annonse
annonse

Kompaktkamera

High-end-kompakt fra Casio

Casio kan lave andet end ure og lommeregnere. Nu kommer de med et nydeligt kompaktkamera i prof-klassen med seriøse specifikationer.

Casio har længe været storleverandør af kompaktkameraer, men nu, hvor bunden er faldet ud af det marked, må man tænke nyt. Casios svar er Exilim EX-10. Et kamera i kompaktklasssen for kræsne entusiaster, som gerne selv vil skrue og pille.

Kameraet har blandt andet fået en velvoksen 12 megapixel-billedsensor. Det anbringer kameraet i samme klasse som Panasonic Lumix LX7 og Nikon P7800.

EX-10-topside

Store drejeknapper og genvejsknapper til de primære funktioner er lige præcis, hvad entusiastene efterspørger. Objektivet dækker 28-112 mm med meget flot lysstyrke på f1,8-2,5, og der er en ring til blændeindstilling inderst på objektivet. Billederne kan naturligvis lagres i RAW-format til senere efterbehandling, og kameraet har i pagt med tidens krav indbygget Wi-Fi til trådløs overførsel af billeder.

EX-10-screen

EX-10 har også en unik funktion for varieret eksponering, kaldet bracketing. Den lagrer op til ni billeder, som man kan vælge imellem. På den måde får man valgmulighed mellem forskellige fokus, blændeåbning, hvidbalance, eksponering og mere til.

På bagsiden findes en 3,5-tommers vipbar tochskærm med 0,9 megapixel opløsning.

Af andre interessante oplysninger kan nævnes, at batteritiden er opgivet til imponerende 455 eksponeringer, og korteste lukketid er respektable 1/4000 s. Mens maksimal lukketid er 250 sekunder.

Pris og tilgængelighed kender vi endnu ikke.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-