annonse
annonse

Trådløs high-end

Dette må være en af de dyreste trådløse bordhøjttalere, man til dato har set. Vi har hørt den, og lurer på, om den er prisen værd.

annonse

Foran et forventningsfuldt publikum bestående af importører og udvalgte journalister på Sardinien, afslørede Sonus faber en højttaler, hverken du eller vi har set eller hørt magen til før.

Sonus faber hører nu under McIntosh Group, et selskabet, der er udsprunget af Fine Sounds Group. Selskabet har Audio Research, McIntosh, Wadia, Sumiko, Prym og Sonus faber i stalden. De har fælles designafdeling ledet af Livio Cucuzza i Vicenza, men producerer alt selv i deres hjemlande.

Den nye trådløse SF16 er både designet, udviklet og produceret – i hånden – i Italien.

Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede

Salgsdirektør Mirko Sanna, Design Director Livio Cucuzza, Udvikling Paolo Tezzon og markedsføring Fiore Capeletto præsenterer SF16. Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede

Der er ikke en hvilken som helst Bluetooth-højttaler, vi taler om, men en radikalt ny streaminghøjttaler i luksusklassen, drevet af i alt 1.400 W og DTS Play-Fi-streaming inkluderet.

I selve højttalerkroppen sidder basenhederne, der er specialdesignede til SF16, og spiller i begge retninger, imens mellemtoner og diskanter sidder på motoriserede satellithøjttalere – som langsomt kommer ud af kabinettet, når du tænder for strømmen.

Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede

Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede

Udviklingen har i alt taget halvandet år, og inspirationen stammer fra Sonus fabers The Snail, som var en trevejs-højttaler, hvor baskabinettet havde to satellithøjttalere monteret på justerbare holdere.

I SF16 er alle udviklet og bygget specielt til højttaleren, som fra inderst til yderst er håndbygget i Italien. For at musikken skal fylde rummet så godt som muligt, er det dobbelt af enheder over hele linien, med diskant-, bas- og mellemtoneenheder både for og bag.

Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede

Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede

Læs også:

Sumiko fornyer pickup-sortimentet

En pladespiller uden pickup er som en fisk uden finner. Kontakten med underlaget er afgørende for ydelsen.

Ny serie fra Q Acoustics

Q Acoustics' 3000-serie har arvet teknologi fra den vindende topmodel - og fået et "i" på bagsmækken.

Hjemmebio på 12 kvadratmeter

Hvor der er hjerterum, er der husrum, siger man. Og hvor der er husrum, er der også plads til en hjemmebiograf!

Trådløse sportshørepropper fra Supra

De kevlarforstærkede Nero-X kan tåle hårde træningspas.

Ruark satser på multirum

Med Spotify og Tidal integreret er den lækre MRx fra engelsk Ruark et attraktivt alternativ til de mange trådløse højttalere derude.

LittleZoe dæmper støjen

Her er en forstærker, vi ikke har set før, med en unik løsning på et problem.

Samsung

Samsung lancerer et bredt spektrum af spændende tv’er i 2018, og den avancerede QLED-serie udvides med flere nye modeller.

LG

LG er blevet synonym med kontrastrige OLED-skærme, og sydkoreanerne lancerer et væld af nye modeller i 2018.

Sony

Sony byder på et spændende tv-sortiment lige fra billige LCD-skærme til fuldt spækkede OLED-skærme.

Philips

Philips’ modelsortiment for 2018 domineres af OLED og Ambilight, og de første skærme er allerede ude på butikshylderne!

Panasonic

Japansk Panasonic tilbyder både OLED og LCD i en række prisklasser, og fokus ligger som sædvanlig på at opnå den bedst mulige billedkvalitet.

TCL

Hold øje med kineserne! TCL vil udfordre de etablerede producenter med fuldt spækkede LCD-skærme til gunstige priser.

annonse
annonse
annonse
annonse
-

Lyd & Billede

Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt.