annonse
annonse

Google Glass

En ny app til Google Glass gør, at du kan genkende mennesker ud fra tøjet, de går med.

annonse

Der har været mange rygter og store forventninger knyttet til de kommende Google Glass. En brille, som i realtime giver brugeren udvidet information om virkeligheden vedkommende til enhver tid befinder sig i. Man vil kunne gå rundt i byen og stadig blive informeret om priser og specielle tilbud hos forskellige butikker, få menuer fra restauranter op, idet man går forbi, eller lægge en kørerute direkte på vejen, man kører. Mulighederne er mange, men de må også omsættes i praksis. Derfor vil Google Glass på samme måde som smartphones basere sig på apps.

Tøjgenkendelse
En udvikler hos University of South Carolina har udviklet den smarte app InSight til Google Glass. App´en gør, at du kan genkende dine venner ud fra hvilken slags tøj, de har på!

Udvikleren, Srihari Nelakuditi, har sammen med sine kolleger lavet et genkendelsessystem baseret på et ”modebaseret fingeraftryk” af en persons beklædning. Foruden selve tøjet omfatter fingeraftrykket smykker, briller og sko. Dette ifølge NewScientist.

Information fra billeder
Informationen om beklædning får app´en takket være billeder af vennerne, du vil genkende. Billeder via Facebook, Instagram, e-mail og lignende. Billederne bliver grundigt undersøgt for farvekoder, mønster, kombinationer af forskellige jakker og forskellige bukser og så videre. Når nok billeder er scannet, sidder systemet tilbage med en modeprofil af vedkommende. Når dette er gjort, vil Google Glass kunne genkende vedkommende, og herefter kommer navnet på personen op på videofeeden.

App´en skal ifølge Nelakuditi kunne genkende personer, selv når de står med ryggen til.

93 procents nøjagtighed
Tidligere tests af app´en har været vellykkede. 15 frivillige har brugt app´en på deres venner og skal have klaret at identificere dem i 93 procent af tilfældene. Og dette uafhængig af om personerne har stået med ansigtet eller ryggen mod brillernes indbyggede kamera.

App´en kan endda genkende venner i folkemængden.
InSight kan også være hjælpsom med at genkende venners venner, som du ellers har problemer med at placere. Det vil sige, hvis de er i din Facebook-omgangskreds, eller du på anden vis har fået taget billeder af dem og overført dem til app´en.

En gruppe mennesker, som virkelig kan få nytte af denne app, er dem, der lider af ansigtsblindhed, eller prosopagnosi. Det er en neurologisk sygdom, som gør, at berørte ikke kan genkende ansigter. De ser ansigter, men kan aldrig huske dem. Dette gælder endda også familiemedlemmer.

Ellers findes der nok af brugsområder, som ligger i den moralske gråzone, blandt andet vil stalkere nok kunne drage stor nytte af InSight.

Læs også:

Alt om Samsungs 2018 tv-modeller

Samsung lancerer et bredt spektrum af spændende tv’er i 2018, og den avancerede QLED-serie udvides med flere nye modeller.

Hi-Fi

"Det tør vi godt gøre en gang til!" siger en træt, men tilfreds arrangør.

MWC 2018

Asus lancerer to Zenfone 5'ere, hvor skærmen fylder næsten det hele.

Sony viser redesignet Xperia XZ2

På Mobile World Congress i Barcelona viste Sony Mobile mandag sine nye modeller Xperia XZ2 og XZ2 Compact.

Rundere og blødere

Vi fik på MWC mulighed for at få fingre i Sonys nye telefoner, som umiddelbart ser ganske lovende ud.

Nokia lancerer fem nye telefoner

Nokia vil tilbage som en markant spiller på mobilscenen og satser derfor stort på MWC med hele fem nye telefoner på én gang.

Huawei annoncerer Matebook X Pro

Huawei startede dette års mobilmesse af med at lancere en laptop.

MWC 2018

De nye lynhurtige topmodeller har henholdsvis superkamera og dobbeltkamera.

Hi-fi

Danmark har fået en ny hi-fi-messe. Den løber af stablen d. 24-25 februar, og tilslutningen har været overvældende.

Made in Norway

Nogle klistrer deres logo på et kinesisk produkt og kalder det lokalt. Det er ikke godt for Electrocompaniet, som både udvikler og fremstiller deres produkter i hjemlandet Norge.

Et førstehåndsindtryk af Samsung Family Hub 3.0

Hi-Fi

Hi-Fi Klubben erklærer 8. februar som International Hi-Fi-dag – en hyldest til livskvaliteten og den gode lyd.

Reloop HiFi Turn5

Medmindre du har været DJ de seneste år, er chancen for, at du har hørt om Reloop, ret lille. De...

Friday Lock

Det smarte hjem er andet og mere end kameraer og lys i tusindvis af farver. I USA har de længe...

4 Gaming-tastaturer

Gaming er hot, og tilbehør til spil sælger som varmt brød. Vi har på det seneste testet gaming-mus, gaming-headsets og...

Philips 65OLED873

Mens de andre tv-producenter har travlt med at finpudse, har Philips formået at få deres første 2018-modeller klar i butikkerne....

Geostorm 3D

Lad det være sagt med det samme: Vi har ikke noget imod “hjernedøde” actionfilm uden andet formål end ren popcorn-underholdning....

Sony DSC-RX0

Sony har længe været specialister i miniaturisering. De har lavet de mindste videokameraer, de mindste stillbilledkameraer og de mindste Walkmen....

Hasselblad X1D

Engang for længe siden var alle kameraer store, tunge og uhåndterlige. De glasplader, de anvendte, fyldte meget, de var skrøbelige...

annonse
annonse
annonse
annonse
-

Lyd & Billede

KONKURRENCE

Nu lanceres en af de mest succesrige filmserier gennem tiderne på 4K UHD Blu-ray: Harry Potter 1-7b.

DELTAGE

I samarbejde med Fox/Paramount giver Lyd & Billede nu DIG chancen for at vinde alle otte film på Blu-ray/4K UHD.