annonce
annonce

Behringer køber Tannoy og TC

Music Group, som er firmaet bag tyske Behringer, har købt TC Group, herunder højttalerspecialisten Tannoy og svenske LAB.

music-group-acquires-tc-group-e1430409951577

Imens mærkerne TC Helicon og TC Electronic mest er kendt i musikerkredse – hvor de til gengæld er elskede – er Tannoy også kendt blandt hi-fi-dyrkere.

Tannoy, som med 80 år på bagen er af verdens ældste og mest hæderkronede højttalermærker, har sine rødder i Storbritannien, hvor højttalerne fortsat produceres. Men de har siden 2002 været ejet af danske TC Group. TC ejer også den svenske LAB gruppen og White Audio.

labgruppen
LAB-gruppen, som er specialist i digitale forstærkere bliver fremover en del af Behringers imperium.

 

Spændende teknologier
Nu er hele butikken overgået til tysk ejerskab. Køberen er Music Group, der er koncernen bag Behringer. Det gør selskabet til et af verdens mest magtfulde indenfor professionel lyd. Behringer er kendt for at lave musikudstyr til særdeles konkurrencedygtige priser. Og Ulrich “Uli” Behringer har flere gange tidligere luftet den store tegnebog for at udvide forretningen og få firmaer med interessante teknologier eller -markedsandele ind i folden. Det gælder f. eks. mærkerne ​Midas, Klark Teknik og Turbosound.

Skjermbilde-2015-05-03-kl.-17.59.30
Ulrich “Uli” Behringer.

 

Music Group står for nådesløs fokus på innovation. Vi har løbende fulgt mærker, der supplerer vores andre historiske mærker. Og her var TC Group det ideelle match på grund af sine verdensklasse-mærker og imponerende teknologier. Jeg er meget stolt over at byde TC Group velkommen i vores familie,” siger grundlægger og administrerende direktør Uli Behringer.

Specialist i effektiv produktion
Købet betyder, at Behringers øvrige firmaer får adgang til de patenter og teknologier, som blandt andet TC Electronic og TC Helicon ejer. Og omvendt. Det kan blive interessant at se, hvilket udstyr – og til hvilke priser, det kan føre til i fremtiden. Uli Behringer slår i pressemeddelelsen også på, Music Group har investeret over 100 millioner dollars i automatiserede produktionsanlæg. Behringer har således opført en hel by til produktion af sit udstyr i  Zhongshan i Guandong-provinsen i Kina.

Behringer_city
Behringer City i Guandong i Kina.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-