Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Emotiva får dansk distributør

Amerikanske Emotiva lover high-end-lyd til tilgængelige priser. Nu kan de også købes i Danmark.

Skrevet af / 11/09/2017 - 19:52
Emotiva får dansk distributør

Vi har set dem tidligere på hi-fi-messer, men ikke til salg. Kun til intern demo-brug. Amerikanske Emotiva har hidtil kun været til salg som postordre, men dollarkurs, toldmure og mangel på dansk garanti har gjort det mindre attraktivt at gøre forsøget. Nu fås de imidlertid i Danmark.

AV Connection fortæller i en pressemeddelelse, at Emotivas grundlægger, Dan Laufman, var blevet desillusioneret af high-end branchens høje priser. Således har man i alle afdelinger af firmaet skåret alt overflødigt væk: Personalestaben består i højere grad af kvalificerede udviklere, supportere og producenter, og i lavere grad af administrationsansatte og mellemledere. Fællesnævneren blandt personalet er kærlighed og passion for musik, hvilket giver liv til produkterne. Som det ses ved mange andre producenter, holdes udvikling, design og administration i USA, imens produktionen finder sted i Kina; en formel som er afgørende for at holde omkostningerne nede.

60 W i klasse A eller 600 W i AB. til 12.500 kroner. Det er nærmest billigt. Selv om der skal to til stereo. Foto: Emotiva

Produktserier

Kerneprodukterne i Emotiva strækker sig primært over to serier: X-serien, der mest af alt skal betragtes som high-end segmentet, blot til en mere tilgængelig pris, og BasX, som er “begynderserien”.

Denne produktserie forener drømmen om high-end kvalitet med et – for de fleste – realistisk budget. Et af seriens mest imponerende eksempler er XPA-1 monoblok effektforstærker, der leverer hele 60W i ren klasse A, eller 600 W ved 8 Ohm i klasse AB.

BasX er Emotiva’s serie af budgetvenlige Hi-Fi- og hjemmebiograf-enheder. Funktioner er holdt simple, betjeningen er brugervenlig, men nyder dog stadig godt af et højt kvalitetsniveau af komponenter, kraftige strømforsyninger og mikroprocessorstyrede monitorerings- og beskyttelseskredsløb.

Produkterne fra Emotiva forventes på lager til oktober. Ydermere vil produkterne kunne ses på Hi-Fi & Surround-messen i København i oktober.

AV-Connnection

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nu kan du linke til alle musiktjenester på én gang

Endelig en prisvenlig Roon-streamer!

En DAC i samuraiernes fodspor?

Denne lille boks kan gøre dine gamle B&O-højttalere "trådløse"

Den ultimate forstærker

High-end forforstærker med moderne streaming

McIntosh opdaterer forforstærkeren

Kompakt hi-fi i stilrent design

Lenco bejler til vinylelskere

Pladespiller til sheiker og baroner

Astell&Kern: Musikafspiller i guld!

1500 gæster så hi-fi i København

0
Scroll to Top