annonse
annonse

Kamera

Sonys vicepræsident mødte Lyd & Billede til en snak om kameraer og de udfordringer, industrien har.

annonse

Nogle vil sige, at Sony fik en flyvende start, da de købte Konica Minoltas kameraafdeling for 12 år siden. Men man glemmer, at Sony allerede havde en egen kameradivision. Det beskæftigede sig hovedsagelig med videokameraer, handycams til forbrugere og video til professionelle.

Det første digitale systemkamera, som Sony lavede, A100 i 2006, var baseret på Minolta-teknologi og havde Minolta-bajonetfatning en 10 megapixel CCD-billedsensor samt en grusomt langsom autofokus.

Siden er udviklingen gået i rekordtempo, og Sony er vokset til en størrelse, hvor de nu udfordrer Canon og Nikon, der altid har været blandt de største kameraproducenter.

I dag er kameraer som RX100V, RX10 IV, a9 og det nye a7R III de bedste kameraer i deres klasser, og hvis vi forstår Sonys vicepræsident for kameradivisionen ret, har vi en masse lækkerier i vente.

Læs testen af ​​Sony a7R III – verdens måske bedste fuldformat-systemkamera

Kimio Maki er en ret åbenhjertig mand, der ved mere end de fleste om, hvad Sony arbejder på i kulissen. Han har et overblik over udviklingen af ​​alt fra de simpleste kompakte kameraer til systemkameraer, professionelle kameraer og video til både privat og professionel brug.

Sony har altid været et teknologidrevet selskab, og det gælder også for kameraafdelingen. De laver deres egne sensorer, udvikler processorerne selv og producerer næsten alt, fra batterier til optik, selv.

Lyd & Billede mødte Kimio Maki (KM) uden for London og benyttede lejligheden til at lave et kort interview.

Her er Maki’s tanker om Sony, kameraer generelt, og hvad vi skal vente:

L&B: Hvad var de vigtigste punkter, I ville forbedre i efterfølgeren til A7R II?

KM: Der var mange ting. Vi ønskede bedre tethering, øget batterilevetid, forbedret raw-filbehandling, forbedret billedkvalitet på alle områder, men ikke nødvendigvis endnu højere opløsning. Alle sagde, at beslutningen var god nok, så vi valgte at få pixel shift til at fungere optimalt for dem, der har brug for ekstrem opløsning.

L&B: Har I også forsøgt at forbedre dynamikområdet og farvegengivelsen i a7R III?

KM: Ja, vi har brugt den samme CPU som a9, men a7r III har et nyere styresystem, som gør kameraet hurtigere og øger dynamikområde, hvilket giver bedre farvedybde og farvetoner.

Om pixel shift

L&B: Har I foretaget væsentlige forbedringer af støjreduktionen ved høje ISO-værdier?

KM: Et nyt integreret kredsløb med avanceret algoritme forbedrer både farvegengivelse og støjreduktion sammenlignet med forgængeren.

L&B: Den nye integrerede billedstabilisator i a7R III giver jo op til 5,5-trins stabilisering og bruges, når pixel shift er aktiveret. Men så skal kameraet stå på stativ. Hvor lang tid vil der går, før vi får pixel shift på håndholdte kameraer?

KM: Jeg har ingen idé om det. Det er en vanskelig teknologi at udvikle. Det er allerede svært at udvikle sensorer med flere megapixels, end vi gør i dag. Vi har nået en form for mætningspunkt for, hvad der er muligt med dagens teknologi. Pixel shift er en måde at opnå endnu højere opløsning på, men det er svært at gør det så hurtigt, at du kan holde kameraet i hånden.

Næste generation

L&B: Hvis det er svært at øge opløsningen på fuldformat-sensorer, hvad kan så forbedres på næste generation af  kameraer? Kan global shutter (reducerer bl.a. rolling shutter-effekt, red.anm.) være en nyttig forbedring?

Læs også:

Sumiko fornyer pickup-sortimentet

En pladespiller uden pickup er som en fisk uden finner. Kontakten med underlaget er afgørende for ydelsen.

Ny serie fra Q Acoustics

Q Acoustics' 3000-serie har arvet teknologi fra den vindende topmodel - og fået et "i" på bagsmækken.

Hjemmebio på 12 kvadratmeter

Hvor der er hjerterum, er der husrum, siger man. Og hvor der er husrum, er der også plads til en hjemmebiograf!

Trådløse sportshørepropper fra Supra

De kevlarforstærkede Nero-X kan tåle hårde træningspas.

Ruark satser på multirum

Med Spotify og Tidal integreret er den lækre MRx fra engelsk Ruark et attraktivt alternativ til de mange trådløse højttalere derude.

LittleZoe dæmper støjen

Her er en forstærker, vi ikke har set før, med en unik løsning på et problem.

Samsung

Samsung lancerer et bredt spektrum af spændende tv’er i 2018, og den avancerede QLED-serie udvides med flere nye modeller.

LG

LG er blevet synonym med kontrastrige OLED-skærme, og sydkoreanerne lancerer et væld af nye modeller i 2018.

Sony

Sony byder på et spændende tv-sortiment lige fra billige LCD-skærme til fuldt spækkede OLED-skærme.

Philips

Philips’ modelsortiment for 2018 domineres af OLED og Ambilight, og de første skærme er allerede ude på butikshylderne!

Panasonic

Japansk Panasonic tilbyder både OLED og LCD i en række prisklasser, og fokus ligger som sædvanlig på at opnå den bedst mulige billedkvalitet.

TCL

Hold øje med kineserne! TCL vil udfordre de etablerede producenter med fuldt spækkede LCD-skærme til gunstige priser.

annonse
annonse
annonse
annonse
-

Lyd & Billede

Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt.