give en mere stabil rotation.

Wow & flutter er opgivet til 0,015 %, hvilket er det laveste, jeg endnu har set, takket være en 12-polet 18-spolers elektromotor og en totalvægt på 7,9 kg (!) for den roterende masse. Pladen inkluderet.

Pladespillerne har en separat strømforsyning, aftagelig armbase og mulighed for andre tonerarme. Og bedst af alt: De er kompatible med ældre SP-10MK2 og MK3.

En pris på omkring 10.000 dollars er foreslået på Technics SP-10R, mens prisen på en komplet SL-1000R er ukendt. Pladespillerne vil være til salg i foråret.

Scroll to Top