annonse
annonse

Højttalere

Bang & Olufsen fejrer 90-års fødselsdagen med et monster af en højttaler!

annonse
Foto: Bang & Olufsen

Foto: Bang & Olufsen

18 højttalerenheder, 18 D/A-konvertere, 8.200 watt forstærkereffekt, 65 kg rent aluminium og 135 kg i alt pr højttaler er de vitale mål på BeoLab 90, som er Bang & Olufsens mest ekstreme højttalerkonstruktion nogen sinde. Det kan lyde som “overkill”, men når målet er at bryde lydmuren og bøje akustikkens love, kræves der tungt skyts! Bang & Olufsen har nemlig meget høje ambitioner med sit nye flagskib, som lanceres i anledning af firmaets 90-års jubilæum.

Kompromisløs højteknologisk højttaler
De fleste højttalere fra B&O begynder deres karriere som en skitse på designerens bord. Formen kommer først, imens det er op til ingeniørerne at løse de tekniske udfordringer, og få det hele til at fungere som en højttaler. B&O’s højttalerafdeling har gennem årene opnået stor erfaring, når det gælder om at få god lyd ud af selv de mest “umulige” blyantslanke konstruktioner som BeoLab 18 (topmodellen Beolab 5 var en undtagelse, hvor det i højere grad var lydkvaliteten, der påvirkede David Lewis’ design .)

BeoLab-90-2-psc-w-Avant-Lifestyle-Low-Res

Foto: Bang & Olufsen

Med den nye flagskib er tingene vendt på hovedet. Bang & Olufsens chef, Tue Mantoni, har efter sigende givet ingeniørerne carte blanche til at bygge den højttaler, de helst ville. Derefter har det været op til designafdelingen at finde en form, der passer til de lydnæssige behov. Geoff Martin, som er Bang & Olufsens “gyldne øre” og specialist i lyddesign, har været ansvarlig for udviklingen af ​​lyden, imens designet blev udført af tegnestuen Frackenpohl Poulheim (som blandt andet også står bag Beosound Moment).

Lyd hele vejen rundt

BeoLab-90-side-view-2-psc-Lifestyle-Low-Res

Foto: Bang & Olufsen

Formålet med BeoLab 90 har tydeligvis været at sætte B&O’s navn på kortet hos kræsne high-end-kendere, samt at henvende sig til de kunder, der ikke kerer sig over et ekstra nul eller to på prisen. Resultatet ser meget iøjnefaldende og originalt ud: Højttaleren i sig selv minder om et studie i geometriske former. Kabinettet er sekskantede og støbt i aluminium. Udenpå er højttaleren indsvøbt i flere “sejl” af højttalerstof, som dækker højttaleren på alle sider.

Foto: Bang & Olufsen

Foto: Bang & Olufsen

Læs også:

Sumiko fornyer pickup-sortimentet

En pladespiller uden pickup er som en fisk uden finner. Kontakten med underlaget er afgørende for ydelsen.

Ny serie fra Q Acoustics

Q Acoustics' 3000-serie har arvet teknologi fra den vindende topmodel - og fået et "i" på bagsmækken.

Hjemmebio på 12 kvadratmeter

Hvor der er hjerterum, er der husrum, siger man. Og hvor der er husrum, er der også plads til en hjemmebiograf!

Trådløse sportshørepropper fra Supra

De kevlarforstærkede Nero-X kan tåle hårde træningspas.

Ruark satser på multirum

Med Spotify og Tidal integreret er den lækre MRx fra engelsk Ruark et attraktivt alternativ til de mange trådløse højttalere derude.

LittleZoe dæmper støjen

Her er en forstærker, vi ikke har set før, med en unik løsning på et problem.

Samsung

Samsung lancerer et bredt spektrum af spændende tv’er i 2018, og den avancerede QLED-serie udvides med flere nye modeller.

LG

LG er blevet synonym med kontrastrige OLED-skærme, og sydkoreanerne lancerer et væld af nye modeller i 2018.

Sony

Sony byder på et spændende tv-sortiment lige fra billige LCD-skærme til fuldt spækkede OLED-skærme.

Philips

Philips’ modelsortiment for 2018 domineres af OLED og Ambilight, og de første skærme er allerede ude på butikshylderne!

Panasonic

Japansk Panasonic tilbyder både OLED og LCD i en række prisklasser, og fokus ligger som sædvanlig på at opnå den bedst mulige billedkvalitet.

TCL

Hold øje med kineserne! TCL vil udfordre de etablerede producenter med fuldt spækkede LCD-skærme til gunstige priser.

annonse
annonse
annonse
annonse
-

Lyd & Billede

Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt.