annonse
annonse

Nødladere til mobilen

Når batteriet løber tør, og der er langt til nærmeste stikkontakt, kan en batteripakke være din ven i nøden.

annonse

Når vi holder ferie i dag, bruger vi batteridrevne apparater som aldrig før. Smartphones, tablets, musikafspillere, kameraer og trådløse højttalere – alt sammen skal regelmæssigt lades op for fortsat at kunne bruges. Men på ferie farer vi også mere omkring end normalt, hvilket kan give problemer.

Hvad gør man, når tablet’en blinker rødt på flyet, når højttaleren bliver stille på stranden eller telefonen står af på vej hjem fra udflugten?

Den mest praktiske løsning, vi har fundet, er nødladere, batteripakker eller power banks – kært barn har mange navne. Sådan en er kort og godt et stort genopladeligt batteri, som du kan tage med dig. Når din håndholdte enhed så er ved at stå af, er det bare at stikke ledningen i batteriets USB-port, og apparatet bliver ladet op igen.

De fleste elektroniske gadgets oplades i dag via Micro USB-port, så det er ofte nok at have sådan en ledning med. Men hvis du har en iDims eller et kamera med en særlig ledning, har du selvfølgelig også brug for den.

 

Strøm, effekt og andet teknisk

Det første, man skal se på, når man vælger batteripakke – det første tal i specifikationerne nedenfor – er hvor stor kapacitet batteriet har. Det afgør, hvor mange gange man kan lade en mobil eller tablet op, før batteripakken også skal genoplades.

Smartphones har i dag batterier på op til 3000 mAh (milliamperetimer), mens tablets kan have op til 8000 mAh. Så en billig batteripakke fra tankstationen med 2000 mAh rækker ikke langt. I denne guide har vi skruet godt op med kapaciteter op til 20.000 mAh.

Det andet tal angiver, hvilken strømstyrke USB-porten kan levere. Mobiler oplades som regel med 1 ampere, mens tablets kræver lidt mere, normalt 2,1 ampere. Man kan godt lade en tablet op med lavere strøm, men så tager det længere tid. Vi har stillet det krav i guiden, at batteripakkerne skulle have en 2,1 ampere port og gerne en 1 ampere port oveni, så man kan oplade både telefon og tablet på samme tid.

Som en bonus har de hver især også en unik funktion, f.eks. indbygget lommelygte, at de er vandtætte, eller at de kan genoplades med solceller. Her er otte livreddere til ferien!

(Foto: Producent)

(Foto: Producent)

 

Sådan testede vi

Da vi testede de enkelte batterier, satte vi en simpel strømmåler med USB mellem ledning og batteri for at se, om de leverede den lovede strømstyrke. Det giver måske ikke en nøjagtig værdi, men fejlen burde i så fald være ens for alle, så de i hvert fald kan sammenlignes. Vi lavede både en måling med halvt fyldt batteri, og når batteriet var fuldt opladet.

 

 

GP PowerBank Xtreme 3C20A

(Foto: Producent)

(Foto: Producent)

 • Kapacitet: 20.000 mAh
 • Strømstyrke: 1 A + 2,1 A
 • Målinger: 0,95-0,97 A + 2,07-2,08 A
 • Mål: 146 x 74 x 22 mm
 • Vægt: 356 g
 • Pris: 700 kroner
 • Web: gpbatteries.com

 

Bedst til storbyrejser

Oplader alle dine gadgets hele weekenden uden at miste pusten.

GP’s batteripakker har et så rent og enkelt design, at de næsten ser ud som Apple-tilbehør, især hvis man vælger en hvid model. De er, efter vores erfaring fra mange rejser, både solide og pålidelige. GP lægger også ekstra vægt på indbygget overvågning for at sikre, at hverken din gadget eller batteriet tager skade, hvis noget går galt.

Det særlige ved denne model er den ekstreme kapacitet, som rækker til to tablets eller otte mobiler. Selv om den ikke er meget større end normalt, og vægten er til at bære.

 

Hama Pipe Power Pack

(Foto: Producent)

(Foto: Producent)

 • Kapacitet: 13.000 mAh
 • Strømstyrke: 1 A + 2,1 A
 • Målinger: 0,96 A + 1,63-1,74 A
 • Mål: 139 x 72 x 22 mm
 • Vægt: (ikke opgivet)
 • Pris: 500 kroner
 • Web: turascandinavia.com

 

Farverig dobbeltoplader

Simpel batteripakke med to porte og god kapacitet til en overkommelig pris.

Hamas produkter forbinder vi normalt med god prissætning, og det her er ingen undtagelse. Op til fem opladninger til mobilen for en femhundredelap er virkelig prisbilligt.

Batteripakken har både en USB-port til opladning af mobilen og en til tablet’en. Den virker dog ikke så solid som de dyrere modeller, og vores målinger viser, at den ikke kommer op på fuld strømstyrke, når man oplader tablets. Den har en ekstra funktion i form af en lommelygte, der er smart, hvis man har tabt noget i mørket.

 

 

Kit Rugged Outdoor Waterproof Power Bank

(Foto: Producent)

(Foto: Producent)

 • Kapacitet: 9000 mAh
 • Strømstyrke: 2,1 A
 • Målinger: 2,13 A
 • Mål: 142 x 75 x 29 mm
 • Vægt: 275 g
 • Pris: 630 kroner
 • Web: turascandinavia.com

 

Bedst til strabadser

Med sit solide ydre og sin kraftige lommelygte er Kit Rugged lige noget for eventyrere.

Kits oplader ligner noget, der er beregnet til ekstremsportsudøvere. Og det er nok også den, de vil vælge, da er den eneste, der både er støvtæt og kan tåle en tur under vand. Desuden har den en kraftig lommelygte, hvis man har brug for at komme rundt i terrænet om natten. Det her er afgjort nødopladeren til dem, der skal ud og ligge i telt.

Kapaciteten er okay – den kan oplade én tablet eller tre smartphones. Den ser også ud til at give en konsistent ladestrøm, uanset hvor meget kraft der er på batteriet.

 

 

Puro Power Bank with LED

(Foto: Producent)

(Foto: Producent)

 • Kapacitet: 5000 mAh
 • Strømstyrke: 1 A + 2,1 A
 • Målinger: 0,97 A + 1,77-2,05 A
 • Mål: 107 x 51 x 20 mm
 • Vægt: (ikke opgivet)
 • Pris: 350 kroner
 • Web: auroragroup.dk

 

Smuglæs under dynen

Med et fleksibelt format og en kraftig, bredt lysende lampe er Puro lige til at stikke i lommen.

Det her er den mindste batteripakke i guiden og den eneste, som man rent faktisk kan have i en bukselomme. Batterikapaciteten er måske ikke så imponerende – den kan oplade to telefoner eller give tablet’en en halv påfyldning. Men vi kunne ikke stå for den unikke lygte. Det er ikke så meget en lommelygte som en rigtig lampe. Forestil dig at have den i teltet, når I skal spille kort!

Den har en digital opladningsmåler og to porte til opladning, omend strømstyrken falder med tiden på tablet-porten.

Læs også:

Sumiko fornyer pickup-sortimentet

En pladespiller uden pickup er som en fisk uden finner. Kontakten med underlaget er afgørende for ydelsen.

Ny serie fra Q Acoustics

Q Acoustics' 3000-serie har arvet teknologi fra den vindende topmodel - og fået et "i" på bagsmækken.

Hjemmebio på 12 kvadratmeter

Hvor der er hjerterum, er der husrum, siger man. Og hvor der er husrum, er der også plads til en hjemmebiograf!

Trådløse sportshørepropper fra Supra

De kevlarforstærkede Nero-X kan tåle hårde træningspas.

Ruark satser på multirum

Med Spotify og Tidal integreret er den lækre MRx fra engelsk Ruark et attraktivt alternativ til de mange trådløse højttalere derude.

LittleZoe dæmper støjen

Her er en forstærker, vi ikke har set før, med en unik løsning på et problem.

Samsung

Samsung lancerer et bredt spektrum af spændende tv’er i 2018, og den avancerede QLED-serie udvides med flere nye modeller.

LG

LG er blevet synonym med kontrastrige OLED-skærme, og sydkoreanerne lancerer et væld af nye modeller i 2018.

Sony

Sony byder på et spændende tv-sortiment lige fra billige LCD-skærme til fuldt spækkede OLED-skærme.

Philips

Philips’ modelsortiment for 2018 domineres af OLED og Ambilight, og de første skærme er allerede ude på butikshylderne!

Panasonic

Japansk Panasonic tilbyder både OLED og LCD i en række prisklasser, og fokus ligger som sædvanlig på at opnå den bedst mulige billedkvalitet.

TCL

Hold øje med kineserne! TCL vil udfordre de etablerede producenter med fuldt spækkede LCD-skærme til gunstige priser.

annonse
annonse
annonse
annonse
-

Lyd & Billede

Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt.