annonse
annonse

CES 2018

Her er, hvad vi indtil videre ved om Samsungs kommende 2018-modeller!

annonse

Samsung holder kortene tæt ind til kroppen på dette års CES-messe. De har godt nok vist lovende koncepter og prototyper, herunder en ny 85-tommer med 8K (!) opløsning, for ikke at nævne det 146″ store The Wall med mikro LED-teknologi. De er blandt de mest imponerende syn på messen. Derimod er det foreløbig kun meget lidt, vi har fået at vide om den kommende modelserie for 2018 – i hvert fald i udstillingshallen …

85″ Q9S med 8K-opløsning

Foto: Audun Hage, L&B

 

Den nye 85 tommers model med 8K-opløsning har, som forventet, en imponerende skarphed, hvor man kan gå helt tæt på skærmen uden at se tegn på pixelmønster. Kontrasten er dog endnu mere imponerende. Samsung anvender en ny og ekstra finmasket baggrundsbelysning, kaldet Micro Full Array, som giver et meget stort antal dæmpbare zoner. Samsung røber ikke det nøjagtige antal af zoner, men det officielle tal er “over 10.000” – langt mere, end vi før har set på nogen kommerciel tv-skærm.

Tiden vil vise, om 85-tommeren med det foreløbige navn “Q9S” kommer på markedet, og hvad den vil koste. Men det bliver i så fald ikke billigt!

2018 Q9F demo

Lyd & Billede blev inviteret med ind i baglokalet, hvor Samsungs ingeniører lettede en anelse på sløret for de nye modeller i år. Vi så en demo af et kommende flagskib i Q9-serien, side om side med 2017-modellen 65Q9F samt topmodeller fra LG (OLED65E7) og Sony (KD-65ZD9). Vi måtte ikke tage billeder under selve demoen, men her er vores indtryk:

Det første, der er tydeligt, er, at Samsung fortsætter med QLED-teknologien (LCD LED med Quantum Dot), som vi kender fra sidste års topmodeller. Den næste meget glædelige nyhed er, at Samsungs nye Q9 Series Top Model får fuldt udstyret LED-baggrundsbelysning med hundredvis af dæmpbare zoner. Det giver langt mere præcis lysstyring end forgængeren 65Q9F, som måtte nøjes med normal kant-LED. Dermed kan Samsung stille med en rigtig high-end-model igen, ligesom de gjorde med 2016-topmodellen KS9505.

De, der var til stede ved demonstrationen, kunne se en række filmklip, der udfordrede baggrundsbelysningen på den værst tænkelige vis, men Samsung skærm kom fra det hele med æren intakt. Selv krævende scener med lyse objekter på en mørk baggrund så utroligt godt ud, uden den typiske “glorieeffekt,” man ofte kan opleve, når baggrundslyset ikke er finmasket nok. Selv Sonys mægtige flagskib ZD9 måtte se sig slået på dette område.

Vi så skærme i både mørke og lyse omgivelser, og en ting, der var slående, var Samsungs yderst matte overflade. Mens de andre skærme viste tydelige spejlbilleder af omgivelserne, var der næsten nul refleksion fra den nye Q9 skærmen – noget, der vil være et stort plus i en almindelig stue med vinduer.

Den nye Q9-serie er et markant skridt opad i modsætning til sidste års Q9. Og dertil skal lægges et dybere sortniveau. Farvegengivelsen syntes også utroligt god uden at være overdrevet. Lyse naturscener så meget livagtige ud med strålende farver og stærk kontrast.

Selvfølgelig var vi spændte på, hvordan Samsung-skærmen ville stå sig imod LG’s OLED-skærm, som er kendt for imponerende kontrast og sortniveau. Det første indtryk er, at Samsung kommer meget tæt på, og endda overstiger OLED på nogle områder! Det sorte niveau var ikke helt det “blæksorte,” vi er vant til fra OLED, men meget tæt på, og med lejlighedsvis bedre gengivelse af gråtoner i mørke områder. I den anden ende af skalaen er der ingen tvivl om, at Samsung-skærmen har langt mere lysstyrke. Det gav ekstra smæk på de lyseste partier på en række HDR-klip.

Da dette var en demonstration af en ufærdig 2018-model imod konkurrenternes 2017-modeller, er det for tidligt at drage nogen endelige konklusioner. Første indtryk var lovende, og vi ser frem til at teste den færdige model, så snart den er klar!

Samsungs nye Q9-serie vil blive lanceret senere i 2018, og priserne er i øjeblikket ukendte.

Læs også:

Alt om Samsungs 2018 tv-modeller

Samsung lancerer et bredt spektrum af spændende tv’er i 2018, og den avancerede QLED-serie udvides med flere nye modeller.

Hi-Fi

"Det tør vi godt gøre en gang til!" siger en træt, men tilfreds arrangør.

MWC 2018

Asus lancerer to Zenfone 5'ere, hvor skærmen fylder næsten det hele.

Sony viser redesignet Xperia XZ2

På Mobile World Congress i Barcelona viste Sony Mobile mandag sine nye modeller Xperia XZ2 og XZ2 Compact.

Rundere og blødere

Vi fik på MWC mulighed for at få fingre i Sonys nye telefoner, som umiddelbart ser ganske lovende ud.

Nokia lancerer fem nye telefoner

Nokia vil tilbage som en markant spiller på mobilscenen og satser derfor stort på MWC med hele fem nye telefoner på én gang.

CES 2018

Denne højttaler kan styre resten af dit hjem takket være Google Assistant.

CES 2018

Højttalerne i den populære Reference Premiere-serie er opdateret både udvendig og indvendig.

CES 2018

Hvad enten du ønsker tredimensionel Atmos-lyd eller et superkompakt format, har Sony noget at byde på.

CES 2018

Nye måder at integrere den intelligente belysning på, nye typer lamper samt en ny app.

CES 2018

D-Links smarte strømudtag og stikdåse tilkobles hjemmenetværket og fjernstyres med mobilen.

CES 2018

Første spilmus med to optiske sensorer.

På forsiden nå

Sony VPL-VW760ES

Når det gælder at servere ægte 4K-opløsning med fantastisk billedkvalitet, er Sony klart den mest aggressive projektorproducent. Med undtagelse af...

6 trådløse fitnesspropper

Ikke alle ser det som en fest at trække deres korpus hen til det lokale fitnesscenter for at forbrænde kalorier....

Focal Kanta No.2

Når jeg hører ordet high-end, tænker jeg tre ting: Bedre lyd, end de fleste kan drømme om; dyrere, end næsten...

Annihilation

Annihilation er ikke nogen letfordøjelig film, og den er heller ikke velegnet til tanketom popcornunderholdning en fredag aften. Men både...

Olympus PEN E-PL9

For mange er størrelsen på kameraet afgørende. Hvis det er for stort og tungt, betyder det ofte, at det ikke...

5 streaming-forstærkere

For mange har mobiltelefonen taget over som hovedkilde, når musik skal lægge stemningen derhjemme. Folk, der går op i lydkvalitet,...

The Man With the Iron Heart

Tyskeren Reinhard Heydrich (Clarke) kom ind i nazistpartiet gennem sin meget overtalende kone (Pike). Himmler udpegede ham hurtigt til leder...
annonse
annonse
annonse
annonse