Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Acer går på rov efter spilmarkedet

Acer vil lege med de store på markedet for spiludstyr. De lancerer en komplet gaming-serie med alt fra mus til skærme - og projektorer.

Skrevet af / 17/12/2015 - 10:15
Acer går på rov efter spilmarkedet

Computere specielt bygget til spil – gaming-computere – er et hurtigt voksende område. Hidtil har firmaer som Asus, MSi, Razer og Alienware (Dell) siddet på størsteparten af det marked. Nu vil taiwanesiske Acer gerne have en del af kagen, og vejen til det skal være en omfattende serie af gaming-udstyr under fællesnavnet Predator.

Serien omfatter selvfølgelig både stationære gaming-computere og bærbare. Og som andet spiludstyr er de designet på en måde, der ville glide ubemærket ind i Batmans hovedkvarter – det vil sige fortrinsvis sorte og med mange skarpe kanter. Mere overraskende er det, at serien også indeholder en tablet, flere skærme – og endda projektorer. En predator spil-telefon er også undervejs.

Acer viste for nylig det meste af serien frem ved et fællesnordisk event, hvor man kunne få lov at lægge hånd på det grumt udseende udstyr.

Predator 8 er den mindste i serien: En 8″ Android-tablet med Full HD-skærm, 2,4 GHz Intel Atom quadcore-processor, 2 GB RAM og 32 GB lagerplads. Prisen er ca. 3.000 kroner.

Gaming-tabletten Predator 8. Foto: Acer
Gaming-tabletten Predator 8. Foto: Acer

Predator G9 er fællesnavnet for laptops på 15″ og 17″.  Man kan vælge mellem Intel i5 (2,3 GHz) og i7 (2,6 GHz). Der er enten Nvidia GeForce GTX 970M med 3 GB videoram eller GeForce GTX 980M med 4 GB. Maskinerne kan udstyres med 8-64 GB RAM og har alle både SSD og konventionel harddisk. Priserne er i det leje, hvor man normalt finder tunge gaming-laptops: Fra ca. 12.500 kroner til ca. 25.000 kroner.

Predator G9. Foto: Acer
Foto: Acer

Predator G3 og G6 er stationære spilcomputere. G3 er “økonomimodellen” til priser fra godt 8.000 kroner. Tungere spillere med tykkere tegnebøger vil gå efter G6. Ikke blot har den et kabinet i larvefodslignende design med indbygget holder til hovedtelefoner. Den har også plads til komponenter i monsterklassen, herunder Nvidia GeForce GTX 980 Ti-grafikkort. Hvad en fuldt udbygget model koster, vides ikke. Men de mindre modeller med almindeligt GTX 980-kort og 16 GB RAM koster omkring 18.000 kroner.

Predator G6. Foto: Acer
Predator G6. Foto: Acer

Predator X, Z og XB1 er tre serier af skærme med fokus på spil. X-serien er topmodellen, og består indtil videre af X43, en ekstra bred, buet 34″-skærm med QHD-opløsning (3.440 x 1.440 punkter) og en pris i nabolaget til 10.000 kroner. Z35 er ligeledes krum og i  UW UXGA-opløsning (2.048 x 1.200 punkter). Skærmen har programmerbart RGB-lys på bagsiden “så man ikke føler sig så ensom, når man spiller om natten”. Pris ca. 9.000 kroner.  XB-skærmene er flade skærme på 27-32 tommer og QHD eller 4K-opløsning. Priser fra ca. 5.000 kroner.

Gaming i ultrabredt format med tre Acer Predator Z35-skærme. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede
Gaming i ultrabredt format med tre Acer Predator Z35-skærme. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede

Computere, skærme og tablets blev demonstreret ved eventet, og de var bestemt både lækre og hurtige. At udfordre de etablerede producenter af spiludstyr på hjemmebane bliver dog ikke nemt. Men der er en del opfindsomme detaljer i Acers laptops, som “DustDefender”, der går ud på, at de indbyggede blæsere skifter retning ind imellem, så det støv, der er suget ind i maskinen, blæses ud igen. Og bag navnet FrostCore finder man en ekstra blæser, der med et snuptag kan puttes i maskinen i stedet for det indbyggede dvd-drev.

Alle de nævnte modeller er klar, og de fleste kan købes nu. Predator-seriens mindste og største model, målt på skærmareal, var dog ikke klar endnu. Det gjaldt henholdsvis gamer-telefonen Predator 6, som skulle have en deca-core-processor (altså 10 kerner!) og 6″ skærm, samt to projektorer, der skulle være i stand til at projicere et 100-tommers billede på en hel til en hel meters afstand (“short throw” og “ultra short throw”). Priser og lanceringstid på telefon og projektorer er ikke oplyst. Men vi satser på at se mere på CES-messen i Las Vegas lige efter nytår.

Predator Z650-projektoren. Foto: Acer
Predator Z650-projektoren. Foto: Acer

Se Acers video om Predator 8 spil-tabletten herunder:

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top