Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Når det kommer til high-end hi-fi, har det i de seneste årtier mest handlet om at perfektionere de gamle principper i jagten på den bedste lyd. Men franske Devialet har gjort tingene på en helt anden måde. Digitale forstærkere med avancerede kredsløb og evnen til at skræddersy lyden til ens egen smag åbner helt nye muligheder. Og ikke mindst, den nye SAM højttaler korrektion, som korrigerer for variationer i impedans, og gør det muligt for højttalere at yde det maksimale i dybbassen, imens forstærkeren konstant sikrer, at subwooferen aldrig tvinges ud over sin slaglængde, uanset hvor højt du spiller. Devialets forstærkere får enhver højttaler til at yde noget nær sit bedste. Og det har tilsyneladende har fået investorerne til at vise interesse i selskabet.

Læs: Test af Devialet Expert 1000 Pro – fantastisk fransk fristelse

Den nok mest banebrydende ting, vi har set fra Devialet, er den digitale multirumshøjttaler Phantom, dom er kompakt som en bordhøjttaler, men spiller som en fuldvoksen gulvhøjttaler med en bas, der strækker sig ned til 16 Hz. Og med det lydtrykniveau på 105 dB, hvilket er højere, end de fleste nogensinde afspiller. Alt dette er først og fremmest takket være den unikke SAM-processor.

(Foto: Producent)
Devialet Silver Phantom var den bedste multirums-højttaler, vi hørte sidste år. Foto: Devialet

Vi testede Silver Phantom sidste år og endte med at kåre den til årets audioprodukt. Nu har vi fået den nye topmodel Gold Phantom ind i testrummet, hvor den rykker grænserne endnu et hak. En test er lige om hjørnet!

Devialet Gold Phantom står lige nu i testrummet. Foto: Geir Gråbein Nordby, Lyd & Billede
Devialet Gold Phantom står lige nu i testrummet. Foto: Geir Gråbein Nordby, Lyd & Billede

Den store gruppe af investorer, der nu tilsammen har spyttet USD 106 millioner i high-end virksomheden, omfatter Jay Z’s pladeselskab Roc Nation, den kinesiske elektronikgigant Foxconn, Renault, Sharp og fonden Playground Global.

På vores anmodning om en kommentar om sagen, er marketingsdirektør Thierry Massoubre dog ret fåmælt:

“Der kommer et officielt nyhedsbrev med detaljer omkring sagen i morgen.”

Kilde: Variety, Devialet

Scroll to Top