annonse
annonse

Fra 2019 er det slut med nye Disney-film på Netflix.

annonse

Disney har offentliggjort, at de fra 2019 ikke længere vil levere nye film til Netflix. I stedet planlægger giganten, som for øvrigt er verdens største underholdningsselskab, at starte sin egen streamingtjeneste. Denne forventes at være oppe og køre i USA en gang i 2019, og skal forsøge at fange de seere, der i stigende grad dropper det traditionelle fjernsyn til fordel for det digitale.

Ved at have sin egen tjeneste håber Disney på at kunne generere et større overskud frem for at leje sine film til tjenester som Netflix og lignende.

”Streaming-tjenesterne vil give Disney langt større kontrol over vores egen skæbne i et hurtigt skiftende marked, udtaler administrerende direktør Bob Iger, der betegner selskabets plan som “en helt ny vækststrategi”.

Aktien faldt

Desværre for Disney blev nyheden om deres planer ikke modtaget godt af aktiemarkedet, og førte til en fald på Disneys aktier på 3,8 procent. Også Netflix blev ramt af nyheden, hvor aktien ifølge CNBC faldt med mere end fem procent.

Analytikere fra Wall Street påpeger hertil, at markedet for streaming-tjenester allerede er godt mættet, samt at det kræver store omkostninger at bevæge sig ind på streamingmarkedet, hvor konkurrenter som HBO og Amazon poster millioner i egenproduktioner kun til online distribution.

Det vides på nuværende tidspunkt ikke, hvilke konsekvenser offentliggørelsen får på det nordiske marked, hvor Netflix ikke har samme eksklusivaftale, som de har i USA. Det skulle dog ikke undre, hvis Disney på sigt ruller samme platform ud i hele verden, og at vi derfor må se langt efter Toy Story 4 eller Frozen 2 hos Netxlix eller Viaplay.

 

Præcisering:

Vi er af Netflix i Norden blevet gjort opmærksomme på, at denne nye satsning på nuværende tidspunkt udelukkende gælder det amerikanske marked. De har sendt os følgende citat fra en amerikansk talsperson:

“US Netflix members will have access to Disney films on the service through the end of 2019, including all new films that are shown theatrically through the end of 2018. We continue to do business with the Walt Disney Company globally on many fronts, including our ongoing relationship with Marvel TV. Our deals with Disney OUTSIDE the US remain exactly as is – it doesn’t have any impact on all Disney movies we may have under separate deals in those markets.”

Læs også:

Årets bedste film og tv-serier

Langt over 100 film og tv-serier har vi pløjet os igennem i løbet af det sidste år. Meget var godt, rigtig meget var middelmådigt, og overraskende lidt var til topkarakter.

Fremtiden er tilbage

En flyvende DeLorean? Sådan en har vi ikke set i over 30 år!

Film

Ringenes Herre møder Mad Max i en postapokalyptisk steampunk-fremtid. Nu kan vi godt finde popcornene frem!

Film

Warner Brothers har tydeligvis en nultolerance-politik, når gælder deres ophavsret!

Teknologi

Nu viser kunstig intelligens sine følsomme sider. AI'erne har kastet sig over poesi og film. Resultatet er ...fremmedartet.

Streaming

Den nye tjeneste JustWatch lader dog søge i alle streamingtjenesterne på én gang.

Streaming

Vil du se din yndlingsserie på Netflix, selvom du ikke er online?

Tv-serie / streaming

2. sæson af Netflix-serien Marco Polo har premiere den 1. juli.

Udstilling

Øksnehallen forvandles i dagene 7-10. maj til eventyrlandet Westeros, når Game of Thrones-udstillingen Hall of Faces besøger Danmark.

Lyd & Billede

Lyd & Billede til iPad og Android-tablets er helt gratis. Nu kan du hente #4/2016 i App Store og Google Play.

Tv-serie / streaming

Se de friske billeder og videoer, før sæson 6 brager løs i nat!

På forsiden nå

6 trådløse fitnesspropper

Ikke alle ser det som en fest at trække deres korpus hen til det lokale fitnesscenter for at forbrænde kalorier....

Focal Kanta No.2

Når jeg hører ordet high-end, tænker jeg tre ting: Bedre lyd, end de fleste kan drømme om; dyrere, end næsten...

Annihilation

Annihilation er ikke nogen letfordøjelig film, og den er heller ikke velegnet til tanketom popcornunderholdning en fredag aften. Men både...

Olympus PEN E-PL9

For mange er størrelsen på kameraet afgørende. Hvis det er for stort og tungt, betyder det ofte, at det ikke...

5 streaming-forstærkere

For mange har mobiltelefonen taget over som hovedkilde, når musik skal lægge stemningen derhjemme. Folk, der går op i lydkvalitet,...

The Man With the Iron Heart

Tyskeren Reinhard Heydrich (Clarke) kom ind i nazistpartiet gennem sin meget overtalende kone (Pike). Himmler udpegede ham hurtigt til leder...

Klipsch Heritage HP-3

Hovedtelefoner til 13.000 kroner er ikke hverdagskost. Endnu mere specielt er det, at de kommer fra en producent, der ikke...
annonse
annonse
annonse
annonse