annonse
annonse

Piratkopiering

Ifølge et ny BitTorrent-studie overvåges de fleste fildelere. Selv de der bare downloader én gang.

annonse

Mange af os har brugt Bit Torrent til at downloade de seneste film- og musikudgivelser. BitTorrent er en meget praktisk måde at få fat i film på, ved at downloade fra mange brugere samtidig. Også selvom det som oftest er piratkopiering og dermed ulovligt.

Et af studierne foretaget af forskere ved Birmingham University i England afslører nu, at brugere som downloader populært indhold bliver overvågtet og logget inden tre timer. Forskerne blev selv overrasket.

Ikke bare massefildelere bliver overvåget 
Forskningen er foregået i tre år og blev udført af dataingeniører, som udviklede software, der opførte sig som en BitTorrent-fildelingsklient og loggede alle opkoblinger lavet til den. Log-filerne afslørede, at overvågningen ikke diskriminerede mellem ekstreme fildelere, og de der lige var begyndt med det.

Du behøver ikke at være massefildeler. Nogen, der bare downloader en enkelt film, vil også blive logget, siger Dr. Tom Chothia, som leder forskningen til BBC.

Download af indhold på top 100-listen blev overvåget indenfor få timer. Mindre populært indhold blev også overvåget, men ikke lige så ofte.

Omkring 10 forskellige overvågningsselskaber blev identificeret. Nogle af dem rettigheds-håndhævere, sikkerhedsselskaber og desuden andre forskningslaboratorier. Seks af selskaberne blev ikke identificeret, fordi de brugte trejdepartsselskaber til at køre søgningerne for sig. Hvorfor disse selskaber ønsker disse enorme mængder data var uklart.

En teori er, at enkelte selskaber, som udfører sådan overvågning, sælger deres fund videre til rettigheds-håndhævere til markedsføring. Dataene viser nemlig, hvad slags indhold, der er populært og ikke mindst hvor downloaderen sidder. Det er noget, man kan bruge, når man skal tilpasse markedsføringen til hver udgivelse.

Blokeringslister fungerer ikke
Studiet afslørede også, at såkaldte blokeringslister, som nogle illegale fildelere bruger for at forhindre overvågningsmonitorer fra at koble sig til deres computer, ikke er til stor hjælp.

Mange af overvågerne, vi fandt, var ikke på blokeringslisten, så disse tiltag for at omgås overvågerne på fungerer ikke, siger Dr. Chothia.

Brugbart i retten?
Nogle europæiske og amerikanske rettighedsindehavere bruger IP-adresser samlet ind på denne måde til at søge om retskendelser som forpligter internetleverandører til at udlevere de fysiske bostedsadresser tilknyttet dem.

Derefter skriver de til individerne og søger kompensation eller advarer mod søgsmål.

Men Dr. Chothia tvivler på validiteten af sådanne beviser i retten.

Alle overvågningsklienter, vi har observeret gennem studier, koblede sig til fildelere og bekræftede at de brugte BitTorrent-program, men samlede ikke nogen af filerne ind, som blev delt, siger han og fortsætter.

Det er tvivlsomt, om de faktisk besidder beviser på fildeling, som holder i retten.

Advokater har tidligere sået tvivl om beviser, som skaffes fra en IP-adresse, kan bruges i retten, fordi en sådan adresse fastslår internettilslutningen, som er brugt, og ikke et specifikt individ.

Men så har vi så for nylig sagen mod Joel Tenenbaum, som taler imod. Han er nemlig blevet dømt til at betale den nette sum af 675.000 dollar i bøde for ulovlig download og fildeling af 31 sange.

Læs også:

Alt om Samsungs 2018 tv-modeller

Samsung lancerer et bredt spektrum af spændende tv’er i 2018, og den avancerede QLED-serie udvides med flere nye modeller.

Hi-Fi

"Det tør vi godt gøre en gang til!" siger en træt, men tilfreds arrangør.

MWC 2018

Asus lancerer to Zenfone 5'ere, hvor skærmen fylder næsten det hele.

Sony viser redesignet Xperia XZ2

På Mobile World Congress i Barcelona viste Sony Mobile mandag sine nye modeller Xperia XZ2 og XZ2 Compact.

Rundere og blødere

Vi fik på MWC mulighed for at få fingre i Sonys nye telefoner, som umiddelbart ser ganske lovende ud.

Nokia lancerer fem nye telefoner

Nokia vil tilbage som en markant spiller på mobilscenen og satser derfor stort på MWC med hele fem nye telefoner på én gang.

Huawei annoncerer Matebook X Pro

Huawei startede dette års mobilmesse af med at lancere en laptop.

MWC 2018

De nye lynhurtige topmodeller har henholdsvis superkamera og dobbeltkamera.

Hi-fi

Danmark har fået en ny hi-fi-messe. Den løber af stablen d. 24-25 februar, og tilslutningen har været overvældende.

Made in Norway

Nogle klistrer deres logo på et kinesisk produkt og kalder det lokalt. Det er ikke godt for Electrocompaniet, som både udvikler og fremstiller deres produkter i hjemlandet Norge.

Et førstehåndsindtryk af Samsung Family Hub 3.0

Hi-Fi

Hi-Fi Klubben erklærer 8. februar som International Hi-Fi-dag – en hyldest til livskvaliteten og den gode lyd.

Reloop HiFi Turn5

Medmindre du har været DJ de seneste år, er chancen for, at du har hørt om Reloop, ret lille. De...

Friday Lock

Det smarte hjem er andet og mere end kameraer og lys i tusindvis af farver. I USA har de længe...

4 Gaming-tastaturer

Gaming er hot, og tilbehør til spil sælger som varmt brød. Vi har på det seneste testet gaming-mus, gaming-headsets og...

Philips 65OLED873

Mens de andre tv-producenter har travlt med at finpudse, har Philips formået at få deres første 2018-modeller klar i butikkerne....

Geostorm 3D

Lad det være sagt med det samme: Vi har ikke noget imod “hjernedøde” actionfilm uden andet formål end ren popcorn-underholdning....

Sony DSC-RX0

Sony har længe været specialister i miniaturisering. De har lavet de mindste videokameraer, de mindste stillbilledkameraer og de mindste Walkmen....

Hasselblad X1D

Engang for længe siden var alle kameraer store, tunge og uhåndterlige. De glasplader, de anvendte, fyldte meget, de var skrøbelige...

annonse
annonse
annonse
annonse
-

Lyd & Billede

KONKURRENCE

Nu lanceres en af de mest succesrige filmserier gennem tiderne på 4K UHD Blu-ray: Harry Potter 1-7b.

DELTAGE

I samarbejde med Fox/Paramount giver Lyd & Billede nu DIG chancen for at vinde alle otte film på Blu-ray/4K UHD.