annonse
annonse

Google Glass

Du er, hvad du har på

En ny app til Google Glass gør, at du kan genkende mennesker ud fra tøjet, de går med.

Der har været mange rygter og store forventninger knyttet til de kommende Google Glass. En brille, som i realtime giver brugeren udvidet information om virkeligheden vedkommende til enhver tid befinder sig i. Man vil kunne gå rundt i byen og stadig blive informeret om priser og specielle tilbud hos forskellige butikker, få menuer fra restauranter op, idet man går forbi, eller lægge en kørerute direkte på vejen, man kører. Mulighederne er mange, men de må også omsættes i praksis. Derfor vil Google Glass på samme måde som smartphones basere sig på apps.

Tøjgenkendelse
En udvikler hos University of South Carolina har udviklet den smarte app InSight til Google Glass. App´en gør, at du kan genkende dine venner ud fra hvilken slags tøj, de har på!

Udvikleren, Srihari Nelakuditi, har sammen med sine kolleger lavet et genkendelsessystem baseret på et ”modebaseret fingeraftryk” af en persons beklædning. Foruden selve tøjet omfatter fingeraftrykket smykker, briller og sko. Dette ifølge NewScientist.

Information fra billeder
Informationen om beklædning får app´en takket være billeder af vennerne, du vil genkende. Billeder via Facebook, Instagram, e-mail og lignende. Billederne bliver grundigt undersøgt for farvekoder, mønster, kombinationer af forskellige jakker og forskellige bukser og så videre. Når nok billeder er scannet, sidder systemet tilbage med en modeprofil af vedkommende. Når dette er gjort, vil Google Glass kunne genkende vedkommende, og herefter kommer navnet på personen op på videofeeden.

App´en skal ifølge Nelakuditi kunne genkende personer, selv når de står med ryggen til.

93 procents nøjagtighed
Tidligere tests af app´en har været vellykkede. 15 frivillige har brugt app´en på deres venner og skal have klaret at identificere dem i 93 procent af tilfældene. Og dette uafhængig af om personerne har stået med ansigtet eller ryggen mod brillernes indbyggede kamera.

App´en kan endda genkende venner i folkemængden.
InSight kan også være hjælpsom med at genkende venners venner, som du ellers har problemer med at placere. Det vil sige, hvis de er i din Facebook-omgangskreds, eller du på anden vis har fået taget billeder af dem og overført dem til app´en.

En gruppe mennesker, som virkelig kan få nytte af denne app, er dem, der lider af ansigtsblindhed, eller prosopagnosi. Det er en neurologisk sygdom, som gør, at berørte ikke kan genkende ansigter. De ser ansigter, men kan aldrig huske dem. Dette gælder endda også familiemedlemmer.

Ellers findes der nok af brugsområder, som ligger i den moralske gråzone, blandt andet vil stalkere nok kunne drage stor nytte af InSight.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-