annonse
annonse

For enhver smag

Traditionen tro er højttalerne den største produktkategori i kavalkaden – og den som udløser flest priser. Syv forskellige højttalerpriser har vi delt ud i år.

annonse

Det er ikke uden grund, at højttalerkategorien udløser rekordmange priser. Du kan få højttalere til priser fra få hundrede kroner og op på den smertefulde side af en million.

Kategorien for trådløse højttalere er den mest varierede, da den kan omfatte alt, så længe musiksignalet bare overføres uden kabel. Soundbars er blevet en så stor succes, at de i år har fået deres egen kategori.

De traditionelle stuehøjttalere fylder flere kategorier: Med kompakthøjttalerne befinder vi os i den mindste klasse. For de fleste vil en mellemklassehøjttaler give et løft i lydkvalitet uden at sprænge budgettet. Bemærk, at mellemklasseplaceringen alene er prisbetinget. Så økonomisk behøver ikke at betyde “småt”.

Et sæt topklassehøjttalere kan afsløre detaljer i musikken og indspilningen, som de færreste anede eksistensen af. Og endelig er der high-end-højttalerne i den øverste ende af skalaen, forbeholdt de allermest dedikerede musikelskere. Lyden er himmelsk. Og prisen er også af en anden verden.

Årets bedste trådløse højttalere

Foto: KEF

KEF LS50 Wireless

 

Moderne stereo

Tænk ikke på KEF LS50 Wireless som et par LS50 med trådløs tilslutning. Tænk på dem som stereo til det moderne hjem, for den trådløse version er bedre end originalen. De spiller forbløffende stort og sejt; de leverer et varmt, fyldigt lydbillede med mere dybbas, end de fleste er vant til fra små højttalere, og den dynamiske kontrast er upåklagelig. Vi kan ikke komme på nogen bedre trådløse højttalere til almindelige brugere. I hvert fald ikke til dem, der er mere end almindeligt interesseret i musik og ikke kimser af prissedlen.

Pris: 23.990 kr

Web: bulowstensen.dk

Læs hele testen af KEF LS50 Wireless

 

 

Årets bedste soundbar

Foto: Samsung

Samsung HW-K960

 

 Ægte biograflyd med soundbar

Film i surround, især med Atmos-lydspor, imponerer med åben og klar lyd, der aldrig bliver skarp. Filmene gengives med et meget større og mere åbent lydbillede end på de konkurrenter, vi har testet i årets løb, og Samsung giver bedre indtryk af tredimensionel lyd i højden. Ud over ægte surround-lyd har soundbaren netværkstilslutning og kan indgå i et trådløst Samsung multirumssystem. Dermed kan du streame fra Spotify, Tidal, Apple Music, eller hvad du nu vil, via den brugervenlige app Samsung Multiroom.

Pris: 11.990 kr

Web: samsung.dk

Læs hele testen af Samsung HW-K960

 

Årets bedste kompakthøjttalere, budgetklasse

Foto: Dynaudio

Dynaudio EMIT M10

 

Musikalsk tryllekunstner

Når det gælder Dynaudio, plejer man at vide, hvad man får, men Emit M10 overgik klart vores forventninger. Den lille krabat hæver sig et niveau over konkurrenterne i prisklassen. Den tackler alle slags musik, og der er ikke noget ved lyden, der afslører, at vi har med en relativt billig højttaler at gør. Lydbilledet er både stort, luftigt og præcist, mens stemmer og instrumenter giver en følelse af fysisk nærvær. Bare sørg for at parre den med en ordentlig forstærker. Det fortjener den!

Pris: 4.490 kr

Web: Dynaudio.com

Læs hele testen af Dynaudio Emit M10

 

 

Årets bedste højttalere, mellemklasse

Foto: Audiovector

Audiovector QR3

 

Musikalsk skønhed

Audiovector QR3 er blandt de mest luftige og opløste højttalere i prisklassen. Detaljerne formelig står ud af dem, uden at det lyder hårdt eller spidst. Vokaler kommer i den grad frem og klinger så naturtro, at det næsten er skræmmende. Akustisk musik lyder ægte og nærværende, og placeret ind mod væggen er bassen fyldig nok til at lægge et solidt fundamentet under musikken. Vi har ikke rigtig nogen ankepunkter, ud over at man måske forventer, at højttalere til denne pris vejer lidt mere. På den anden side er det rart, at ryggen bliver skånet lidt.

Pris: 13.500 kr

Web: audiovector.com

Læs hele testen af Audiovector QR3

 

Læs også:

Sumiko fornyer pickup-sortimentet

En pladespiller uden pickup er som en fisk uden finner. Kontakten med underlaget er afgørende for ydelsen.

Ny serie fra Q Acoustics

Q Acoustics' 3000-serie har arvet teknologi fra den vindende topmodel - og fået et "i" på bagsmækken.

Hjemmebio på 12 kvadratmeter

Hvor der er hjerterum, er der husrum, siger man. Og hvor der er husrum, er der også plads til en hjemmebiograf!

Trådløse sportshørepropper fra Supra

De kevlarforstærkede Nero-X kan tåle hårde træningspas.

Ruark satser på multirum

Med Spotify og Tidal integreret er den lækre MRx fra engelsk Ruark et attraktivt alternativ til de mange trådløse højttalere derude.

LittleZoe dæmper støjen

Her er en forstærker, vi ikke har set før, med en unik løsning på et problem.

Samsung

Samsung lancerer et bredt spektrum af spændende tv’er i 2018, og den avancerede QLED-serie udvides med flere nye modeller.

LG

LG er blevet synonym med kontrastrige OLED-skærme, og sydkoreanerne lancerer et væld af nye modeller i 2018.

Sony

Sony byder på et spændende tv-sortiment lige fra billige LCD-skærme til fuldt spækkede OLED-skærme.

Philips

Philips’ modelsortiment for 2018 domineres af OLED og Ambilight, og de første skærme er allerede ude på butikshylderne!

Panasonic

Japansk Panasonic tilbyder både OLED og LCD i en række prisklasser, og fokus ligger som sædvanlig på at opnå den bedst mulige billedkvalitet.

TCL

Hold øje med kineserne! TCL vil udfordre de etablerede producenter med fuldt spækkede LCD-skærme til gunstige priser.

annonse
annonse
annonse
annonse
-

Lyd & Billede

Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt.