Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Marantz SR8012 er det nye flagskib; et bæst af en hjemmebiografforstærker.

Udover sort er Marantz SR8012 tilgængelig i champagnegylden finish. Foto: Marantz

 

Læs også: Trådløs hjemmebio med Heos 

Hele 11 forstærkerkanaler er indbygget, hver med 140 watt med to kanaler drevet samtidig i 8 ohm. Det er også garanteret, at 70 procent af denne effekt er tilgængelig for hver kanal, når Marantz SR8012 driver fem kanaler samtidig. Således omkring 5 x 100 watt. Strømforsyningen er solid sag på 780 W til gavn for selv de sværeste lydspor.

En hæftig strømforsyning er nødvendig for at give Marantz SR8012 rigeligt med kraftoverskudd. Foto: Marantz

Fuld Atmos

Med 11 forsterkerkanaler til rådighed kan Marantz SR8012 for eksempel drive et 7.2.4 Atmos-system, det vil sige 7.2 surround plus fire Atmos-højttalere for at give ekstra lydeffekter fra det høje, og dermed en perfekt tredimensional halvkugle af lyd. I tillegg til Dolby Atmos støttes 3D-lydformatene DTS:X og Auro 3D.

Hvis du i stedet vil bruge nogle af forstærkerkanalerne til at drive højttalere i andre rum, kan du selvfølgelig også gøre det.

Lyden behandles af intet mindre end fire SHARC digitalprocessorer (DSP’er), hver med en opløsning på 32-bit med flydende komma, som giver mange flere digitale værdier end heltalsberegninger. Automatisk højttaler- og subwooferkalibrering sker med Audyssey MultEQ XT32. Marantz SR8012 er også kompatibel med Audyssey MultEQ Editor mobilapp’en, som muliggør mere præcis justering og redigering af parametre. Og kalibreringen kan gemmes i hukommelsen.

Marantz SR8012 har 11 forstærkerkanaler, hvilket betyder mange udgange! Her er også alt, hvad du kan begære af tilslutninger. Foto: Marantz

 

Multirum

Derudover har forstærkeren indbygget understøttelse af Sonos-konkurrenten Heos’ multiroom (Heos er udviklet af Denon, som har samme ejer som Marantz), hvilket betyder at du kan fylde huset med Heos-højttalere og lade alle spille sammen, og desuden styre dem alle individuelt.

Flere funktioner

Det bør ikke være nødvendigt at opremse funktioner som højtopløst lyd på op til 192 kHz PCM (og 5,6 MHz DSD), streaming og fjernbetjening over netværk (inklusive mobil-app), en stribe HDMI-indgange, som alle understøtter alle de nyeste tv-formater, herunder 4K 60 fps HDR, HDMI 2.0, HDCP 2.2 osv. Kort sagt, det har alt, hvad du kan forvente af en surroundforstærker.

Marantz SR8012 – pris og tilgængelighed

Marantz SR8012 er en brutal sag, så prisen bliver også derefter: Den koster 22.999, når den ankommer til december 2017.

hifi-freaks.dk

marantz.com

Scroll to Top